Лещи за очи - 8

• 56 705
  • 810
  •   1
Отговори
# 615
  • пустинята Гоби
Контейнерите течаха, не беше проблем разтвора.

# 616
  • софия
Еднодневна леща-няма разтвор-няма  контейнер-не тече!

# 617
За по-продължителен престой извън дома пътувам с празен контейнер и мини опаковка разтвор (вече има съвсем малки разфасовки и никога не ми е било проблем с такъв, честно казано не съм пробвала да съхранявам разтвор в кутийките - така или иначе ще ми трябва разтвор за повече дни и не виждам смисъл да подготвям контейнер с разтвор, почиствам и свалям лещите вечер както и у дома). За една нощувка, дори и за 2-3, от известно време пътувам само с еднодневни лещи. Подготвям си колкото броя ще ми трябват, плюс чифт резервни. Няма такова удобство! Слагам свежи лещи на сутринта, вечер изхвърлям, не се занимавам с почистване, разтвори…честно казано бих използвала изцяло само еднодневни и в ежедневието, но го има фактора цена…

# 618
  • 1st floor
Да,вариант са еднодневните лещи, ако не случа на кутийки.
Разтвор не искам никакъв да нося, даже и малките разфасовки от 100мл. Касае се за планински преходи с големи денивелации и избягвам всеки един излишен грам. Наистина ми е важно.

# 619
  • В полите на Пирин планина
Тогава ежедневни лещи - много са комфортни. Аз нося само такива, всъщност от около година. Наистина е по-скъпо, но комфортът на окото (и моят личен) ми е по-важен.

# 620
И аз карам на еднодневни, писала съм на един път и защо, в т.ч. пресметнато и финансово.
Остана ми сякаш навик обаче да ги обливам леко с разтвор преди да ги сложа (най-вече заради власинки, понякога от кърпата).

# 621
Здравейте, относно еднодневните лещи искам да попитам дали е възможно в рамките на деня да се свалят и пак да се сложат? Или веднъж като се махнат от окото и трябва да се изхвърлят. До сега не съм носила еднодневни и идеята да пътувам с такива доста ми хареса.

# 622
  • софия
Здравейте, относно еднодневните лещи искам да попитам дали е възможно в рамките на деня да се свалят и пак да се сложат? Или веднъж като се махнат от окото и трябва да се изхвърлят. До сега не съм носила еднодневни и идеята да пътувам с такива доста ми хареса.
Не, не се препоръчва махане и повторно слагане.

# 623
От къде купувате най-изгодно еднодневни лещи?

# 624
  • В полите на Пирин планина

От Аленса.

# 625
  • софия
Mоите хора са Lensin.Там на същата цена са 30+5 и имат страхотно обслужване.За първа поръчка -10%, после -5% за лоялен клиент

# 626
Аз от тук поръчах последния път, неудобно ми е, че няма възможност за плащане с карта
https://myopticonline.com/

# 627
Днес ми пристигнаха Air Optix Plus Hydraglade. Бях на почивка в Турция и гледам, че и в други страни са препоръчвани в оптиките като Acuvue. Не изглеждат дебели, но ги усещам. Може и да е заради кривината, 8.6 са като Биофинити. Последните, с които бях са Тотал 30, като че ли с тях бях по добре. Може би е време да посетя и добър контактолог, а не само да ги сменям, опитала съм Биофинити, Биофинити Енерджи, Acuvue Oasys, Acuvue with transitions, Total 30, Air Optix Hydraglade, BL Ultra, BL Purevision 2, Avaira Vitality. BL хич не ми допаднаха, на останалите все или ги усещам или им намирам друг кусур. Знаете ли контактолог, който може да работи със здравен фонд или направление? Офталмолог посещавам, но все не разбират от лещи.

# 628
  • софия
Аз ходя при Д-р Баков, Св. София. Не знам дали е точно контактолог, но е работил в лаборатория за лещи и ги разбира. Той ми измери параметрите, които се оказаха не съвсем стандартни и  определи кои лещи са за мен.
Но влизам с молба за помощ.
Как се адаптираш с мултифокални? Носиш ги всеки ден по-дълго, или как?
Лекарят, когото споменах, каза като ги сложа, да отида да ме види. Не разбирам!
Да ги сложа и да отида, или да ги понося и тогава?

# 629
  • IC 1101,Abell 2029
Като ги сложиш да отидеш,а най-добре що не вземеш да му звъннеш да се разберете като хората.

Общи условия

Активация на акаунт