Слънцето пече, а зима ни влече, че като дойде зима, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще има! (Тема 4/2021)

• 24 168
  • 712
  •   1
Отговори
# 615
Алисън, верно много тъпо се е получило. Хора сме, случват се всякакви непредвидени събития, ама поне малко яснота да ти бяха дали, дали ще се случат изобщо там нещата и кога или да се обърнеш към друг специалист, още повече , че при теб е свързано с пътуване.
aureos, много е възможно да са от кашлицата контракциите. Не се паникьосвай, ама и не прекалявай с работата. Скоро бях чела май тука из форума за много работна мама, която чак като влязла да ражда и почнала да пазарува онлайн, че до тогава все работела. Wink

# 616
Благодаря ти blue. angel. Тук въпросът е, дали ще заместят адекватно pregna formula и ogestan Mother and baby.

# 617
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря ти blue. angel. Тук въпросът е, дали ще заместят адекватно pregna formula и ogestan Mother and baby.
Има им състава в нета, можеш да си ги сравниш. Ако не намериш, пиши, да ти кача снимка на кутийката със съдържанието.

# 618
Габи , не ми се чете състава, но като цяло в болшинството комбинирани витамини отделните съставки са в минимални количества и самото им пиене е по-скоро за твое успокоение , че правиш нещо.
Само на първо четене в ogestan Mother and babу витамин д е 1/4 от дневната доза за бебета , не ми се мисли за останалите. Отделно , ако имаш мутация в усвояването на витамини , да приемаш неметилирани форми си е малко руска рулетка за мен. В повечето мултивитамини за бременни Омега 3 е около 250мг , а дневната нужда е между 500 и 1500мг  и т.н
Аз също приемам добавки, но съм си подбрала такива, които ми вършат работа и си следя периодично нивата на витамините и си регулирам съответно дозите.

# 619
Али, обадиха ли се от МЦ?

FB, как е при теб?

# 620
Направо трябваше да им теглиш една майна и да си запишеш на друго място час. Това е много несериозно и при положение, че пътуваш..да не са само те амаха, не се ядосвай ще се измисли нещо.

Аз съм пия прегна формула и съм доволна.

Днес бяхме на преглед, бебката върви напред с дните, нищо че предната седмица на ФМ излезе с 1 ден назад..не притеснявайте ако и на вас ви кажат нещо такова. Но вече от седмица и малко я усещам да шавя🥰 имаме си режим, прибирам се от работа, опъвам се на дивана рита, шава и така❤

Аз съм още на фаза само гледам 😁 и мебели за детска стая и дрешки, има време и ще почакам още малко.

# 621
Марулета и Дее много ви благодаря по добре съм. Имам някакво усещане все едно имам тамон, не знам дали е нормално уж казват че е.
Днес ги побърках да видим бебето че не го усещам идвам си в стаята лягам и едно ритниче, викам си бебчо що не се обади по рано да не ми се карат долу. Ама нали все пак заради това стоя тук да е добре той и да знам че всичко е наред. Днес ми спряха антибиотика, сигурно ще ме пуснат утре.

За име отдавна мисля и не мога да го измисля само аз ли съм така не знам.

Алисон много гадно така, направо не знам какво да кажа, дано все пак са ти се обадили и всичко да е наред с бебенце, та само това да са ти нервите за ФМ, не че са малко де..

# 622
Момичета, връщам се с ъпдейт. Макар к със закъснение все пак ми се състоя прегледа. Слава Богу всичко е наред с бебето, с шийката, плацентата и водите също. Желязото ми е доста ниско и док каза веднага тотема ампули и сокове от цвекло и коприва, за 2 седмици ако не стане поне 13, ще ми вливат венозно. Наистина бях много ядосана, но поне се състоя прегледа, а доктора се държа доста мило и не ме претупа въпреки че явно им стана лудница с графика. Прегледа ме подробно и по изследванията ми отговори на всички въпроси. Радвам се, че мина!!! и мерси на всички за подкрепата. По едно време си викам дали не преигравам така да се ядосвам, ама все пак си беше кофти да стоя и чакам почти 4 часа без яснота дали ще имам преглед.....

# 623
Супер, че са те прегледали. Радвам се, че всичко е наред Hug
Ако не е тайна колко ти е желязото?

# 624
AlisonParker супер е, че се е състояла ФМ и че бебчо е добре Simple Smile

# 625
Момичета включвам се и аз. Днес бях на преглед и плацентата ми е все така ниско до цервикалния канал. Много се надявах да се е вдигнала, но уви... Ще си почивам повече явно и така. Думите на доктора бяха, че сега е важно да успея да износя бебето. Изписа ми магнерот 3х1. Освен дупето му, друго не видях и със сигурност е момче. От 1ви септември си взимам болничен, че нещо нервите на работа са ми в повече.
Радвам се за добрите новини на всички ви и стискам палци всичко да е наред там, където е установен някакъв проблем. Всичко ще мине! ❤️

# 626
Denitsa, щом е казал док. ще пием хапчетата и ще почиваме. Стискам ти палци, както на теб така и на всички мами. Аз също съм с ниско разположена плацента и пия магнерот 3х1.

# 627
  • София
Али, много хубави новини. Като каза цвекло нямам търпение да му дойде сезона - една от любимите ми есенни салати е морков, цвекло и запечени на сух тиган слънчогледови семки. Blush

Габи, Дени и FB, всичко ще бъде наред! Докато се обърнем и ехей декември ще дойде!

Аз от години се шегувам, че за мен годината се дели на две - след морето чакам Коледа, а след Коледа - морето. Тази година Коледните празници са още по чакани.Heart

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 21:07 от Рошличка

# 628
Рошличка, ама как те разбирам за чакането на морето и после Коледа 😂 Особено тази година, вярвам, че на всички Коледата ни е приоритет 😂 (към цвеклото с морков и семки, можеш да добавиш ябълка - става чудно).
Алисън, много хубави новини, най-важното от всичко е, че и бебчо и ти сте добре.
FB, бързо възстановяване ти желая и скоро да си си вкъщи на спокойно и да се радваш на редовни ритничета. Изпитание си е това, но и това ще мине и накрая като си гушнем бебетата, всичко се забравя!
Ние вече имаме име! Първото, което казах, ММ каза - това е край! И вече я нарича така от известно време 🥰 Но решихме да го пазим в тайна до раждането, дори от родителите си, ще е изненада.

# 629
Супер, че са те прегледали. Радвам се, че всичко е наред Hug
Ако не е тайна колко ти е желязото?
Желязото ми е 8.5. Беше 15.5 преди 3 седмици. Не знам дали защото пада така бързо или просто си е ниско, но ми каза че трябва бързо да го вдигна. Не искам да плаша никой, а и доста хора във форума казват, че Сигридив плаши ненужно бременните, но ми каза, че има риск от преждевременно раждане ако остана с ниско желязо. Та почвам ги ампулите по 2 на ден и ще видим след 2 седмици как се движи. Силно се надявам да не се наложи да вливам венозно, но ми даде координати на някаква лекарка ако се стигне до там.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 21:50 от AlisonParker

Общи условия

Активация на акаунт