ТУЕС - 9 тема

• 69 930
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Привет, мислите ли, че има шанс тази година с бал 447 за момче на 2 класиране да бъде прието в ТУЕС? Миналата г. минималният за момчета бал е бил 456...
Мисля, че има! Да бъдем позитивни! Стискаме палци:)

# 226
  • София
Здравейте, а някакви индикации има ли за завръщане в ремонтираната сграда за новата учебна година?

# 227
Привет, мислите ли, че има шанс тази година с бал 447 за момче на 2 класиране да бъде прието в ТУЕС? Миналата г. минималният за момчета бал е бил 456...

Според мен балът, който е с 3пъти математика ще падне. В ТУЕС няма квоти, така че няма различен бал момичета и момчета.
Все още ли са малко момичетата в това училище? Това пречи ли по някакъв начин на средата или напротив?

# 228
Според мен балът, който е с 3пъти математика ще падне. В ТУЕС няма квоти, така че няма различен бал момичета и момчета.
Все още ли са малко момичетата в това училище? Това пречи ли по някакъв начин на средата или напротив?

Защо мислите, че ще падне бала?

В сегашния 9-ти клас има по 4-5 момичета в паралелка

# 229
  • Къде ли не
За сградата няма никаква информация дали и кога ще е готова. Ученето в сградите на ТУ всъщност не е толкова зле, като изключим повечето кабинети и тоалетни, мястото е до голям поддържан парк и до спортната база на ТУ. И двете се използват за часовете по физическо ( имат часове по плуване и други спортове на игрища/зали). В сградата на ТУЕС няма физкултурен салон съответно часовете по физическо не могат да се провеждат пълноценно. 
Струва ми се, че все повече момичета учат в ТУЕС. Мисля, че при всички случаи това помага на момчетата поне да не загубят връзка със срещуположния пол и да ги научат на друг вид взаимоотношения. За момичетата  не знам дали има ползи, но се надявам, че момичетата в нашия клас не са подложени на някакъв вид неосъзнат тормоз и се чувстват добре.

# 230
  • София
В сградата на ТУЕС вече трябва да има физкултурен салон. Само трябва да се преместят.

# 231
  • Къде ли не
Не се заяждам в никакъв случай, но "трябва" "и ще има" са две различни неща. От родителските срещи, а и не само, разбрахме, че сградата предвидена за салон е пълна с някакви вещи на техническия университет от дълги години и не смята да си ги разкарат. Надявам се Вашата информация да е по - достоверна от моята. Simple Smile

# 232
  • София
Миналия септември минавайки покрай ТУЕС попитах един от работниците докъде са стигнали с ремонта. Човекът отговори, че слагат паркет във физкултурния салон. Самата сграда на салона беше ремонтирана отвън. Но иначе, да, не съм влизала да се уверя лично.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 15:50 от magina

# 233

Защо мислите, че ще падне бала?

В сегашния 9-ти клас има по 4-5 момичета в паралелка
Защото матурата по математика е била по-трудна и има по-малко деца с максимален и близо до максималния бал.  Там където е 2*БЕЛ и 2*МАТ , ще компенсират с БЕЛ и може би да се запази балът.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 00:28 от noa2

# 234
И аз така искам, но ме притеснява по-големият брой кандидатстващи.

# 235
Разпределението момичета/момчета определено не е по равно. В това училище има основно момчета. И не, общуването с другия пол не е пълноценно. Няма нищо общо с езиковите гимназии, където има квоти.

# 236
Здравейте, мислите ли, че след като се преместят в новата сграда има шанс да са само пъва смяна от всички класове?

# 237
Бяхме решили за туес да се запишем в 8-ми клас ,но имахме консултации с регалия 6 от курса и ни предупредиха, че нивото по предметите за матурата става зле след 10 клас, предполагам зарди специалните предмети.Отделно ни каза, че смачквали децата и особено за момиче не е подходящо.Има ли наистина такива проблеми ,понеже това доста ме притесни и за отношението...

# 238
Не мога да се съглася с коментара на регалия 6. Близко дете момиче завърши 8. клас, ученето е здраво и детето го одобрява. След 10. клас друго близко дете пак момиче на нво има 95 по математика и 84 по бел. Оттук нататък не знам, но това са научени деца.

# 239
  • Къде ли не
А кои са тези "предмети за матура", които визират от регалия? Защото аз знам за един брой задължителен ДЗИ по бел и един брой дипломна работа по специалността. Разбира се имат право да се явят на допълнително ДЗИ по някой предмет, но тогава е по техен осъзнат избор и едва ли ще разчитат само на наученото в часовете. Ако все пак са имали предвид ДЗИ по Бел, може да им видите резултатите през годините.  Според мен са такива каквито са не защото нивото на преподаване е ниско, а защото им са различни приоритетите и повечето не го вземат много на сериозно.
За другото не знам какво да кажа. Ако бяхте отишли на едно тяхно събитие щяхте да видите с очите си как учители и ученици се държат помежду си и нямаше да имате такива притеснения. Аз даже си мисля, че много им галят егото понякога. Все пак, за да съм откровена ще кажа, че имат няколко   учители, кои ги приземяват рязко след седми клас. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт