Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи

• 41 415
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Дез, снимките са от преди две години, сега имам мъъъъничък напредък. Но страшно ми липсват учителите ми, сама напредвам много бавно.
Там нямаше не мога, разпъваха ме като ластик:)
Едната направо лягаше връз мен, аз пъшкам, тя вика - дис ис Гуд саунд:) Хепи Хипп Simple Smile) и натиска:)
Сега ММ ми помага в някои пози, но не е същото.
Като гледам май и тази година няма да идем, ако са затворени школите няма смисъл. Този тъп Ковид ми спря развитието🙃😩
Иначе досега ехееее, каква костенурка щях са правя - нинджа🤭🤭🤭😂

# 601
  • На острова
Жаки, много яко! 😍

Успях да вмъкна днес само 20 мин. Yoga to boost  immune system, но не ми беше достатъчно.

https://youtu.be/gkdI2hxVa3c

Днес също така, най-накрая отидох на лекар (доколкото chiropractor е лекар) за болка в лявата част на лопатката/рамо, врат от време оно. Не е нетърпимо, но ми е некомфортно. Направиха ми само първичен преглед и x-ray и ще видим. Искам да включа поне веднъж месечно и масаж при тях, защото само йогата не ми премахва дискомфорта.

Значи, аз ако няколко дена/седмица не правя йога и се вдървявам страшно, губя флексабилност и ставам робокоп. Та не знам хората дето живеят без йога как я карат, не знам 😀

# 602
Аз за два дни отчитам гадна хрема и лека Т 😔
Утре ще се пробвам може би нещо кратко и леко да направя, ако мога въобще са дишам през носа.
Жаки супер си 😊
Какво е това Витяс?
Аз платих за две бг платформи, но не ми се получава нещо. Правя безжична проекция през телефона на ТВ, но запецва много често, а през ютуб не ми се случва.

# 603
Жаки, може и да е за добро.
Аз така спрях, дойде ми нанагорно, и минах на бокс. По-малко затормозяващо ми беше, освобождаваше много енергия, без да ме затормозява психически.
Същото е и с тичането. Изключвам си главата, и си тичам.
С йога стана много напрягащо, фанатизма и "духовността" също ми дойдоха в повече.
Сега ми се иска отново с учител, но моят ми е далече, карам синовете ми да ме настъпват и наместват, показвам им как. И то само понякога. По-добре бавно, без насилие. Ще се абонирам за платформата му поне.

Вече гледам на практиката като отваряне на енергийните канали, и имам нужда.
Момента назря преди Нова година, цяла 2020 вървях натам. Усещах, че е време, и тялото ме спря от тичане и без това.

Но да се моля със затворени очи да не ми се скъса хамстринга, не, мерси.
Че и скандали да ми вдигат публично (индиецът през 2013г), че не искам да стоя в Ширшасана....wtf!
Ами стоя вече, но след като ми дойде времето...И ми харесва. 😂

# 604
Добро утро:)
Как да заставаме правилно в нападна с широко отворени крака:

Някои пози за отваряне на тазобедрени стави, “любимият” Хипп опънър:)

# 605
Любимата ми цветна комбинация по-горе- млечно сиво и люляк. Two Hearts

При нас е държавен празник, и имах време за Ащанга първа серия, отне ми 2ч 30мин със Шавасана, от 6:30 до 9:00.
Сурия Намаскар + стоящ цикъл от 6:30- 7:20.

Седящ цикъл до Урдва Данурасана до 8:20.
4мин протипоза на Урдва, държах ад либитум, просто погледнах, за да имам представа.
Обърнат цикъл до 8:45

Утплути х3
Шавасана.

Ако искам да го правя в делничен ден, трябва да е от 4:15 до 6:15. (В толкова стават децата).
Във вторник съм ХО, така че 4 дни седмично. Съкратена Първа серия е 90мин, но щом е гарга, да е рошава. Все пак съм си у нас.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 10:58 от Dez

# 606
  • In transit
Последните снимки ме шокираха, често! Аз това и след 20 години практика няма да го направя Open Mouth
JoyJoyJoy На мен ми трябваха няколко минути да загрея къде са му ръцете и краката на мъжа от втората снимка.

Благодаря за разяснието, далечееее съм от тези пози.

Жаки, евала за всичко постигнато! Ще мине Ковид и ще имаш възможност да продължиш да се развиваш. Hug

Ей тоя пич е Витас. http://www.vytasyoga.com/ А това е практиката, която ми хареса много: https://www.youtube.com/watch?v=S6E3VgoCVjQ Мисля да се абонирам за него, но някой знае ли дали другите му практики стават като за ентусиасти но не много нареднали?
Тили, ти ли го препоръча?

# 607
Аз, да. Подсетена от Спринкълс, обаче! Heart
Ето как съм ви го представила преди близо седмица:
Скрит текст:
От днес започнах нова йога програма- на любимия Витас (Спринкълс, благодаря ти, че ми напомни за него със споменаването му наскоро в темата).Hug Find Your Practice се казва и е за 9 седмици. Общо взето, въртят се три класа в две нива, по близо 60 минути- Align, Strength и Stretch; като към всяка практика има допълнително видео със съвети и насоки. Правила съм я преди, много ми харесва, затова повтарям. Днес от календара ми беше Align 1. На моменти не издържах да задържам в позите толкова, колкото "ТЕ", но и това ще се оправи. Трудно се намират видеа на Витас със свободен достъп  (във VK преди поне съм виждала), но ето това ми излезе сега в ЮТ- Stretch 1 https://www.youtube.com/watch?v=S6E3VgoCVjQ  Между другото, тази програма също е снимана в Бояна.

Всичко от Find Your Practice става за ентусиасти, да. 6 практики са общо.
Имаше и една тридесмична програма с него и още двама треньори (ако не се лъжа), 21 дневна, редуваха се там тримата, но май беше към Бийч Боди платформата...
Ако някой е в час с VK (аз най- чистосърдечно си признавам, че не съм)- да търси там.

# 608
  • In transit
Тили, да това го помня, оттам видях линка към тубата, ама другото съм го пропуснала. Благодаря за разясненията отново. Имам акаунт в в контакте, ще ги прослушам руснаците.

# 609
И на мен ми трябваха няколко сек. да разбера кое е крак, кое ръка хаха позата ми хареса, не съм я пробвала досега, няма да мога да я направя, но ще опитам.

# 610
Днес това правихме за гъвкавост, много хуабав клас! 😻 Не ни остана не разтегнато мускулче!
https://youtu.be/XfxW06VDxFU

Това е едната ми учителка, няма кости тая женичка😅😱😱😱

# 611
Значи, почти съм убедена, че ютюб гурутата, особено рускините, са бивши чеКнЕта - я пенсионирани балерини, я гимнастички. Да не ми разправят, че с йога краката са им станали по 2 метра и костите и сухожилията кат’ върбови клони. Joy Ето я и тази Лана, yogi е, ама друг път е само yogi.

# 612
  • София
Аз като малка тренирах много и до преди 5 години можех да се нагъна като акордеон. Тва крака зад ушите, шпагати, ръце усукани, ми беше за събуждане. Като започнаха болките се обездвижих и сега ми е трудно.

# 613
Reunion пак ще стане, постепенно. И аз като малка шпагати мостове… после уни и после офис работа 10ина години. До преди година и половина даже 3 години бях на една работа с късни смени и забрави за какъвто и да е спорт. Бяха времена на оцеляване, провлача седмицата с прибиране от работа в 1-2 през нощта и уикендите дроб. Сега като бял човек като работя бавничко влизам пак във форма. Без миналата година панирана дали ще остана на работа. Ей сега за едно лято свалих излишната вода, пипам си пак пръстите на краката 😂 и успявам да усуча гърба настрани в маричасана 😊 и се чувствам по-добре!

# 614
Значи, почти съм убедена, че ютюб гурутата, особено рускините, са бивши чеКнЕта - я пенсионирани балерини, я гимнастички. Да не ми разправят, че с йога краката са им станали по 2 метра и костите и сухожилията кат’ върбови клони. Joy Ето я и тази Лана, yogi е, ама друг път е само yogi.

Марина е бивша танцьорка.
Джулияна/ Юлияна се е занимавала професионално с художествена гимностика, с която спира заради травми в гърба/ кръста и ей я сега- без проблем и тя прави от позите тип "познай кое какво е".Grinning
Касандра, ако не се лъжа, също се е занимавала с танци.

Общи условия

Активация на акаунт