Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 939
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Можете ли да споделите мнение за продуктите на Хималая и от кои сте доволни?

# 196
[quotЕееe author=Ренирен link=topic=1357534.msg43636017#msg43636017 date=1634248791]
Някой да е ползвал Епидуо гел? Възползвах се и аз от безплатните консултации и това ми беше предписано. Има ли първоначално влошаване?
Аз съм го ползвала по предписание на дерматолог и съм мноооого доволна.При редовна употреба до месец ще видиш резултата.Не излизат нови пъпки,а петната изчезват.По-скоро леко се излющтва кожата.Док беше ми казала първо всяка вечер една седмица да свикне кожата и да видим дали ми понася,но аз забравих и започнах и сутрин и вечер. Само хубави неща се случваха.След месец като отидох на преглед нещата бяха видими.Док каза,да продължвам,може и в бъдеше да го ползвам.Стига почти за една година. Даже и финни бръчици се изправиха.Като ме пита док какво ми е мнението аз й казвам,ами незнам дали ми са се заличили белезите,но че бръчките по челото ми изчезнаха е сигурно,та се посмяхме малко.Но!!!!!Не трябва да се печеш на слънце,може да се получат петна.Слънцезащитен задължително,зада предпзиш малко все пак ако те види слънце зимата.
[/quote]
Забравих да кажа,че може да ти попресъхне кожата около носа,може и някъде другаде,затова с хидратиращ крем се мажи когато,ако ти се случи.Защото с епи дуо все пак се цели излющване и трябва да се подхрани кожата.Все пак незнам каква ти е кожата.

# 197
Аз от бензоил пероксид 5% преминах на 10%. Продължават да ми избиват пъпки. Вече ще стане половин година на бензоил пероксид, няма ден, в който да не ми се появи някоя нова пъпка. По гърба също имам, което ме навежда на мисълта, че явно проблема е хормонален. Но пък цикълът ми е редовен и не знам откъде да започна изследванията на хормоните, а и не искам да се тъпча с противозачатъчни, ако е хормонален проблема. Защото то какво друго е стандартното лечение при хормоналното акне... Не консумирам млечни продукти, подлагах се на мъчителни хранителни детокси цяло лято, по 4 литра вода пия, но няма оправия.

# 198
Отиди на ендокринолог, там ще ти кажат какви изследвания да направиш. Аз на 25.10 имам час с вече направени изследвания, да ми каже какво означават. Сестра ми вече и мина консултацията и приема два вида хранителни добавки. Какво разбрах аз — поликистозни яйчници, образуване на фоликули, което водело до пъпки.
Аз от бензоил пероксид 5% преминах на 10%. Продължават да ми избиват пъпки. Вече ще стане половин година на бензоил пероксид, няма ден, в който да не ми се появи някоя нова пъпка. По гърба също имам, което ме навежда на мисълта, че явно проблема е хормонален. Но пък цикълът ми е редовен и не знам откъде да започна изследванията на хормоните, а и не искам да се тъпча с противозачатъчни, ако е хормонален проблема. Защото то какво друго е стандартното лечение при хормоналното акне... Не консумирам млечни продукти, подлагах се на мъчителни хранителни детокси цяло лято, по 4 литра вода пия, но няма оправия.

# 199
А как ендокринолог установява поликистозата? Не трябва ли да се мине през гинеколог? Ако може да заобиколя посещението при гинеколог, ще се радвам.

# 200
Ами аз и на гинеколог съм била, и кисти съм имала..  не знам..

# 201
А как ендокринолог установява поликистозата? Не трябва ли да се мине през гинеколог? Ако може да заобиколя посещението при гинеколог, ще се радвам.
По кръвните изследвания от нивата на хормоните се вижда ПКЯ или пък синдром за такива. Разбира се, при гинеколог се потвърждава има ли ги или не. Защото може да ги няма, но хормоните да са като за ПКЯ.

Какви детокси си правила? При правилен хранителен режим организмът трябва да влезе в баланс. Сигурно приемаш нещо, което не метаболизираш добре. Аз си знам за мен какво трябва да спра, но ми е адски трудно. По-скоро ми е психологически проблем, търся удоволствие в тези храни.

От кръвните ти резултати трябва да се види къде проскърцва организмът. И не само хормоните, всичко провери - чернодробни, витамини...

# 202
Questar,  защо не пробваш да спреш БП... Преди бях писала - при мен той изкарваше нон стоп пъпки, в момента, в който го спрях и престанаха да излизат така масово.

Според мен го спри за 1 седмица поне и ще видиш, че няма да имаш нови, той наистина ги предизвиква.

За изследване - кръвните показват дали имаш поликистозни яйчници или синдром на ПКЯ. Трябва да пуснеш LH, FSH, естрадиол, 17-O-Прогестерон точно на трети ден от цикъла. Не знам на колко години си, но горе-долу LH и FSH трябва да са до 7 и да са в съотношение 1:1. Ако LH е 9 примерно (както при мен) - това е индикация за ПКЯ.

Също е хубаво да пуснеш андростендион, тестостерон...

Лечението на ПКЯ без противозачатъчни е с добавки, които подпомагат функцията на яйчниците - най-вече витамин А, Е и Вечерна иглика.

# 203
Аз преди години имах ПКЯ, потвърдено и на ехограф. Справих се с рязко намаляване на въглехидратите за няколко месеца, особено бързите въглехидрати. Оттогава не съм имала проблем, а гинеколозите ме гледат много подозрително, че съм се оправила без противозачатъчни, не можело така. Smiley

# 204
Можете ли да споделите мнение за продуктите на Хималая и от кои сте доволни?
Използвам Кларина крем на Хималая два пъти на ден- сутрин и вечер и определено ми успокоява кожата. Важно е да не се съхранява в хладилник. Определено препоръчвам. След няколко месеца използване виждам много добри резултати.

# 205
Ще пробвам да спра БП. По същия начин преди това не ми помагаше и Скинорена. Детокса, който правех се състоеше в здравословно хранене с веган храна, намалена консумация на мазнини и пиех много зелен чай.
Преди 2 години ходих на ендокринолог, тогава нямах акне, но проблеми с ЖЗ. Помня, че изследваха LH и FSH също и тогава нещата там бяха в норма, но то за година много неща явно могат да се случат. Аз ще си ги пусна за моя сметка пак тези хормони.
Трети ден от цикъла т.е. третия ден след идването на мензиса ли да изследвам?

# 206
Да, ако ти дойде до 18.00 ч броиш този ден за първи. Ако е след 18.00 вечерта, броиш следващия за първи ден и на третия ден сутринта отиваш.

Хормони в норма не означава, че всичко е наред - на LH и FSH референтните са 12-13 някъде, но над 7-8 вече нещата не са наред. За съжаление повечето лекари ти казват - всичко в норма и ти си мислиш, че е така, а то не е.

Пусни си изследванията и дай да ги видим, ако искаш Simple Smile А най-добре ги пусни в темата за хормоните - там, ако прочетеш няколко страници, ще се ориентираш сама кои стойности какво означават...

И спри БП - аз съм сигурна, че ще спрат да ти излизат. Пиши, ако видиш промяна!

# 207
Аз съм потресена от това до каква степен лекари не могат да тълкуват кръвна картина и тяхното "в норма, извън норма".

# 208
И аз не знам какво ги учат в университета - ако е да гледат дали показанията са в норма - това и ние умеем да го виждаме. Тяхната работа трябва да е точно това да тълкуват конкретните стойности и връзката им с всички показатели, но, уви, последният ендокринолог ми каза, че TSH било под 5, значи всичко е наред, естрадиола ми бил "само" със 100 отгоре, няма нищо страшно, пролактинът и той...

# 209
Хайде и от мен впечатляващ пример, макар че ситуацията не е много забавна. 🤐Инсулин на гладно 4,8 е нисък, защото горната граница е 25. 😬 После питат защо хората се лекуват чрез бг-мамма. Интересно защо ли. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт