Лещи за очи - 8

• 56 664
  • 810
  •   1
Отговори
# 645
А кои еднодневни са добри и на изгодна цена

# 646
  • Varna
А за едномесечни контактни лещи Total 30 имате ли впечатления ?

Назад в темата ви препоръчах Acuvue Oasys, пробвахте ли ги ? Total 30 не са лоши, но лично на мен не ми паснаха, очите ми се чувстваха сухи.
A AO не са ли двуседмични?

Двуседмични са, да !

# 647
"Обикновени" ползвам хидрогел на Биофинити и съм много доволна - не ги усещам, за разлика от Proclear, които са ми мултифокалните...та се чудя дали е от марката..

пробвала съм различни видове, с тези се чувствам най-добре.

# 648

TOP: Dailies TOTAL 1
Много добри: Precision1, My Day, Dailies AquaComfort Plus
Средно качество: Biotrue, Soflens, Clarity и разни други.

Можете да разгледате цените и промоциите в сайтовете. Не мога да препоръчам сайт, защото админите вероятно ще го счетат за реклама и отново ще ме баннат Simple Smile

Ще се въздържа от коментар и по отношение на качеството на private labels на някой сайтове.

Това естествено е според параметрите. Възприятието за комфорт с лещите може да варира спрямо съвместимосста им с очите Ви по отношение на материал, диаметър, базова кривина, ръб, центрация, подвижност и др. Най-точна информация може да получите, когато лещите са в очите Ви или след напасване при контактолог.

# 649
  • софия

Можете да разгледате цените и промоциите в сайтовете. Не мога да препоръчам сайт, защото админите вероятно ще го счетат за реклама и отново ще ме баннат Simple Smile

Ще се въздържа от коментар и по отношение на качеството на private labels на някой сайтове.
Какво  точно имате предвид?
Съгласна съм с оценката на dailies total.

# 650

Какво  точно имате предвид?

Какво имам предвид по отношение на качеството на private labels ли е въпросът?
Съгласна съм с оценката на dailies total.

# 651
  • В полите на Пирин планина
Аз нося от доста време тези дневни лещи: https://www.alensa.bg/live-daily-disposable-30-leshti

С Total не се разбрахме - усещах ги и ме дразнеха.

# 652
  • софия
Сложих мултифокалните лещи, според лекаря седят добре, визусът е задоволителен.
Имам обаче леко главоболие, нормално ли е и преминава ли?
Може би това е имал предвид докторът, като казва, че само 1 пациент е свикнал с такива лещи?! Ако споделите вашия опит,бихте ме окуражили...

# 653
  • софия
Аз нямах никакъв проблем със свикването нито с очилата, нито с лещите. Възможно е значение да има големината на диоптъра (моят е малък - 2.5/-2), както и натюрела на човек (мисля, че съм адаптивна).

# 654
Не ме е боляла глава, понякога леко очните орбити сякаш.

# 655
Аз нося от доста време тези дневни лещи: https://www.alensa.bg/live-daily-disposable-30-leshti

С Total не се разбрахме - усещах ги и ме дразнеха.

По принцип преценката дали една леща е комфортна на конкретно око се прави, когато тя е в окото. Понякога и най-добрата леща не пасва на някого - може да се дължи на диаметър, базова кривина, сагита, и т.н. Обаче по отношение на параметри Live e много далеч от DT1.

# 656
В Турция съм за няколко дни и днес реших да си купя Accuvue, понеже са по евтини, а и минавах покрай оптики и много се озадачих когато ми поискаха рецепта. Минах през няколко оптики и останах без лещи. Обясних им, че ги използвам, знам кой е диотъра, не нося рецепта в себе си и не ми дадоха, за първи път ми се случва за контактни лещи да ми искат рецепта.

# 657
Сложих мултифокалните лещи, според лекаря седят добре, визусът е задоволителен.
Имам обаче леко главоболие, нормално ли е и преминава ли?
Може би това е имал предвид докторът, като казва, че само 1 пациент е свикнал с такива лещи?! Ако споделите вашия опит,бихте ме окуражили...

Не е вярно, че само един от 10 свиква с такива лещи. В над 90% от случаите офталмолозите в България нямат опит с напасване на мултифокални лещи. Всъщност при правилно изчисление и напасване с мултифокалните лещи свикват над 80% от миопите (хората с късогледство). При хиперметропите (тези с далекогледство) резултатът е по-нисък.
Единствено еметропите (хората, които не са имали нужда от корекция на зрението преди да достигнат възрастта, когато се появява пресбиопията) свикват трудно, а понякога не свикват. Причината при тях е, че досега никога не са носили средства за зрителна корекция и когато поставят мултифокална леща, зрението им за далеч "спада" с около 10%. Това е нещо, което забелязват на зрителната таблица по време на напасването. В повечето случаи не се забелязва, когато са в естествената си среда, но все пак ги дразни.
Преди да хвърля малко светлина върху процеса на "свикване", отбелязвам, че ние всъщност виждаме с мозъка си, а не с очите. Очите са само механичното средство, което ни позволява да го правим. Те са само hardware, който приема информацията от околния свят и я препраща за обработка към мозъка. При първоначално поставяне на мултифокални лещи са нужни от няколко часа до седмица на мозъка, за да се научи да селектира нужния фокус според дистанцията, на която се опитвате да гледате. Причината е, че тези поставят на фокус всички дистанции едновременно и мозъкът Ви трябва да се научи да подбере правилната според случая - да игнорира фокуса за далечна и средна дистанция, докато четете и т.н
Знам, че звучи странно, затова давам пример: Представете си, че сте седнали на маса в шумен ресторант. Около Вас има едно постоянно "жужене" от разговорите по масите. Чувате всичко, но някак между другото. Изведнъж някой извиква името Ви. Тогава шумовете "изчезват" и Вие се фокусирате върху посоката, от която е дошло повикването.
С мултифокалните лещи мозъкът Ви се "учи" да прави точно това. Когато искате да четете, той "чува" този призив и игнорира останалите шумове като фокус на далечна и средна дистанция. Ако докато четете погледнете към обект в далечината, мозъкът трябва да се научи да разпознава този "призив", да изключи фокуса наблизо и да фокусира върху далечния обект.

При правилно изчислени диоптри и добавки и правилното им съчетаване за постигане на балансирано бинокулярно (двуочно) зрение, мозъкът Ви се нуждае от няколко часа да се научи да ги използва. Тогава може да има леко замайване. След този период тези лещи са страхотни. Ако не са правилно изчислени... тогава свикването просто няма да се случи.

# 658
Страхотно инфо!!!Аз виждам много по-добре с мултифокалните,отколкото с очилата.

# 659
  • софия
Мисля че имам идея кой пише Blush
Много полезна информация.
За да приключа сагата, свикнах, чувствам се чудесно. Чакам следващите с high добавка!

Общи условия

Активация на акаунт