С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 982
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • Canada
Да. Същата тема, в която приятелката на брата оплюва сестра му. И си живее в жилище на майка му. Това й е благодарността.

Трябва да й благодари за нещо ли, не разбрах? Сестрата сигурно има психични отклонения, като чета кви ги върши...

# 166
Това е мнението на авторката Simple Smile Сестрата я няма да се защити Simple Smile

# 167
  • Варна
Майката е дала начална сума. Те двамата са поели нататък. За да стане изобщо годно за живеене. Кой знае какъв кокошарник е било преди това. След време ще остане за майката - готово за отдаване под наем и осигуряване на директен доход. За нея, възрастна жена. Това е тяхна заслуга. И на авторката, не само на мъжа, защото ако той беше сам, едва ли щеше да го започне този ремонт. Така че благодарността май трябва да е в обратна посока. Аз не бих имала нищо против да имам жилище, в което да живея, да отстъпя другото си жилище на детето си за известно време, а когато то се изнесе, да ми го остави готово, тип топ. И да си взимам наема после.

# 168
  • Canada
Това е мнението на авторката Simple Smile Сестрата я няма да се защити Simple Smile

Е то тук не е съдебна зала, никой не я съди, че да и иска мнението.

# 169
Майката е дала начална сума. Те двамата са поели нататък. За да стане изобщо годно за живеене. Кой знае какъв кокошарник е било преди това. След време ще остане за майката - готово за отдаване под наем и осигуряване на директен доход. За нея, възрастна жена. Това е тяхна заслуга. И на авторката, не само на мъжа, защото ако той беше сам, едва ли щеше да го започне този ремонт. Така че благодарността май трябва да е в обратна посока. Аз не бих имала нищо против да имам жилище, в което да живея, да отстъпя другото си жилище на детето си за известно време, а когато то се изнесе, да ми го остави готово, тип топ. И да си взимам наема после.
. Принципно съм съгласна. Ако авторката не беше споменала, че има апартамент, който дава под наем. 😜
Затова попитах кой прибира наема.

# 170
Виждам, че си много романтично настроена, а и си с едно дете Simple Smile С две и повече, ще има драми и крамоли, а майката като е една, колко имота да има, че да не се изтрепят децата. Заслуга е да оправиш свое жилище, или вече дадено ти на теб лично от родители. Всичко друго е  надцакване с неясен край и роднински ужасии.

# 171
  • при късмета
Да, оплюва я, но с основание. Пак да питам, ти приемаш ли за нормална претенцията на сестрата брат ѝ да направи ремонт и на кухнята у тях, при положение, че не е завършена още първата и като ще са общи имотите тя не дала и стотинка и стена не е боядисала, но пък с настоявания за още пари и труд? Кратък отговор с да или не, би бил ясен
Авторката предаде конкретен разговор. Не разследавме вярно или не, а коментираме зададен казус. Сестрата не трябва и да се защитава по подразбиране, само защото е сестра на брат си и дъщеря на майка си, наивно е

Търсим вила и вече пообиколихме няколко. Една от историите е подобна. Бабата сега е сама заради имота. Има дъщеря и син, вече задомени. Децата ѝ са поддържали нейната къща, тя я е ползвала винаги. (не знам от кога е без мъж, не стана дума). Влагали, влагали накрая заради претенция на сестрата, брата се преориентирал. Сестрата обаче хванала чужбината и бабата хем сама, хем с влошени отношения със семейството на сина. Опита се даже снахата да обвини, въпреки че каза, че дъщеря ѝ е виновна. Като я питах сега как вижда, кое ѝ е по-важно безценните стени, които вече трудно поддържа, всъщност не може или сина и снахата, които са единствените на които може да разчита за каквото и да е и заради същите тези стени отношенията им не са същите, каза, че чак сега го разбира. С парите които ще вземе от тази къща, даже в града на сина може само в боксониера да живее, ако изобщо намери. И е благодарна, че изобщо са подновили отношения.
Човек трябва да мисли за близките си, за всички, не за един за сметка на друг и не за стени и мазилка, защото стените и мазилката с нищо няма да ти помогнат, ако не си способен сам да ги поддържаш. И е много жалко, ако на стари години няма с какво друго да парадираш и изнудваш децата си освен със стени мазилка. но не за децата

# 172
Нилса, според мен добре сте решили да живеете някое време в тоя имот и вместо да хвърляте в нищото пари за наем, да ги хвърлите, за да оправите жилището на майка му.
А сега сестрата, като има нереани претенции, не се разправяйте с нея. Поговори с приятеля ти, той й е брат. Поне не я канете у вас, щом те дразни, пък той, като ходи да вижда майка си, там да си общува на воля с тази опака сестра. Тя явно не е и съвсем с всичкия си, щом трупа боклуци. Познавам един такъв човек, има диагноза някаква, ужасно е да живееш покрай него - боклуци на камари. Само че той има и параноя.

Те са си роднини, да се оправят. Ти гледай да не си ги слагаш на сърце тезо неща, дано можеш. Наистина, не се вживявай много. Страничен човек си, не ти трябва да се замесваш. Казвай "Това са си ваши работи" и се дистанцирай. Аз така правя. Макар че понякога и на мен ми прикипява, но факт - те са си кръвни роднини и да си се разбират. И ММ в моите роднински истории не не меси.

# 173
  • Варна
Много съм далеч от романтиката, а ако видя мое дете да се държи изискващо, злобно и скандалджийски като въпросната сестра, няма значение дали е едно или са сто и едно, ще му отеснее света. Толкова е невъзпитано и грозно, че няма накъде повече. Зряла, здрава и права жена, профукала готови пари, ще изисква от брат си!

# 174
Готови пари майката е дала и на двете си деца. Това е нейната представа за помощ.

Аз не бих допуснала момиче, което още не се е омъжило за сина ми, да раздава правосъдие и да се точи на дъщеря ми, понеже нещо не била доволна. На мен това няма начин просто да ми се случи.

# 175
  • Варна
Момичето обаче бачка наравно със сина и внася и свои пари в чуждото жилище. Колко жени биха го направили? На бас, че въпросната сестра не би.

# 176
Кой я кара? Това са си нейни решения, не на някой друг. Да го прави от сърце и да не се тормози. Защо се е вживяла.

# 177
  • Варна
Както е и решение на братът коя кухня да ремонтира ама сестра му го кара, нали?

# 178
  • при късмета
И аз като Хай. Ако това ми беше дъщеря би ме било срам от нея, няма да я защитавам. Изобщо не бих допуснала пред мен да изявява такива претенции към брат си. Нали и той ми е дете. Особено щом съм дала и на двете, единия ги вложил, другия профукал не по предназначение и после иска още и от друг. И това не би имало отношение към семейния статус на сина ми. Тук няма никакво значение имат или нямат брак.
То по принцип няма, свекървите не разбраха, че снахата нищо не може да вземе, ама нейсе. Това, което сина има преди брака или по наследство НЕ става СИО, но най-големия им страх е, че някоя ще им вземе имотите.

# 179
Не е успяла да го накара Simple Smile Значи проблем няма Wink Ако утре го накара, то да си се оправят младите.

Общи условия

Активация на акаунт