От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 23

• 63 978
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • софия
Какво значи "няма добър превозвач"? Няма промяна в услугата на ggbg.

# 691
  • Sofia
То, превозвачи не останаха, пък камо ли да ги сравняваме кой е по-по-най...

# 692
Здравейте! Имам въпрос. От година не съм получавала пратки от Англия. Заплаща ли се ДДС и Мито с превозвач, както и ако сайтът има доставка до България? На кой се заплаща и може ли да се избегне?

# 693
Ако използвате услугите на GGBG не се плаща мито и ДДС, ако сайта има директна доставка до България в повечето случаи се начислява ДДС и мито. За други превозвачи не мога да кажа какви са условията, но аз за миналата година смених няколко, за сега GGBG са бързи и коректни. На първата страница мисля има информация за всички превозвачи, където можете да прочетете

# 694
Случвало ли ви сее е да имате объркана пратка?
Поръчка от George ми е разделена на две части и втория пакет всъщтност не е моя Sad

# 695
Snejanks09,  с кой доставчик е това?

# 696
  • пустинята Гоби
Не ми се е случвало, често поръчвам от George, а те обичат да разделят артикулите. В кой е грешката, George или превозвача?

# 697
Не ми се е случвало, често поръчвам от George, а те обичат да разделят артикулите. В кой е грешката, George или превозвача?

Още на Хермес етикета е с моето име ва втората пратка, което ме кара да мисля че явно грешката е още от магазина Sad
Но май нищо няма какво да се направи.
Предния път от комплект блузи пък липсваше едната…

# 698
Аз не разбрах дали имате проблем с George или превозвача, но съпорта на George e много добър. Няколко пъти ми се е случвало да ги търся за сгрешена от тяхна страна пратка (липсващ артикул, сбъркан размер и т.н.) и винаги са ме компенсирали. Да не говорим, че преди време куриера на Хермес ми беше изгубил пратката и те ми пратиха нова, за тяхна сметка.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 18:34 от tarantula87

# 699
  • пустинята Гоби
Наистина не пречи да им пишеш, може дори да върнеш артикулите, ако сумата на поръчката не е малка, пък после претендирай да платят връщането в някаква степен.

# 700
Случвало ли ви се е от ггбг да не ви пратят имейл, че са получили пратка за тях? Досега имам няколко поръчки до английския им офис и всичко мина по мед и масло. Поръчах, обаче, до американския им офис от Etsy, като Etsy ми изпратиха имейл, че пратката е доставена до офиса на ггбг преди няколко дни, но от ггбг няма никаква индикация, че са я приели. Нито имейл пратиха, нито в профила ми е отразена. Писах им имейл днес, надявам се да ми отговорят скоро.

# 701
Случвало ли ви се е от ггбг да не ви пратят имейл, че са получили пратка за тях? Досега имам няколко поръчки до английския им офис и всичко мина по мед и масло. Поръчах, обаче, до американския им офис от Etsy, като Etsy ми изпратиха имейл, че пратката е доставена до офиса на ггбг преди няколко дни, но от ггбг няма никаква индикация, че са я приели. Нито имейл пратиха, нито в профила ми е отразена. Писах им имейл днес, надявам се да ми отговорят скоро.

На мен ми се случи същото но в офис в UK от 08.02. Все още нямам развитие по въпроса. Драсни им и във фейсбук, там отговарят бързо.

# 702
  • софия
Да, случвало се е. Но аз съм от тези, които не държат особено на това (отразяването). Щом е пристигнало там ще си го получа.

# 703
Здравейте, търсих назад в темата, но не мога да намеря информация. Искам да направя по-голяма поръчка от сайта на Джордж (Асда). Крайната сума, която ми изписва в кошницата (+доставка), ме устройва, но не съм запозната дали на тази сума ще се начисли нещо допълнително (ДДС / мито или др.). И доставката до адрес ли ще бъде? Моля, ако сте запознати, за вашата помощ, до момента не съм поръчвала от Английски сайтове.

# 704
Здравейте, някой беше писал по-напред в темата, че GEORGE ASDA доставя до БГ директно.  Предполагам, че доставката е до адрес  - в България с БГ пощи.   Не знам за ДДС, защото не знам от къде физически пътува стоката.
Всъщност при финализиране на поръчка до БГ, би трябвало да бъде упоменато това.  Преди за козметика от азиатски сайт изрично посочваха какво ще е ДДС - то -и сайтът даваше варианти на доставка.

Тук темата е за пазаруване чрез използване на посредник - фирма, която транспортира покупката Ви от UK до БГ.  На първа страница са дадени превозвачите, ако преценит, вижте им сайтовете.

Общи условия

Активация на акаунт