Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват контракциите и как се проявяват?
Какво е препоръчителното положение за сън по време на бременност?
Как трябва да приемате щитовидния хормон Euthyrox по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват контракциите и как се проявяват?
Контракциите представляват свиване и отпускане на маточните мускули и се проявяват като усещане за втвърдяване на корема, което може да бъде последвано от изместване на корема на една страна. Те могат да бъдат усетени като пристягане в областта, което след това се отпуска след кратък период от време. Важно е да се консултирате с лекар при необичайни усещания.
-
Какво е препоръчителното положение за сън по време на бременност?
-
Как трябва да приемате щитовидния хормон Euthyrox по време на бременност?
Препоръчително е да приемате щитовидния хормон Euthyrox сутрин, поне един час преди хранене и два часа след това не трябва да се приемат други лекарства или витамини. Важно е назначаването и наблюдението от ендокринолог, който да извършва месечни изследвания на FT4 и TSH за поддържане на нормални стойности.
-
Какви са препоръките за контрол на кръвното налягане по време на бременност?
-
Как да се грижим за домашен любимец по време на бременност?

Първото, което си показа на ехографа беше достойнството

), изведнъж рязко хората взеха да забелязват, че съм бременна, та вече не само близките знаят
гадната таласемия ме съсипа. С първото бебче издържах до края да е около 90-92 хемоглобина. Отделно сега и дозите на л - тироксина ще променяме, тсх се е покачил, а фт4 е под долна граница. Тъжно ми е вече, отделно от това съм многоооооо уморена.. и постоянно ми е жега. Тук е момента да похваля термалната вода на uriage, която ни спасява в жегите с бебчо.
желязото заедно с кисело мляко и Б... 2 часа разлика достатъчни ли са?