Лещи за очи - 8

• 56 673
  • 810
  •   1
Отговори
# 630
Аз не съм се адаптирала хич-сложих ги и толкова.

# 631
Аз не съм се адаптирала хич-сложих ги и толкова.

Каква марка си взехте?

# 632
Няколко пробвах- Бауш енд Ломб, Сега Top Vue, май още някакви пробвах.С всички съм ок.

# 633
"Обикновени" ползвам хидрогел на Биофинити и съм много доволна - не ги усещам, за разлика от Proclear, които са ми мултифокалните...та се чудя дали е от марката..

Моля, дайте отзиви за капки за очи (овлажняване) кои са ок като качество / количество / цена Simple Smile

# 634
  • София
На мене ми бяха изписали овлажняващ гел преди слагане на лещите. Лошото е че след като се капне, трябва да се изчака известно време. Зрението се замъглява за 15 минути. Имаше ефект преди. На Systane ползвах гела. Оплакванията са ми , че след определен брой часове зрението ми се замъглява. Като си сложа очилата всичко е наред.

И аз съм с лещи с ниско водно съдържание и много висока кислородна пропускливост. (Air Optix Night & Day Aqua)

# 635
  • софия
Цитат на: MTV link=topic=1355529.msg46729829#msg46729829 date=1690044451
Моля, дайте отзиви за капки за очи (овлажняване) кои са ок като качество / количество / цена Simple Smile
[/quote
От години ползвам hyabac. Не бих ги сменила. Понякога вечер слагам corneregel.

# 636
От къде купувате най-изгодно еднодневни лещи?

от Lensin са моите

# 637
Някой да се е сблъсквал със състоянието - роговична неоваскуларизация ? Или порастване на кръвоносни съдове в роговицата

# 638
Някой да се е сблъсквал със състоянието - роговична неоваскуларизация ? Или порастване на кръвоносни съдове в роговицата
Къде се преглеждахте?

# 639
Къде се преглеждахте?

В Америмед

# 640

Появява се като следствие от носене на контактни лещи с ниска кислородна пропускливост в продължение на години  или от често преспиване с такъв тип лещи. При недостиг на кислород (който трябва да получи от въздуха) роговицата се снабдява с него по единствения друг възможен начин - чрез кръвта. Затова организмът Ви реагира като прокарва кръвоносни съдове в роговицата, за да я снабди с нужния кислород. Те обаче пречат на прозрачността на роговицата и понякога дори ги виждате, когато е тъмно и зеницата Ви е разширена. За съжаление прорастналите кръвоносни съдове си остават завинаги. Ако продължите да носите контактни лещи трябва да избирате само такива с много висока кислородна пропускливост и никога да не преспивате с тях. Така прорастналите кръвоносни съдове няма да имат причина да се пълнят с кръв, защото роговицата ще диша по естествен начин и няма да Ви пречат и дразнят. В противен случай рискувате да продължат да прорастват към центъра на роговицата и да навредят на зрението Ви.
Естествено, това е само информация за състоянието и трябва да се консултирате с офталмолог.

# 641
  • София
А за едномесечни контактни лещи Total 30 имате ли впечатления ?

# 642
  • софия
Отлични!

# 643
  • Varna

Назад в темата ви препоръчах Acuvue Oasys, пробвахте ли ги ? Total 30 не са лоши, но лично на мен не ми паснаха, очите ми се чувстваха сухи.

# 644
  • софия

Назад в темата ви препоръчах Acuvue Oasys, пробвахте ли ги ? Total 30 не са лоши, но лично на мен не ми паснаха, очите ми се чувстваха сухи.
A AO не са ли двуседмични?

Общи условия

Активация на акаунт