Слънцето пече, а зима ни влече, че като дойде зима, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще има! (Тема 4/2021)

• 24 238
  • 712
  •   1
Отговори
# 120
Аз не само, че не съм качила но съм свалила 1кг. Нямам апетит просто.... В 19г.с съм.

# 121
И при мен с близнаци на момченцето плацентата е ниско, върху шийката. На последния преглед се беше повдигнала до вътрешния ръб на шийката, каквото и да значи това.  Сега в петък ще видим къде е стигнала.
А килограмите съм +5кг в 22+3 г.с. Но е само на коремче, никъде не усещам да съм наедряла.

# 122
Благодаря на всички мили дами. Надявам се другата седмица всичко с бебчо да е наред Blush

# 123
Момичета какво е вашето меню , с какво се храните,вече започвам да се изчерпвам.И конкретно да попитам ядете ли супи,заради застройката?Всеки ден е едно голямо чудене какво да ям днес 😑

# 124
Според хематолога трябват 4 часа между желязото и млечни. Но при 2 пъти желязо на ден, това означава никога да не ям млечни, а все пак имам нужда и от калций. Също, желязото не се приема на гладно, но не с мляко. Просто не се усвоява, не че нещо е вредно. Между магнезий и желязо трябва да има 2 часа. Иначе, аз бях на Малтофер, нямаше ефект. Сега съм на Спрбифер, дано да има (но нещо се съмнявам). На мен лично не ми предизвиква голям дискомфорт Сорбифера, но това си е индивидуално. Иначе, освен желязо, изследвам и феритин, също било важно, но все пак си питайте лекаря дали е нужно, че то не е много евтино изследване.

Оу. Аз до скоро пиех Малтофер след като обядвам, а почти ежедневно си взимам и таратор.
Напоследък се сещам вечер , след хранене или преди лягане и пия заедно с Вит. Д.
За няколко седмици хемоглобина се качи от 108 на 113, и предполагам продължава нагоре.
В изследванията имах желязо в норма , но нисък феритн, плюс разни други показатели, по които хематолог установи, че само от желязо имам нужда и само това пия.

За спането по гръб . Никога не съм спала по гръб и не ми е удобно, обаче ако чета или скролвам е телефона съм си по гръб без угризения. Интересно, че като си лежа по гръб бебче почти винаги се размърдва, ако искам да го усетя просто лежа малко по гръб 😆 почти винаги работи.

И аз имах в някакъв момент фт4 малко под нормата, Пия повече Еутитокс 50 в момента и влезе в норма, тсх е 3 и нещо, а беше над 6 миналия месец. Док каза да си пия лекарства и да не се притеснявам за беб., щом следим нещата и сме взели мерки.

За кг +5.5 отгоре съм... Като чета как не качвате ми се иска да съм като вас... В общи линии знам че тезите кг са си за мен и като родя ще трябва да ги боря. Винаги качвам в първи триместър...  Накрая по-малко. При това внимавам какво ям, не на 100%, вчера хапвах торта, предишния ден чипс и сладолед. Но основно салата и зеленчуци . Да видим другата седмица през отпуската да изпусна нещата от контрол, защото и кантар няма да имам, а сега всяка сутрин се меря.ю

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 06:47 от Amandine

# 125
Габи, моята плацента си е ниско. Вчера бях на преглед в 20та г.с. съм и не се е вдигнала, което според мен не трябва да те притеснява много. Не вдигай тежко да се натоварваш, разходки, почивка и така. Имам приятелка до края си и беше ниска и нямаше проблеми, а детето вече си е живо и здраво на годинка. Аз още не знам пола и ми е любопитно, дано другата седмица на феталната успеят да видят.

# 126
Момичета какво е вашето меню , с какво се храните,вече започвам да се изчерпвам.И конкретно да попитам ядете ли супи,заради застройката?Всеки ден е едно голямо чудене какво да ям днес 😑

Руми, защо се лишаваш от супи 😳 Ако е заради яйцето, прави си застройка със сметана, но супата си е супер полезна в момента - течна храна, богата на витамини, помага на перисталтиката, не е пържено, изобщо - супер е! Аз лично си хапвам всичко каквото ми се яде, с изключение на сурово или полусурово месо, рохки яйца, някои вида риба и пресни сирена (въпреки че в наши дни млякото винаги е пастьоризирано и няма такава драма със сирената). Чувала съм лекари, които забраняват ягоди и мъхести плодове - е за мен това е грях да си бременна посред лято и да се лишиш от праскови и ягоди. Мотивът е, че били алерген - Да де, алерген са си ягодите, ако изядеш 2 кг., ако хапваш умерено, няма проблем. Моят лекар не ми забрани нищо, само ми каза всичко да мия много внимателно, защото нямам никакви антитела за токсиплазмоза. И тези неща, дето ви изредих, което не ми е толкова трудно, имайки предвид, че от ден 1ви на бременността, хапна ли яйца в каквато и да е форма, повръщам 😆 А със сирената признавам, че понякога малко съгрешавам. Като цяло слушайте тялото си, то ви подсказва какво може и какво не.

# 127

Руми, защо се лишаваш от супи 😳 Ако е заради яйцето, прави си застройка със сметана, но супата си е супер полезна в момента - течна храна, богата на витамини, помага на перисталтиката, не е пържено, изобщо - супер е! Аз лично си хапвам всичко каквото ми се яде, с изключение на сурово или полусурово месо, рохки яйца, някои вида риба и пресни сирена (въпреки че в наши дни млякото винаги е пастьоризирано и няма такава драма със сирената). Чувала съм лекари, които забраняват ягоди и мъхести плодове - е за мен това е грях да си бременна посред лято и да се лишиш от праскови и ягоди. Мотивът е, че били алерген - Да де, алерген са си ягодите, ако изядеш 2 кг., ако хапваш умерено, няма проблем. Моят лекар не ми забрани нищо, само ми каза всичко да мия много внимателно, защото нямам никакви антитела за токсиплазмоза. И тези неща, дето ви изредих, което не ми е толкова трудно, имайки предвид, че от ден 1ви на бременността, хапна ли яйца в каквато и да е форма, повръщам 😆 А със сирената признавам, че понякога малко съгрешавам. Като цяло слушайте тялото си, то ви подсказва какво може и какво не.
Ама и то застройката като се прави, яйцето се сготвя… няма логика да има проблем.

# 128
  • София
Да се включа и аз след почивката, едвам ви изчетох - отне ми 2 дена Simple Smile На морето беше добре, ама с дете на 2 годинки бяхме доста далеч от почивка. Важното е че малката беше доволна и че като цяло нямаше драми с пътуването или спешни нужди от лекарски кабинети.
Честито на Биби за хубавите новини от теста, дано това са били последните ти притеснения за бременността.
Относно TSH при мен при стойност 3,12 ударно почнахме с 50 мг л-тироксин. Месец по-късно стойностите бяха 1,99 и Начев обмисляше да ми го вдигне още, но тъй като бях в 20 г.с и бебето вече само си произвежда реши да видим пак как е след месец и тогава да вдигаме ако се налага. При 4 аз лично дори и сама бих си вдигнала дозата. Относно изоставането на плода - 1 седмица не е толкова притеснително, но въпреки всичко е хубаво да се види на доплер как са кръвотоците за да се изключи като проблем липсата на хранителни вещества към бебето. Както съм казвала аз съм с тромбофилия и при мен следят много изкъсо тези неща, в моя случай дори и малко изоставане може да е признак за влошен кръвоток - още веднъж казвам че не е задължително и може да е просто неточноизмерване - колкото по-големи стават бебчетата толкова по трудни и с по-големи разминавания стават измерванията.
Относно почивките на нашето черноморие - ние бяхме на Царево, даже не на Царево ами малко извън него на плаж Нестинарка. Уж по-спокойно, ама като цяло си беше лудница, плажовете са претъпкани, мерки срещу ковид смея да твърдя че няма, та си е малко риск. Разбира се това не ме е спирало да излизаме по заведенията и да посещавам плажа - умерено с избягване на часовете между 12 и 30 и 16 и 30 и главно седене на сянка.
С нетърпение чакам прегледа си в понеделник, да видя как е бебка, утре ще пускам и изследванията по каса + някои други, а на 19.08 на прегледа ми по каса сме планирали и микробиология да видим как са нещата след утрогестана и морето Simple Smile

# 129
  • София
Здравейте! Чета ви от самото начало, но досега ме беше страх да се присъединя към вас. Първа бременност ми е и чакаме нашето момиченце на 30.12.2021г. Blush

Днес в 19+1 бях на фетална морфология в МЦ Марковс при д-р Диляна Атанасова. Изключително съм доволна от прегледа и отношението. Обясняваше всичко много подробно. Единствено съжалявам, че не пуснаха таткото, но важното е, че всичко с бебка е наред. Simple Smile

От около седмица я усещам отчетливо. Мисля, че я усетих и преди това на два пъти, но не бях сигурна.

# 130
Здравейте! Чета ви от самото начало, но досега ме беше страх да се присъединя към вас. Първа бременност ми е и чакаме нашето момиченце на 30.12.2021г. Blush

Днес в 19+1 бях на фетална морфология в МЦ Марковс при д-р Диляна Атанасова. Изключително съм доволна от прегледа и отношението. Обясняваше всичко много подробно. Единствено съжалявам, че не пуснаха таткото, но важното е, че всичко с бебка е наред. Simple Smile

От около седмица я усещам отчетливо. Мисля, че я усетих и преди това на два пъти, но не бях сигурна.

Честито Simple Smile Лека и спокойна бременност ти желая. Нека всичко с теб и бебчо е наред Simple Smile

# 131
  • London
Рошличка, добре дошла сред нас 🍀

При мен е цирк, дами. Снощи ревах на мм, че не съм усещала беба два дни и тая сутрин в корема ми беше дискотека, целия се мърдаше😂🤦🏻♀ Все едно ме чу това диване, че се притеснявам и да ми покаже, че е добре.

Стягам багаж аз, че нали ще се местим в по-голяма къща и в апартамента ни е избухнала бомба. Поне имам с какво да се занимавам през деня иначе се чудя на коя кълка да легна 😆

# 132
Добре дошли на новите момичета!

За кг съм 2 кг под стартовите. Тоест отслабнах 6, възвърнах 4. Ако се храним добре, не смятам, че има място за притеснение. Особено ако тумбаците растат. 😁 С предната бременност влязох да раждам 54 кг (+10).

Утре съм на ФМ, ще ходя с бъдещата кака, предполагам, че нея няма да има проблем да я пуснат, но няма на кого да я оставя така или иначе. Надявам се вече да се види пол, макар че от 3-4 дни не усещам тип "ритници", а по-скоро движение в корема и имам някакви съмнения, че бебето се е обърнала с гръб. Ще видим утре.

Колкото до храната и аз предимно салати и зеленчуци ям, ама такова ми се хапва. Снощи вечерях супа топчета, така че не виждам проблем и за супите.

# 133
Здравейте, относно мърдането на бебето, вие в началото на колко време усещахте помръдвания.
Аз се бях нагласила да го усетя след 20 гс тъй като ми е първа бременност и съм с предна плацента, но преди 4 дни усетих нещо като лек натиск 3 пъти за кратко време. Мисля че беше бебо защото не съм усещала такова нещо досега, но от тогава нищо. Аз съм 18 гс и 2 дни.

# 134
Рошличка, добре дошла сред нас 🍀

При мен е цирк, дами. Снощи ревах на мм, че не съм усещала беба два дни и тая сутрин в корема ми беше дискотека, целия се мърдаше😂🤦🏻♀ Все едно ме чу това диване, че се притеснявам и да ми покаже, че е добре.

Стягам багаж аз, че нали ще се местим в по-голяма къща и в апартамента ни е избухнала бомба. Поне имам с какво да се занимавам през деня иначе се чудя на коя кълка да легна 😆
Ние сме по същия начин с бомбата, само дето няма да се местим, а правим основен ремонт ии постоянно къртят, хубаво е да има с какво да се занимаваме, че иначе ще полудеем Grinning

Общи условия

Активация на акаунт