Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 79

• 41 134
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
На мен протеините ми ги изписаха след пункцията.

# 586
Момичета, може ли малко помощ. 5 ден стимулация съм  предполагам следващата седмица ще ми предстои пункция. Мъжа ми вече втори път не може да даде материал за замразяване. Ходи няколко пъти и нищо... казва че не става. Не мога да спя от притеснения, кръвно вдигнах. Реших да замрази точно поради тази причина, че не мога да разчитам на него. В Понеделник съм записала час за замразяване отново, за жалост още и микробиология не е минал, защото не е дал нищо. . Може ли да ми разясните, ако ми дойде деня на пункцията тези дни, а още нямаме материал какво следва ? Първи опит ми е, мъжки фактор.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 20:18 от Sivona

# 587
  • до най-прекрасния мъж
Изварата не пречи при ИР. Аз съм с такава и ядох извара, въпреки че не обичам. Не е имало проблеми. Хапвах по 100тина грама след пункцията.

# 588
Sivona, да не би да се притеснява? Да е на психологическа основа? А има ли възможност да занесе те от вкъщи?

# 589
Момичета, може ли малко помощ. 5 ден стимулация съм  предполагам следващата седмица ще ми предстои пункция. Мъжа ми вече втори път не може да даде материал за замразяване. Ходи няколко пъти и нищо... казва че не става. Не мога да спя от притеснения, кръвно вдигнах. Реших да замрази точно поради тази причина, че не мога да разчитам на него. В Понеделник съм записала час за замразяване отново, за жалост още и микробиология не е минал, защото не е дал нищо. . Може ли да ми разясните, ако ми дойде деня на пункцията тези дни, а още нямаме материал какво следва ? Първи опит ми е, мъжки фактор.
Здравей! Ако е от стрес, опитай се да поговорите и да го успокоиш. Дори да не успее да даде материал, яйцеклетките могат да се замразят след пункцията. Обясни му този вариант за да е спокоен. Може да си вземе слушалки за телефона и примерно да си пусне да слуша нещо той. Моят мъж приемаше Сана известно време и също Ашваганда за успокоение. Винаги беше много напрегнат.
Друго нещо, което сме правили е да дава проба два пъти в един ден. Така дори да не успее да даде достатъчно материал първият път, знае, че ще има втори и се чувства по-добре.

# 590
Благодаря ви момичета, от стрес е явно, защото като трябваше да дава за спермограми пак така се случи няколко пъти. И гледам да не го стресирам и аз въпреки, че ми личи разочарованието. От вкъщи не става, далече сме и казаха, не.Но просто се притеснявам да не провали инвитрото. По фонда сме. Значи ако нещо той не успее ще замразят яйцеклетките ?

# 591
Благодаря ви момичета, от стрес е явно, защото като трябваше да дава за спермограми пак така се случи няколко пъти. И гледам да не го стресирам и аз въпреки, че ми личи разочарованието. От вкъщи не става, далече сме и казаха, не.Но просто се притеснявам да не провали инвитрото. По фонда сме. Значи ако нещо той не успее ще замразят яйцеклетките ?
Да, могат да ги замразят. На мен ми казаха, че ако материала не е достатъчно добър, по-добре да се замразят.Не беше първият ни опит, когато го казаха. Имаха база са сравнение от предишните пъти и знаеха, че нещата може да не са Ок. Не се притеснявай. Винаги има решение. Няма да изхвърлят яйцеклетките, ако няма с какво да ги оплодят.

# 592
Да, могат да ги замразят. На мен ми казаха, че ако материала не е достатъчно добър, по-добре да се замразят.Не беше първият ни опит, когато го казаха. Имаха база са сравнение от предишните пъти и знаеха, че нещата може да не са Ок. Не се притеснявай. Винаги има решение. Няма да изхвърлят яйцеклетките, ако няма с какво да ги оплодят.
Ох, благодаря от сърце за информацията. Просто от стрес няколко дни се чувствам много зле. Така се бях изплашила да не ми провали опита..

# 593
  • Пловдив
Sivona, гледай да не го напрягаш.Много е гадно, но и той няма вина.Аз ако съм мъж ще съм същата.Достатъчно тегаво е положението.Измислете вариант, който на него му е удобен.Ако наблизо има хотел примерно?Да му помогнеш или нещо?Не може ли да се даде материала 2-3-4 дни преди стимулацията?Хем за микробиология, хем да се замрази ако трябва... Говорете с доктора, не може да не е имало и други такива случаи.Не съм запозната с такива условия,  просто ми стана тъпо за човека. 😑

# 594
Sivona, този психически проблем го имат 40 % от момчетата ни в битката инвитро по данни на лекар уролог. Беше предписал една добавка VIP, мисля час по-рано се приема. Но съвет от челен опит, да не се ползва за пръв път в деня на пункцията, а преди това, за да се види реакцията на тялото. За тях също е брутален стрес, дай му силна опора, помага! Успех!
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010023155

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 21:45 от Danita 14

# 595
Благодаря момичета за съветите. Ще гледам да не го напрягам допълнително и това за хотела е чудесна идея. Дори в момента се сещам близо до болницата. Успех на всички ♡♡♡

# 596
Сивона, ние си наехме хотел на 5 мин пеша от болницата и от предния ден си бяхме там. Хем да не ставаме рано, хем и на мъжът ми да му е по-комфортно. На преледът преди пункцията ни дадоха чашка и две декларации, че материалът ще бъде отделен в домашни условия. Всичко ще е наред. Успех! 🍀

# 597
Момичета, откриха ми някакво жълто тяло 🙄 и сега 21 дена ще пия РЕГУЛОН и пак на преглед втори ден от цикъла за да започнем симулация. Ще откача бях се надъхала да започнем, а това нещо 😤. Има ли ли сте такова тяло?

# 598
Привет! Аз не съм имала, но моя много близка приятелка май имаше нещо подобно, всъщност каза, че се води киста на жълтото тяло. Изписаха ѝ някакви лекарства и до следващия цикъл се беше махнало. Мисля, че не е нещо фатално. Лошото е, че този месец ти пропада стимулацията, но пък може да е за добро.🙂 Хайде, идват хубави и светли празници, дано напълним форума с хубави чхг-та за Коледа!!! ❤️
Момичета, откриха ми някакво жълто тяло 🙄 и сега 21 дена ще пия РЕГУЛОН и пак на преглед втори ден от цикъла за да започнем симулация. Ще откача бях се надъхала да започнем, а това нещо 😤. Има ли ли сте такова тяло?

# 599
  • Пловдив
Благодаря момичета за съветите. Ще гледам да не го напрягам допълнително и това за хотела е чудесна идея. Дори в момента се сещам близо до болницата. Успех на всички ♡♡♡
Това е много добра идея. На мъжете също много им действа на психиката всичко това. ММ винаги е давал в къщи материал, но в деня на пункцията трябваше да е там. Беше си подготвил на телефона там някакви неща, каза, че доста се е притеснявал, но в крайна сметка е успял.
Също да кажа и за бактериите. Изпуснахме да пуснем в началото микробиология и ММ даде СГ малко по късно, след като почнах стимулацията, оказа се, че има някакви бактерии, но казаха, че няма да ги лекуваме сега, защото няма време. Те щяли да си изберат сперматозоиди. От 7 яйцеклетки, 6 се оплодиха, върнахме една и сега си я топля Wink вече в 13 г.с.
Само да допълня, че сме с мъжки фактор: олигоастенотератозооспермия, морфология 1,5 - 2%

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 19:22 от *Soulmate*

Общи условия

Активация на акаунт