Седмокласници 2021/2022

• 30 377
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Аз също съм за ПО,но с всичките му мерки,ако е нужно и тестове да се включат.Но е факт че нищо не се спазва.Предполагам,че ще са на ротационен принцип.
Иначе ДО  при нас беше с часове по 30мин. и с малки изключения вървеше добре.Като минус отчитам липсата на комуникация със себеподобни и двигателната активност,която у нас бе сведена до минимум.
Отделно намирам леко притеснение в синковеца,относно ПО от гледна точка на ковид( имаха загуба на двама преподаватели)Cry

# 271
  • София
На мен пък ми е все тая дали ще са присъствено или дистанционно, честно казано. Няма да разчитам на училището въобще за подготовка за НВО. Тази година ни се налага да сменим училището и дистанционната форма ще е глътка въздух при адаптацията.

# 272
  • София
Е Валя, те тестовете със слюнка пак ги лапаш, за да напълниш шишенцето с плюнка. И като ги лапнеш и хоп чипчето в устата Stuck Out Tongue Winking Eye Смешно е, но уви има един не малък процент от хора, на които това им е проблема. А срещам подобни коментари и от дами представящи се за учителки. Като прочета жена (обикновено в предпенсионна възраст) твърдяща, че е учителка и кълняща Бил Гейтс (не зради разработките по уиндоус) ми се доплаква.

Моят се справя по-добре ПО, но ДО би му спестило доста тичане насам-натам, предвид, че живеем далече от центъра на София и за курсовете трябва да пътува по 1час в посока. Но ако курсовете са дистанционно, ще търся частни уроци - пак дистанционно, но да са индивидуални. Не искам да рискувам здравето му.

Рени с препилите ме подсети
Скрит текст:
за скорошен случай, в който младеж от фирмата на близка приятелка току що прибрал се от морето, повръща и се чувства зле. Правят му два ПСР теста отрицателни. На всичко отгоре бил на почивката с други колеги и те са здрави и също с отрицателни тестове, а и в сравнително добра кондиция, доколкото е възможно предвид факта, че са се напили предната вечер на изпроводяк. Яли са една и съща храна, пили са едно и също. Задълбоченият разпит показал, че след като се напил младежът заспал в джакузито. На няколко пъти се нагълтвал с вода, от което се събуждал и пак заспивал. Та накрая предположението беше, че стомашният дискомфорт се дължи на немалкото количество джакузна вода, гарнирана и с алкохол. Добре, че не се е удавил! Приятелката олекна с 6 ПСР-а за момчетата от сбирката, ама...

# 273
  • София
Здравейте дами,

ето че ваканцията вече е към края си и се настройваме за училище - ПО или ДО все тая, важното е да е ефективно. На ra2 изказвам съболезнования за загубата и изпращам позитивни мисли и пожелания за благополучен резултат при половинката й.

Момичета, тези от вас, които ваксинирахте децата, искаха ли ви някакъв документ да докажете, че точно това дете, което водите за ваксина е същото? Децата ти нямам лични документи все още, как се удостоверява, че са те? Мисля да нося акт за раждане за всеки случай, днес или утре смятам да поставим пфайзер на наборката.

хубав ден на всички!

# 274
  • София
eternity, важното е да знаеш ЕГН-то им. В информираното съгласие се попълва ЕГН на детето и родителя. При вход на лекаря в системата веднага се вижда, че ти е дете. Аз за всеки случай носих здравни книжки, но никой не ми ги е искал.

# 275
  • София
Благодаря, Gorg0nzola!

Аз така си и мислех, че стоят нещата, но просто се чудех, как дадено дете се свързва с конкретно ЕГН, в смисъл че детето няма документ със снимка (т.е. няма ЛК). Международен паспорт нямаме валиден. Иначе може да кажеш коректно ЕГН, ама да водиш на ваксина друго дете, никои от ваксиниращите няма представа дали това е същото дете, за което го представяш. както и да е, надявам се да се похвалим с първа доза още тези дни.

# 276
  • Mars Hotel

Момичета, тези от вас, които ваксинирахте децата, искаха ли ви някакъв документ да докажете, че точно това дете, което водите за ваксина е същото? Децата ти нямам лични документи все още, как се удостоверява, че са те? Мисля да нося акт за раждане за всеки случай, днес или утре смятам да поставим пфайзер на наборката.

Акт за раждане носех аз, но никой не го е проверявал. Само ЕГН-то ѝ написах в декларацията.

# 277
  • Пловдив
Стоя в момента на плажа у гръцко и се нервя. Хората си спазват мерки, на бийч бара са около 100 чадъра, отделно маси под дървета . Ами 21 семейства има. Сервитьорката с маска. Барманът също. Минах през аптеката, че имам поръчка от приятелка. В аптеката хора не се допускат. Чакат отвън на метър разстояние.Влиза се по един. Ами не може ние да сме такива безхаберни. Преди малко четох в англ мед журнал , че към момента ламбда показва резистенност към ваксините.  Ама българина е безсмъртен.

# 278
Безхаберни сме защото няма контрол и глоби. В Гърция ако си с маска и носът ти стърчи отвънка, първият срещнат полицай ще ти направи забележка, пък ако си без маска си те глобяват.

# 279
  • Разпиляна във въображението
Сега уж ще засилят контрола. Гледам по тв-то, че са тръгнали с полицаите по морето. Аз ще се съглася с първия вариант на Денков за тестване на всички деца, постоянно, но това съм аз. Много родители ще са против. Затова се минава на вариант 2 - само тези със симптоми. Като гледам май ще минем на ДО.

# 280
  • София
… Като прочета жена (обикновено в предпенсионна възраст) твърдяща, че е учителка и кълняща Бил Гейтс (не зради разработките по уиндоус) ми се доплаква.

Ама този екземпляр и аз не го харесвам. А ми е правен PCR, че даже два пъти. Дали може тъй? Хем да имам чипчета, хем да не го харесвам? Започнах да се замислям сериозно - Тръмп ме забавляваше (верно на чужд гръб), а Бил Гейтс ме дразни.
Къде се подава жалба? Тези са ми сложили фалшиви чипове! Или може би руски?

Майтапът настрана. Ама сега искат 90% от родителите да се съгласят да изследват децата. Ако ще им бъркат по носовете, не зная дали и десет процента ще се съгласят. А и някак не си го представям как някой взема 1300 четчици и отива да ги изследва. Такова объркване ще настане, а всяка грешка означава карантинирано семейство.
Ако ще плюят само върху тест ленти, някак по-реално ми се вижда.

На нас в работата ни правят профилактични прегледи годишно. Като ни вземат кръв и после половината се окажат, че са умрели. Тази година половината сме със силно завишени чернодробни показатели. Предишна година масово бяхме с напреднал стадий на рак. Имаше и други такива, ама понеже аз не бях сред късметлиите и не помня какви диагнози бяха. Имаше е случаи с колежки, които не са давали урина да им се излязат резултати.
Затова съм силно скептична към масови изследвания в лаборатория. Всеки да си стиска и да си гледа лентичката е съвсем друго.

# 281
Според мен най -добре е да се раздават тестове от училище и родителите да си ги правят на децата вкъщи, и след това да ги представят.

# 282
  • София
Не вярвам да ги тестват в училище. При нас има две медицински сестри, училището е огромно с много класове. Нямам как да смогват сутрин на входа. Иначе съм съгласна да ги тестват, но ми звучи нереално.

# 283
  • Разпиляна във въображението
Не виждам смисъл родителите да ги правят вкъщи. Съжалявам, но не се доверявам.

Тестовете не били с пъхане в носа.

# 284
Здравейте. За тестовете нямам против, ако са под формата на близалки както са в по развитите страни. Иначе особено малкия ако трябва да го тестват, не виждам как точно ще стане. 🤔 Хората са го измислили ама защо да се сетят , че за децата има и такива тестове.
Да се похваля ☺️ На площадката, като на шега открихме частен учител по математика. Една жена която излиза от години при нас се оказа, че е бивша учителка както и дъщеря и и двете по математика. Та без никой да я кара го подпита набора на пейката няколко задачи и той и отговори на бързо. За 10мин. му обясни един пиниз как да умножава бързо големи числа и това което не разбираше. Аз бях много впечатлена и на шега я попитах дава ли частни уроци и тя каза, че дава за 10лв на час. Детето се съгласи и решихме да опитаме. Вчера беше първият му урок. Чакам го аз притеснена да разбера как е минало, как се е чувствал и той се прибра ухилен. За моя изненада много му е харесало, чувствал се спокоен и накрая са се и посмели доста защото имало задача която не разбирал а и двете ( майка и дъщеря) са били в къщи та му казали че  няма шанс да не разбере с две учителки . 😁 Иначе до колкото разбрах ще му преподава тази която е свободна в момента и ще ходи два пъти седмично. Той иска и това е най хубавото. Чудеса стават. 😊  Сега в къщи преговаряме само по БЕЛ. 😊

Общи условия

Активация на акаунт