От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 23

• 63 990
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
...

Да изкажа позитивното си мнение от ДА - пратка тръгнала на 26.01, беше в офиса в София точно за 1 седмица, всичко е точно с пратката.

А докато тръгне от там колко седмици минаха, защото аз пратка докато си я получа от тях вече забравям какво съм поръчвала. От началото на Януари още имам неполучени пратки, да не говорим каква руска рулетка е какво точно и колко пратки ще дойдат. Ужасни са, но няма никаква алтернатива за Пловдив!

# 676
...

Да изкажа позитивното си мнение от ДА - пратка тръгнала на 26.01, беше в офиса в София точно за 1 седмица, всичко е точно с пратката.

А докато тръгне от там колко седмици минаха, защото аз пратка докато си я получа от тях вече забравям какво съм поръчвала. От началото на Януари още имам неполучени пратки, да не говорим каква руска рулетка е какво точно и колко пратки ще дойдат. Ужасни са, но няма никаква алтернатива за Пловдив!

С поръчки от Великобритания трябва много, ама много да се внимава, дори и при пазаруване от най-надеждните им магазини. Миналата година бяха пуснали една пратка с ненадеждна куриерска фирма, която изобщо не я достави, уж я били предали на ресторанта под нас, ама друг път. Малоумниците от сървис съпорта ме разкатаваха 3 седмици в непрестанни имейли и молби да съм имала търпение, разследвали случая. Целта им беше да измине 3 седмичният период, в който мога да подам възражение за неполучана поръчка. В крайна сметка отворих случай към кредитната институция, с която платих, и те бяха тези, които ми върнаха обратно парите. Иначе щях да изгоря доста солидно. Така че с британски фирми винаги едно на ум!

# 677
  • пустинята Гоби
Чак пък. От над 10 години пазарувам от Англия, веднъж само някой ми открадна пратката и то от адрес на физическо лице, не на превозвач (за каквито е темата). Веднага ми върнаха парите.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 21:23 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 678
...

Една седмица мина. На 19.01 пратката ми пристигна при тях (в този ден е тръгнал курса към БГ, явно моята пратка е останала за следващия). На 26.01 тръгна за България и след 1 седмица получих мейл да си я взема.

За по-сигурно може да ползвате ГГБГ, с Еконт могат да изпратят до Пловдив.

# 679
Аз не се шегувам. Естествено, че поръчката беше на мое име, но куриерската фирма я доставя незнайно къде. Това беше и причината да си получа парите от банката - защото не съм приела аз пратката. Въпреки че става дума за John Lewis &partners , престижна верига в Лондон, и въпреки че пишеха мили имейли си ме мотаха по всички правила на играта. 1 час след като банката ми върна парите тези от сървис съпорта се сетиха да ми пишат, за да ме уведомят, че били решили в моя полза. Смях в залата! На 100% съм сигурна, че ако не бях се обърнала към банката навреме, нямаше да си видя парите. Затова пиша да си имате едно наум при неполучени пратки и да си търсите правата скоро, отколкото късно.

# 680
  • пустинята Гоби
Прочете ли първа страница на темата?

# 681
Прочетох. Също и че пратката на госпожата се бави вече няколко седмици. Съвсем добронамерено споделих опита си с английските фирми. Човек е склонен да си мисли, че за тях клиентът е цар и са коректни, но не винаги, и не е лошо да си знае опциите.

# 682
  • пустинята Гоби
Коя госпожа? В последните постове всички се оплакват от превозвачите.

# 683
Госпожата, на чийто пост отговорих. Проблеми с превозвача, с куриера, някои английски фирми не ги интересува, че не си си получил пратката.

# 684
  • софия
anadiflores, явно има някакво неразбиране от твоя страна. Оплакването не е за неполучена пратка от търговеца, а от превозвача.
Иначе браво, че поръчваш от Джон Люис.

# 685
Споменах го, защото една приятелка от Острова ми каза, че били известна и надеждна търговска фирма там. Аз не ги знам, харесах си едно намалено палто онлайн и се оказа тяхно. Не съм очаквала, че ще направят такива цигании и ще отказват да върнат сумата при загубена поръчка. Те трябва да имат застраховки.

Проблемът е изминалото време. Ако ти бавят поръчката със седмици и се загуби, минава времето, в което можеш да се обърнеш към 3ти. Оставаш само на кулатността на търговеца. А те май бяха пред фалит заради Ковид. Който си мисли, че ще са коректни, защото англичани, да си помисли отново.

# 686
  • Sofia
Този казус е за съвсем различна тема. Няма нищо общо с настоящата. Peace

# 687
...

Говорих с Габиели. Скоро ще възстановят доставките на онлайн пратки.

# 688
От прочетеното май няма напоследък добър превозвач или е на късмет. Имам поръчка от 22.01 с доставки Англия и още нищо. Направо ми минава мерака за това, което съм купила Sad
За Русе знам че изпращат с Еконт повечето.
Все пак има ли някой малко по-бърз ?

# 689
  • пустинята Гоби
Аз от GGBG нямам оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт