Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 836
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
С диетата е по - трудно, пие кола от време на време и яде шоколад и сладолед почти всеки ден, все намира начин.  Говоря й много за сладкото, но явно е по-силно от нея Sad
Поне два пъти седмично яде риба, ядки, всеки ден плодове и зеленчуци , пие към литър вода, ходи три пъти седмично на спорт ( няма наднормено тегло).
В момента сме спряли всичко - мие се с вода и ползва термална вода само. Според дерматологът е възможно някой от кремовете да е обострил състоянието .
За финансите - доста хвръкнаха, но поне да имаше дълготраен ефект, няма как да пие само антибиотик

# 91
Вече има и доста десертчета на пазара, които не провокират акне или други сериозни проблеми (инсулинова резистентност), а може и сам да си ги приготвя човек. Малка е, но не и толкова малка, сега е време да си изгради навици за цял живот. Качеството на храната ще й определи качеството на живот по отношение на това какво тяло има като здраве и устойчивост. Аз съм от хората, които без малко сладко всеки ден биха страдали много. Но се научих да си го подбирам. Ако й харесва какво вижда в огледалото по кожата й, може да си продължи така. Ако ли не, има и друг начин. Като кожата е само върха на айсберга. Животът е низ от избори, повечето от тях трудни. Може би е време да си поговорите. За да не приема изхвърлянето на боклуците от храната като заплаха за щастието й. Напротив.

# 92
Литър вода не е достатъчно на ден.

# 93
В края на всяко лято ми избива мнооого акне по челото и линията на косата.
Ситни червени пъпки, като ги стисна и пускат гной.
Супер досадно...

# 94
soul81 може ли по-подробно да обясниш за суровоядство, лекар ли ти го предписа?

Kira12 Водете дъщеря си всеки месец на ръчно почистване, но не при козметик, а при специалист, болезнено е, но ако редовно се почиства лицето от черни точки и комедони, няма да излизат пъпки и да остават белези. Задължително да използва слънцезащитен крем всеки ден през цялата година и да не ползва прекалено много изсушаващи продукти за лице, хидратацията е много важна. Според мен е прекалено малка за противозачатъчни и антибиотици, аз съм на 22 и все още отказвам да ги приемам и в бъдеще ще е така.

# 95
Противозачатъчните са нож с две остриета, първо ще има идеална кожа и коса (но може да започне да напълнява, да задържа вода), след спирането особено първите месец-два косата и кожата са ужасни. Да не говорим, че при продължителна употреба влияят на настроението

# 96
Преди години съм се консултирала с диетолог. Сега просто минах за седмица на сурови зеленчуци и плодове. Гладен ли си, ядеш това, няма нищо особено. Има си гладуване, падна ми и теглото малко, при все че нямам за сваляне (от 50 на 48 кг), но го направих с лечебна цел и не заради акнето. Това с акнето беше бонус, изчистването на тялото при такъв режим е комплексно.

# 97
Искам и аз да пробвам, но след това като почна пак да се храня нормално и най-вероятно всичко ще отиде на вятъра

# 98
Здравейте! В момента акнето ми поутихна и нямам активни пъпки. Искам да си взема нещо леко като бб или сс крем за ежедневен грим. Разглеждах и четох доста, но не се спрях на нищо. Сс крема на lumene е доста хвален, но не знам дали е подходящ. Видях, че хвалят и на ла рош и свр, но предпочитам да чуя мненията на хора, които са с проблемна кожа. Можете ли да ми препоръчате някой добър продукт, от който вие сте доволни?

# 99
Искам и аз да пробвам, но след това като почна пак да се храня нормално и най-вероятно всичко ще отиде на вятъра
Така става, да. Според диетолога нормалното е това, което те държи здрав, а другото не е нормално, а е лакомия. Simple Smile

# 100
Здравейте! В момента акнето ми поутихна и нямам активни пъпки. Искам да си взема нещо леко като бб или сс крем за ежедневен грим. Разглеждах и четох доста, но не се спрях на нищо. Сс крема на lumene е доста хвален, но не знам дали е подходящ. Видях, че хвалят и на ла рош и свр, но предпочитам да чуя мненията на хора, които са с проблемна кожа. Можете ли да ми препоръчате някой добър продукт, от който вие сте доволни?

На детето му предписаха

https://homepharma.bg/product/3650/bioderma-sebium-global-cover- … en-krem-30ml.html

Има коректор (зеленото) и ББ крем. Не прави пъпки и не запушва порите

# 101
Weary
Така става, да. Според диетолога нормалното е това, което те държи здрав, а другото не е нормално, а е лакомия. Simple Smile
да, лакомията е лошо нещо, но не мога да се справя с нея:weary:

# 102

Kira12 Водете дъщеря си всеки месец на ръчно почистване, но не при козметик, а при специалист, болезнено е, но ако редовно се почиства лицето от черни точки и комедони, няма да излизат пъпки и да остават белези. Задължително да използва слънцезащитен крем всеки ден през цялата година и да не ползва прекалено много изсушаващи продукти за лице, хидратацията е много важна. Според мен е прекалено малка за противозачатъчни и антибиотици, аз съм на 22 и все още отказвам да ги приемам и в бъдеще ще е така.

Аз съм в същата ситуация като Kira12 ☹
С допълнително утежняващ фактор, че моята дъщеря категорично отказва да спортува и е леко наднормена. При всеки опит да коментираме здравословно хранене и живот става скандал.
Искам да помоля за препоръка къде да я водя на почистване, но да съм спокойна, че знаят какво правят.
Много се надявам външен авторитет да й повлияе, и поне да спре да ги стиска.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 16:17 от танита

# 103

Аз съм в същата ситуация като Kira12 ☹
С допълнително утежняващ фактор, че моята дъщеря категорично отказва да спортува и е леко наднормена. При всеки опит да коментираме здравословно хранене и живот става скандал.
Искам да помоля за препоръка къде да я водя на почистване, но да съм спокойна, че знаят какво правят.
Много се надявам външен авторитет да й повлияе, и поне да спре да ги стиска.
На колко години е? Това е хубаво, че детето има самочувствие и явно не и пука чак толкова за външния и вид.
Много  е трудно да накарате тинейджър да се храни здравословно, особено в училище всички се тъпчат с боклуци, но поне вкъщи може да промените някои хранителни навици и да започнте да готвите по здравословни ястия, млечните много допринасят за акнето, както и захарта. За почистване на лицето потърсете дерматолог първо да види какво е състоянието на кожата и дали е подходяща за почистване и вече той ще ви насочи.

# 104
На 13 години е.
Вкъщи се храним здравословно, но тя просто не яде плодове и салати. Налита на основното. Сладко и газирано не се купува и не се консумира.
Млечни обаче ядем - може би трябва да ги огранича.
Вредните неща се ядат навън с приятели, и там нямам никакъв контрол. Обяснявам, убеждавам - няма резултат. Ядат се чипсове, сладоледи, безалкохолни - цялата гама.

Дерматолог исках да избягна, за да не я стресирам, и за да не влизам в схемите с АБ.
Относно почистванвто - също не очаквах от там да получа насока.
Предполагам това се извършва от козметик, но добре обучен и опитен - не еднодневка.
Според мен освен рутината, има нужда от ръчно почистване на определен период. Пъпките са смесени - около носа са черни точки, на челото са подкожни, които не могат да избият, и тя стиска тях до кръв...

Ако имате предвид конкретен дерматолог, моля за препоръки, за да избегнем излишно лутане и загуба на време.

Общи условия

Активация на акаунт