Лещи за очи - 8

• 56 664
  • 810
  •   1
Отговори
# 660
Страхотно инфо!!!Аз виждам много по-добре с мултифокалните,отколкото с очилата.

...защото имате и периферно зрение; с очила, виждаме само където са стъклата..; аз съм с висок диоптър и изобщо дори не си помислям да шофирам с очила, именно поради липсата на периферно зрение с тях;

# 661
Може би, но очилата са ми слаби някак..

# 662
Аз нося от доста време тези дневни лещи: https://www.alensa.bg/live-daily-disposable-30-leshti

С Total не се разбрахме - усещах ги и ме дразнеха.

По принцип преценката дали една леща е комфортна на конкретно око се прави, когато тя е в окото. Понякога и най-добрата леща не пасва на някого - може да се дължи на диаметър, базова кривина, сагита, и т.н. Обаче по отношение на параметри Live e много далеч от DT1.

Купих си Live и вече 2 дни ги нося.  Оптично са ми по-слаби. Може би ще трябва да взема с 0,25 по-висок диоптър. Малко по-твърди са от Total 1. Но това е донякъде плюс, лесно се свалят. Total 1 са тънки, не ги усещам, но са ми блокирали на окото, което мен ме дразни. Цената е двойно по-ниска от Total 1. Смятам да ги редувам.

Много благодаря на Lady Brinne за препоръката! Simple Smile

# 663
  • Бургас
Напоследък не виждам добре,даже и като сложа новите лещи. От години съм с В§L тримесечните -4 диоптър.
Виждам хубаво и ясно само първия, втория ден. После гледам през мъгла. На моменти само ми се избистря погледа и пак замъгляване .Идея си нямам на какво се дължи.

# 664
Аз така имах спазъм на очите, не се разбра защо.Някои дни виждах, в други не.Пих доста време витамини за очи и  добавка за оросяване на мозъка, която действала добре и на очите.Премина това.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 22:28 от ДХ3

# 665
Аз така имай спазъм на очите, не се разбра защо.Някои дни виждах, в други не.Пих доста време витамини за очи и  добавка за оросяване на мозъка, която действала добре и на очите.Премина това.
Здравейте,
Бихте ли споделили какви витамини и добавки пиехте?
Благодаря предварително 💐

# 666
  • Бургас
ДХЗ, сподели моля те,кои са витамините и добавките,които си пила!

# 667
https://www.pharmacie.bg/productbg/10994

https://apteka.framar.bg/30069464/цитизин-таблетки-250-мг-30

По 3-4 месеца пих едното и после другото.Може и да се съчетават, предполагам.

# 668
  • Бургас
Много ти благодаря,ДХЗ !

# 669
  • софия
Напоследък не виждам добре,даже и като сложа новите лещи. От години съм с В§L тримесечните -4 диоптър.
Виждам хубаво и ясно само първия, втория ден. После гледам през мъгла. На моменти само ми се избистря погледа и пак замъгляване .Идея си нямам на какво се дължи.
Идете на лекар. Нещо не е наред с тези лещи.
Добавките са полезно нещо, но ветоятно в случая не са достатъчни.

# 670
Аз нося от доста време тези дневни лещи: https://www.alensa.bg/live-daily-disposable-30-leshti

С Total не се разбрахме - усещах ги и ме дразнеха.

По принцип преценката дали една леща е комфортна на конкретно око се прави, когато тя е в окото. Понякога и най-добрата леща не пасва на някого - може да се дължи на диаметър, базова кривина, сагита, и т.н. Обаче по отношение на параметри Live e много далеч от DT1.

Купих си Live и вече 2 дни ги нося.  Оптично са ми по-слаби. Може би ще трябва да взема с 0,25 по-висок диоптър. Малко по-твърди са от Total 1. Но това е донякъде плюс, лесно се свалят. Total 1 са тънки, не ги усещам, но са ми блокирали на окото, което мен ме дразни. Цената е двойно по-ниска от Total 1. Смятам да ги редувам.

Много благодаря на Lady Brinne за препоръката! Simple Smile

DAILIES TOTAL 1 са с над 90% водно съдържание на повърхността. Ето един важен съвет при сваляне: Винаги го правете със сух пръст и няма да "блокират". Влажният пръст се хлъзга върху тях. Също - някои хора имат навика да капват изкуствена сълза в окото си, преди да извадят лещата. Не го правете ако сте с DAILIES TOTAL 1, защото става още по-хлъзгава Simple Smile

# 671
Някой от вас ползвал ли е тези български лещи?

https://www.eyeopticsbg.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0 … D0%BD%D0%B8%D0%B5

Откакто нося лещи изобщо, винаги съм била с българските. Лещите на всякакви чужди марки ми дразнят на очите, от някои направо ми отича цялото лице. Досега носех българските с 55 процента водно съдържание, сега поръчах със 75 процента, но без да говоря с лекарката. Чудя се няма ли да се слагат по-трудно като сa толкова високо водно съдържание. Отделно съм свикнала с по-малък диаметър, а тези са с 14,5 диаметър. Казаха ми, че се изработват по поръчка. Ще се обадя и на лекарката да я попитам за отзиви на клиенти, но вече малко късно, поръчах ги така насляпо.

# 672
Колко струва една леща, няма ли комплекти?

# 673
Двете последно бяха към 50 лева, сега знам, че е вдигната цената малко, но така или иначе излизат на по-добра цена от чужди марки. Годишни са, но съветът на лекарката е да се сменят на 6 месеца. Дано да ми паснат, аз съм с -6,5.

# 674
  • софия
Някой от вас ползвал ли е тези български лещи?

https://www.eyeopticsbg.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0 … D0%BD%D0%B8%D0%B5

Откакто нося лещи изобщо, винаги съм била с българските. Лещите на всякакви чужди марки ми дразнят на очите, от някои направо ми отича цялото лице. Досега носех българските с 55 процента водно съдържание, сега поръчах със 75 процента, но без да говоря с лекарката. Чудя се няма ли да се слагат по-трудно като сa толкова високо водно съдържание. Отделно съм свикнала с по-малък диаметър, а тези са с 14,5 диаметър. Казаха ми, че се изработват по поръчка. Ще се обадя и на лекарката да я попитам за отзиви на клиенти, но вече малко късно, поръчах ги така насляпо.
Как така ще ти отрича лицето?
Невероятно някак ми звучи.
Не смятам, че е голямо предимство високото водно съдържание От моя дългогодишен опит, по-важна е кислородната пропускливост. Нищо не се казва за нея.
Диаметърът също трябва да е точен, знаете.
Последно, моето убеждение е, че колкото по - кратък е  периодът на носене, толкова по-добре. Пишеш, че са годишни?, но в описанието са дадени от 1-3 месеца.
Категорично не бих ги предпочела пред чуждите. Има толкова много марки, произведени по съвременни технологии, прецизирани по всички параметри. Сигурно не са "изгодни", но точно пък за очите, едва ли изгодата е приоритет

Общи условия

Активация на акаунт