Слънцето пече, а зима ни влече, че като дойде зима, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще има! (Тема 4/2021)

• 24 168
  • 712
  •   1
Отговори
# 90
Аз още нищо не усещам 😒 В 19г.с.

# 91
  • London
Ди, много красиво написано 🥰

Нямам търпение да си гушна човечето ❤

# 92
Аз още нищо не усещам 😒 В 19г.с.

И аз така, не се притеснявай всичко ще бъде наред!

# 93
Здравейте момичета! Включвам се в 22 г.с и с очакване на момченце около 09.12.2021г. И аз още не го усещам, но се надявам скоро да ми се случи това щастие 😊
След втората ФМ се оказа, че имам инсерция на пъпната връв, тромобифилия и докторът малко ме наплаши с предупреждения за раждане на по-малко бебе, преждевременно раждане и всякакви такива страхотии, а пък следящата ме АГ в Надежда каза, че ще трябва да раждам секцио (не ми се искаше да нямам опция за естествено раждане, но стига всичко да е наред ще го приема и секциото). Някоя от вас ще ходи ли на почивка на нашето море? Малко се притеснявам, че сега е сезонът и ще е пълно с народ навсякъде, та май няма да излизам много от хотела, макар че ще сме с компания. Какво мислите за почивките в настоящата ситуация, вие какви мерки ще предприемате?

# 94
Като човек живеещ в морски град мога да кажа, че на морето ми е по-безопасно отколкото на басейна в хотел. Семейството ми работи по хотели и други години ходим и по басейни, но тази година ще пропусна. Голяма част от хотелите са препълнени. Мерките са под всякаква критика. Има прилични плажове, където хората не са едни върху други, а и през седмицата поне за сега беше една идея по-спокойно. Август може и по-голяма лудница да е, заради отпуските.

# 95
Здравейте и от мен!
Алисън, честит рожден ден на патерици! Жива и здрава, много обичана и декември да родиш пухкаво сладко здраво бебе! Sparkling Heart
И аз искам да се намеся по отношение на позата- да се лежи, спи по гръб. Никога не ми е била удобна и не съм я ползвала, но вчера на феталната, както си лежах и по едно време ми прилоша, прималя, лекарката каза да се обърна настрани и че е нормално. Та най вероятно се е притиснала тази прословута вена. Като се обърнах малко се поосвестих, та така.
Иначе, всичко е наред с моя 350 гр мъж Blue Heart Първото, което си показа на ехографа беше достойнството Laughing Laughing

# 96
Алисън, честит рожден ден и от мен на патерици!!!

Аз много обичам до спя по гръб, но понякога и на мен ми става малко лошо. Мушкам едната част на възглавницата за бременни под гърба и спя леко под наклон и нямам проблеми. Пък и гърба ми е стабилен така.

# 97
Алисън, честит рожден ден на патерици! Пожелавам ти мир и здраве в семейството, и много да се обичате Simple SmileFlowers Four Leaf Clover
Биби, честито за прекрасните новини, сега само спокойствие и положителни емоции Flowers Hibiscus

Аз си ви чета, момичета, но нямам много какво да пиша, всичко е наред при мен - бебчо си расте (съдя по корема Smile), изведнъж рязко хората взеха да забелязват, че съм бременна, та вече не само близките знаят Simple Smile. Чакам си феталната морфология на 24.08, но сега съм доста по-спокойна, като вече усещам, как бебчо шава. Сякаш го няма това притеснение, което беше между миналите прегледи - черна кутия, не знаеш какво става, там ли е, добре ли е; сега знам - там е Relaxed

# 98
Здравейте, дами.
Онзи ден бях на кръвни изследвания, хемоглобина ми е 83 Sad гадната таласемия ме съсипа. С първото бебче издържах до края да е около 90-92 хемоглобина. Отделно сега и дозите на л - тироксина ще променяме, тсх се е покачил, а фт4 е под долна граница. Тъжно ми е вече, отделно от това съм многоооооо уморена.. и постоянно ми е жега. Тук е момента да похваля термалната вода на uriage, която ни спасява в жегите с бебчо.

# 99
Здравейте, дами.
Онзи ден бях на кръвни изследвания, хемоглобина ми е 83 Sad гадната таласемия ме съсипа. С първото бебче издържах до края да е около 90-92 хемоглобина. Отделно сега и дозите на л - тироксина ще променяме, тсх се е покачил, а фт4 е под долна граница. Тъжно ми е вече, отделно от това съм многоооооо уморена.. и постоянно ми е жега. Тук е момента да похваля термалната вода на uriage, която ни спасява в жегите с бебчо.
И аз съм с таласемия, и железен дефицит сега, плюс Хашимото. То няма толкова часове в деня през които да съм будна, през колкото часа трябва да редувам Л Тироксин, желязо и магнезий. Плюс съчетаването с това да не съм яла млечни продукти преди и след това, става много сложна математика и не всеки ден успявам да изпия всичко. И при мен последно хемоглобина беше около 90, след 2 седмици ще пускам пак всички хормони, желязо и хемоглобин, но още отсега ги мисля. Много трудно се съчетават тези 3 състояния, но какво да се прави.

# 100
Здравейте, дами.
И аз съм с таласемия, и железен дефицит сега, плюс Хашимото. То няма толкова часове в деня през които да съм будна, през колкото часа трябва да редувам Л Тироксин, желязо и магнезий. Плюс съчетаването с това да не съм яла млечни продукти преди и след това, става много сложна математика и не всеки ден успявам да изпия всичко. И при мен последно хемоглобина беше около 90, след 2 седмици ще пускам пак всички хормони, желязо и хемоглобин, но още отсега ги мисля. Много трудно се съчетават тези 3 състояния, но какво да се прави.
Преди и след кое не трябва да се ядат млечни продукти?
Лтироксина го пия в 4-5 сутринта като стана до тоалетната и ми излиза сметката.

# 101
Желязото трябва да е далече от млечни, както и от Б12, и от магнезий. И аз се страхувам да не ми е паднал още хемоглобина. (Беше 108) Преди ФМ ще пусна една кръвна картина да видим какво става. Пръсках желязо бетър ю, от който се оказаз че голяма полза няма. Сега свърши и Ковачев ми изписа Сорбифер но още не съм го взела, чудя се дали точно него да приемам 😒

# 102
Желязото трябва да е далече от млечни, както и от Б12, и от магнезий. И аз се страхувам да не ми е паднал още хемоглобина. (Беше 108) Преди ФМ ще пусна една кръвна картина да видим какво става. Пръсках желязо бетър ю, от който се оказаз че голяма полза няма. Сега свърши и Ковачев ми изписа Сорбифер но още не съм го взела, чудя се дали точно него да приемам 😒
Аз правя точно обратното Flushed желязото заедно с кисело мляко и Б... 2 часа разлика достатъчни ли са?
Сорбиферът на мен не ми влияеше добре, взимал съм го небременна преди години. Най-доволна съм от Тотема и Билкова кръв. Сега съм на Билкова кръв и Феро Фолгама, другата седмица ще видим дали са свършили някаква работа.

# 103
Според хематолога трябват 4 часа между желязото и млечни. Но при 2 пъти желязо на ден, това означава никога да не ям млечни, а все пак имам нужда и от калций. Също, желязото не се приема на гладно, но не с мляко. Просто не се усвоява, не че нещо е вредно. Между магнезий и желязо трябва да има 2 часа. Иначе, аз бях на Малтофер, нямаше ефект. Сега съм на Спрбифер, дано да има (но нещо се съмнявам). На мен лично не ми предизвиква голям дискомфорт Сорбифера, но това си е индивидуално. Иначе, освен желязо, изследвам и феритин, също било важно, но все пак си питайте лекаря дали е нужно, че то не е много евтино изследване.

# 104
Момичета, имам един въпрос. 18+1 съм вече, а не съм качила нито грам (седя си 48 кг) от началото на бременността. Не съм и сваляла в началото. Храня се нормално. От месец не съм била на преглед и вече малко се филмирам нормално ли е това. Единствено се успокоявам, че усещам бебето и ритниците стават все по-отчетливи, което по пътя на логиката май значи, че то си расте, за разлика от мен 😳 Вие как сте в това отношение? Говорили ли сте с лекар за това? Моят последно каза, че е окей, но бях съвсем началото на 4 м., сега вече в 5ти…

Общи условия

Активация на акаунт