Тема за напълно ваксинирани, но разболели се от Ковид- истории от първо лице

• 29 364
  • 141
  •   1
Отговори
# 30
Не е точно по темата, но
Много е жалко, че има маса хора, които имат реални сертификати, без да са набодени въобще. Съмнявам се да си признаят истината, а същевременно това сериозно изкривява статистиката.

Това би следвало да се квалифицира като биологичен тероризъм и когото хванат да полежи в панделата. Неколцина да полежат па ще видим.  И докторите/служителите, издали сертификата, и ходещият с фалшив сертификат.

# 31
Не е точно по темата, но
Много е жалко, че има маса хора, които имат реални сертификати, без да са набодени въобще. Съмнявам се да си признаят истината, а същевременно това сериозно изкривява статистиката.

Това би следвало да се квалифицира като биологичен тероризъм и когото хванат да полежи в панделата. Неколцина да полежат па ще видим.  И докторите/служителите, издали сертификата, и ходещият с фалшив сертификат.
а да ти нарушават правата, заради това, че не си ваксиниран не е тероризъм? В панделата други трябва да отидат.

# 32

Да, съгласна. Двете страни са за бой, както с корупцията и купуването на гласове.
Който е против ваксина, да не си я слага и като пътува да ползва другите опции за влизане и излизане от държавите.
Интересен антиваксърски феномен е това, не искам имунизация, но искам да ползвам привилегиите на набодените.

# 33
а да ти нарушават правата, заради това, че не си ваксиниран не е тероризъм? В панделата други трябва да отидат.

Ами не, имаме извънредна ситуация и права се орязват в такива случаи. Това е решено официално и затова не е престъпление. Иначе те всички терористи са убедени, че са прави и ги потискат. Та и ти така.

# 34
По-добре да не се караме, а да се придържаме към темата.
От първо лице - колега 45+ , с много контакти заради работата си, по-малко от 14дни след втора ваксина Пфайзер, се разболя с пневмония средно тежко. Лекуваха го в болница, защото приеха и баща му там, който много бързо се влоши за съжаление не успя да се пребори. Действието беше в края на втората вълна - през април

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 11:27 от PolarFox

# 35
Цитат
Интересен антиваксърски феномен е това, не искам имунизация, но искам да ползвам привилегиите на набодените.

Да, наистина интересен феномен. Защо , след като е доказано, че ваксинираните могат да се заразяват и да разпространяват ковид, въобще имат някакви привилегии, каквито преболедувалите нямат?
Нещо ми убягва логиката на някои мерки.

Какъв % преболедували се заразяват повторно?
Какъв % ваксинирани се заразяват?
Какъв % неваксинирани се заразяват?

Това е мнението на създателя на иРНК ваксините.
Цитат
Като цяло съм съгласен с това, но ваксините не блокират инфекция, репликация на вируси или предаване, така че те не могат да успеят да стимулират стадния имунитет. Те предпазват от болести и смърт. Въздействието върху вирусната инфекция и репликацията е много по-скромно
https://mobile.twitter.com/RWMaloneMD/status/1415680744706412544

# 36
  • пустинята Гоби
Къде нарушават правата на неваксинираните, освен в кафенетата в Гърция? Не съм чула ваксината да дава другаде предимство за момента.

# 37
  • София
По-добре да не се караме, а да се придържаме към темата.
От първо лице - колега 45+ , с много контакти заради работата си, по-малко от 14дни след втора ваксина Пфайзер, се разболя с пневмония средно тежко. Лекуваха го в болница, защото приеха и баща му там, който много бързо се влоши за съжаление не успя да се пребори. Действието беше в края на втората вълна - през април

Първо - това изобщо не е от първо лице.
Второ - казваш пневмония. А Ковид доказаха ли по някакъв начин?
Трето - бащата ваксиниран ли е бил?

# 38
Цитат

Да, наистина интересен феномен. Защо , след като е доказано, че ваксинираните могат да се заразяват и да разпространяват ковид, въобще имат някакви привилегии, каквито преболедувалите нямат?
Нещо ми убягва логиката на някои мерки.

Какъв % преболедували се заразяват повторно?
Какъв % ваксинирани се заразяват?
Какъв % неваксинирани се заразяват?

Това е мнението на създателя на иРНК ваксините.
Цитат
Като цяло съм съгласен с това, но ваксините не блокират инфекция, репликация на вируси или предаване, така че те не могат да успеят да стимулират стадния имунитет. Те предпазват от болести и смърт. Въздействието върху вирусната инфекция и репликацията е много по-скромно
https://mobile.twitter.com/RWMaloneMD/status/1415680744706412544

Тези неща си мисля и аз. Може би ваксиниран има по-малка вероятност да заразява, има логика и съм мислела по този въпрос, но все пак може да го прави. Също навсякъде се говори как трябва да си го изкарал много тежко за да имаш имунитет като ваксиниран. От първа ръка - това не се потвърждава. Да не говорим, че след още някоя мутация никой няма да има имунитет.

# 39

Първо - това изобщо не е от първо лице.
Второ - казваш пневмония. А Ковид доказаха ли по някакъв начин?
Трето - бащата ваксиниран ли е бил?
Щом го видях с очите си, го разказвам аз от първо лице, господинът няма да се регистрира и да пише тук.
И да, КОВИД пневмония с ПСР позитивен тест.
Бащата не помня дали имаше някаква ваксина, ще попитам и ще напиша.

# 40
Извинявам се, ако въпросът ми е лаишки и не на място, но ваксината за какъв период предпазва от тежко протичане? В началото говореха за 6 месеца, после спря да се говори по темата.

# 41
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Би трябвало да е завинаги, защото при всеки нов вариант ъпдейтваш антителата Simple Smile

Иначе- няма данни. След 10 години можем да кажем дали действа 10 години или не

# 42
Би трябвало да е завинаги, защото при всеки нов вариант ъпдейтваш антителата Simple Smile

Иначе- няма данни. След 10 години можем да кажем дали действа 10 години или не

Освен ако вариантът не е прекалено различен, защото мутациите са настъпили много бързо, както е с грипа.

# 43
както се очакваше - темата се напълни със спам и нито един разболял се след ваксина. което доказва, че ваксините действат.

# 44
Нищо не доказва. Те продължават да си пишат в темата за челния сблъсък.

Ето поредния пост https://bg-mam.ma/p/1204545/43213452

Общи условия

Активация на акаунт