Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 852
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Някой знае ли от къде може да се купи Скинирен?
В аптеките го има.

# 586
Наистина БП е изключително ефикасен, за мен няма нищо по-ефективно като локално средство срещу пъпки (също е много ефикасно да нанасям памуче с 2% ВНА на Paula’s Choice върху подкожни пъпки - избиват и минават за няколко дни). Но не съм намирала нищо добро на българския пазар, взех си 5% ВП на Биотрейд, но не работи както любимия ми 5% БП на Галдерма, който за съжаление не се продава в България. Ако има кой да ви го донесе или как да ги поръчате, силно препоръчвам този продукт. На Panoxyl (или нещо еквивалентно) почистваща пяна с 10% БП е страхотна също, използвам в дните около цикъл сутрин и помага доста. Но не трябва да използвате продукт с БП заедно с киселини. Не знам защо на българския пазар ги няма…

# 587
  • Пловдив
В Епи дуо ума ли БП?

Кал мислите...след терапия с Епи дуо, може ли да се премине към продуктите на ТО? Главно заради белезите търся решение...

# 588
  • София
В Епи дуо ума ли БП?

Кал мислите...след терапия с Епи дуо, може ли да се премине към продуктите на ТО? Главно заради белезите търся решение...
Има адапален, който спада към групата на ретиноидите, както и БП.
Не би трябвало да не може да се използва после козметика на ТО.
 БП не се съчетава с киселини само, както е написано и по-горе.
Пробвахте ли кремовете за заличаване на белези на Acne out?
Ако сте приключили с Епидуото, може да минете на скинорен за известно време, но не и едновременно.

# 589
  • Пловдив
Не, не сме приключили...то надали ще приключим, ама си мисля дали мога да сменя с друго? Според дерматоложката Епито му действа най-добре...скинорена бил слаб казва.
Ще видя тези кремове за белези...поне  сега да мажа нещо, че и без лазер и ще стане ужас.

# 590
  • в страната на чудесата
Бензоилпероксидът НЕ е ретиноид.

# 591
  • София
Бензоилпероксидът НЕ е ретиноид.
Аз казах, че Епидуото съдържа адапален, който е ретиноид и БП. (А не, че БП е ретиноид)
Нали въпросът беше какви са съставките на Епидуо-то?🙂

# 592
  • в страната на чудесата
Да, съжалявам, не беше ясно.
Аз може би ще похваля новата формула на биодерма себиум кератон. Още не съм сигурна. От 1 седмица и е доста оптимистичен.

# 593
Здравейте , момичета!
 Днес бях на 5-ти дерматолог  за акне ии днес решиха вече да започна лечение с роакутан .. Някоя от вас била ли е на роакутан ?Ако може да споделите опит и впечатления  преди да започна приема му

# 594
Здравейте. Според вас за тези пъпки на козметик ли трябва да отида или дерматолог?

# 595
  • София
Аз бих отишла на козметик за конкретните пъпки в съчетание с медицинска козметика за склонна към акне кожа. (Това са най-вече черни точки). Но посещение при дерматолог не пречи да се направи..
При нас дерматологът посъветва да се ходи на почистване при козметик за комедоните. Големи и дълбоки гнойни пъпки и лезии НЕ се пипат.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 00:15 от Skiorche

# 596
За мен такъв избор няма, винаги дерматолог. Въпреки, че на какви ли не съм попадала, но все пак предпочитам лекар.

# 597
  • в страната на чудесата
Дерматологът какво прави с комедоните?

# 598
Като гледам снимката, не е проблема с комедоните само

# 599
А бихте ли споделили според вас какви продукти трябва да използвам? В момента използвам почистващо мляко, измивен гел и след това хидратиращ крем. Сутрин само измивен гел и крем слагам. 1-2 пъти в седмицата маска против пъпки и черни точки. Кожата ми е смесена. Нито мазна, нито суха. Но това отскоро и все още няма резултат. Без си и масло от чаено дърво, четох че е добре за пъпките, но не знам как точно да го използвам.

Общи условия

Активация на акаунт