АПРИЛчето порасна вече в любопитно мъничко човече

• 8 061
  • 298
  •   1
Отговори
# 15
Уффф, най-накрая.
 Татянка, не съм пробвала май с рифреша, все връщам от начало. Някой път става, някой път не.

Та сега ще се сетя ли за какво да пиша я?

Олио не слагам, защото не съм сигурна дали и как. Ама щом става зехтин може да почна. Месни пюрета скоро няма да давам, мислех да ги отложа за 8-я месец. Жълтъка хич и не съм го мислила още. Плодовете и тях. За сега сме стриктно само на зеленчук и оризова каша.

Официално сме вече само на АМ. Все още цедя, но е толкова нищожно. Страх ме е да спра и не съм много сигурна как да процедирам. Търсих в кърмаческия, но не открих конкретен отговор. Най вече се чудя, като реша окончателно да спра и има останало мляко в гърдите може ли да стане проблем, как да процедирам?
Естествено с драстичното намаляне на кърмата напуснах и отбора на щастливките без М. Стана толкова бързо, но беше много леко и културно като за сефте Mr. Green. Също като по старо му, опасявах се че ще продължи по-дълго, но не беше така. Просто за една седмица дето не бях влизала ми се струпаха сумати работи на веднъж.

За обличането, ами тук е още хубаво времето, захладня определено, но денем е много слънчево. За сега най-много слагам боди с дълъг ръкав и панталонче сутрин рано и вечер, ама онзи ден и чисто гола беше. Но определено отива към есенно вече, което ме натъжава. Имаме толкова роклички, които така и не можахме да облечем а са толкова сладурски.

Нуни, не се вързвай. Аз много обичам да показвам кой е боса като ме натиснат, от както дойдох тук много се промених и не си мълча за нищо. На никого не съм длъжна да търпя подмятанията Naughty.
Хайде до утре от мен Hug.

# 16
нунич, и аз не бих търпяла такива изказвания, дори не бих замълчала, не си оставям магарето в калта аз NaughtyНе съм против помощта на баби и дядовци, но само на няколкочасовата такава, не на тази с дни.

# 17
Деска я кажи за обиколниците - аз досега не исках че беше малка, но сега вече няма опасност от задушаване, пк и захладня, а и моята магарица с и троши главата в таблата. та конктретно да питам: с мата ли си ги уши вътре, и как ги закрепяш? Моята кошара е с табли от трите страни и не знам как ще ги връзвам, освен да ушия един дълъг някакъв да хваща таблата отвсякъде  Thinking я дайте акъл как да стане.

Също май ще шия чувалче, защото не намирам такова каквото искам, с цип отстрани а не отпред, че отпред и дразни на вратлето и не го търпи хич.

И пак за съня - искам да и взема играчка за гушкане, нали на тази възраст почват да се привързват към играчки, таман да си заспива с нея. Ама не мога да намеря плюшка - само плюшка, а не дрънкалка - подходяща за бебе - всичко е с някакви космаляци или мустаци или очи от копчета и прочие опасни за гълтане работи. Някой да знае къде в Сф продават истинска бебешка плюшка? И да не е по-голяма от бебето, все пак нали е за гушкане преди сън  Mr. Green

МисЗ, доколкото зная, не е нужно да правиш нищо специално освен внимателно да следиш гърдите. Остатъчното мляко се резобрбира от майчиния организъм, цедене е нужно само ако е в повече и усещаш препълване, бучки, зачервяване, парене... тогава се цеди, не докрай, а до облекчение на симптомите. Ако правилно съм те разбрала при теб вече е много малко кърмата и няма такива неща.

Последна редакция: сб, 21 окт 2006, 23:31 от mama meca

# 18
Мисти, много хубава темичка и с тези снимчици, много ми харесва...
Ще ти изпратя снимка на Марти, но не зная как да я намаля...

Спането през деня- спи след всяко хранене... за около час или 30 минути...
За спиране на кърменето, Миз, знам, че има някакви хомеопатични лекарства, не съм сигурна как се казваха... Но при някой спира от само себе си...

# 19
Деска я кажи за обиколниците - аз досега не исках че беше малка, но сега вече няма опасност от задушаване, пк и захладня, а и моята магарица с и троши главата в таблата. та конктретно да питам: с мата ли си ги уши вътре, и как ги закрепяш? Моята кошара е с табли от трите страни и не знам как ще ги връзвам, освен да ушия един дълъг някакъв да хваща таблата отвсякъде  Thinking я дайте акъл как да стане.

Мамо мецанке, с вата са вътре обиколниците, даже я сложих двойна, видя ми се тънка от едно ... Аз направих един дето хваща 3-те табли и един отпред за решетката, засега ги закрепям с едни халки от играчките, но така ще е докато сваля матрака на долното ниво, после мисля да зашия връзчици, които да минават през дупките на таблата, където се закрепва матрака на горното ниво, поне засега така мисля, че ще стане, но го умувам и аз още де ... Умишлено съм го оставила това и го умувам още как ще е най-добре, минават ми идеи като велкро лепенки или тик-так копчета и все си мисля да ползвам дупките на таблата за горното ниво на матрака.

А това за чувалчето е добра идея и аз мисля да шия някакво, хем и плат ми остана и вата имам още, ама се чудя дали да е с ръкави или не. Я споделете кое би било по-добре?

# 20
  • София
За едната бройка щях да питам някой за свободно легло, защото малчо заспа до баща си и за мен неостана място  Sad Хммм, не се бях сетила да се сгъна в неговото легло  Mr. Green
Момичета, вече 4 дни немога да ви изчета и да се включа, то не е писане не е чудо! За пръв път си позволявам да пиша без да съм си изкълвала цялата темичка  Embarassed Все пак видях, че коментирате облеклото. И аз се присъединявам към Нуни и няма да ви казвам как се обличаме, че ще ни се смеете, а Танчето съвсем ще се хване за главата. Пиша не случайно в мн. число, защото освен дечко навличам и себе си  Embarassed Причината е, че прозорците ни гледат на северозапад и преди обяд слънче не ни огрява и от това винаги си вадя греше извод за времето.

За заспиването - тамън да се попритесня и видях, че Маги на Бабълчето и тя спинка малко. Моя малчо спи не повече от 2 часа през деня, на пръстите на едната ръка се броят пътите, в които е спал непробудно 2 часа, а за 3... май от както е станал на 2 мес. не е спал толкова.

# 21
  • София
Много сте изписали за два дни - няма изчитане.
Та за протокола:
Спане - заспива към 21:30-22:00ч (а като се закриви и към полунощ); буди се в 6:30  - кърмя го и заспива до към 9:30; след това спи м/у 11:00 и 12:00; от 14:00 до 15:00/15:30; и от 18:00 до 18:30ч.
Обличане- В нас все още без да пускам отопление е около 20градуса и го държа по боди с дълъг ръкав и тънък анцунг, къси чорапки и терлички на крачетата. На вън му слагам дънки или малко по плътни костюмчета (но все още не съм извадила ватирани и поларени дрехи), като вместо терлички му обувам платнени ватирани обувчици, а за връхна дреха му обличам дънкено якенце. В количката е завит с одеалце, но винаги нося едно допълнително, ако ме изненада времето.
Свекитата - пишете ме и мен член на клуба, разболявам се само като ги спомена.
Моята се сърди, че не захранвам детето и не може да му прави баници и палачинки. Аз пък я заплаших, че и другото лято няма да яде такива храни и тя изпадна в ужас. Това е положението лоша снаха съм - тормозя детето да кара на една "гола кърма" и го държа гладно  Joy

Родителите ми се радват на Емо повече отколкото на мен, но не им се сърдя. Когато бяхме при тях и хванах някакъв вирус, от който ме втресе, майка ми стоя през цялото време край мен, а баща ми гледа Емо. Няма ревност от моя страна, защото знам, че си ме обичат.
Иначе на рождения ми ден майка се обади 3 пъти да пита как сме, но съвсем изключи, че имам празник. На третото позвъняване от нейна страна я попитах знае ли какъв ден сме и тя ми казва "Да 13-ти април". Попитах я дали не очаква аз да и честитя празника, че преди 30 и кусур години е станала за пъри път майка и тя се сконфузи и започна да ми се извинява, че от 3 дни не е на себе си от радост и съвсем забравила за рождения ми ден. Като се прибрала казала на татко да ми се обади и да ми честити, защото ако пропуснел аз съм щяла нетактично да му честитя рождения си ден.  Joy Взела съм им страха и на тях.
Иначе са родители мечта и много съжалявам, че са на 500км. Рядко стоят сами без деца, защото братята ми имат 3 момиченца, които всеки петък им гостуват за уикенда. Ако родителите ми бяха по-близо щях с удоволствие да им оставям Емо, но на свекитата не мога да гласувам доверие. Те са големи диваци и с хора извън служебно не се срещат. Живеят като отшелници и нямат подход към децата. Не знаят как да заиграят детето и той винаги реве като го вземат. Не знаят дори как да го държат. Дядото го е вземал цели 2 пъти, за да му направим снимка с внучето. Разликата е огромна между двете баби и дядовци.

Мамо Мецо, нашето гушливче е закупено от Препаман - често правят разпродажби и цените се нормализират. Голяма игра пада с него, но скоро не съм го снимала и имам само снимките/клипчетата от преди 2 месеца.

# 22
  • София
Хеййй, забравих да ви се похваля - имам си количкааааа  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Найййй-накрая след мнооого мислене и чудене, си взех една Джорданка (нали ми е адашка тази марка)! Много си ми харесва! Много съм доволна! Вече сме леки ( е не всички де  Mr. Green) и мобилни, така, че хайде да спреднеме един сгляд тази седмица, а?!

За свекървите - не, че имам такава ама айде  Mr. Green пак ще номинирам моЙта  Mr. Green Ей, много ми харесва тази жена! Не, че се виждаме често, но въпреки това нито веднъж не е казала или коментирала, нито веднъж! Най отговорно е хвърлила пъпчетото на малчо в най-голямата банка в Женева, увито в паричка.... въобще изпълнила е мисията на 6! Засега няма да я номинирам за изгонване  Mr. Green

# 23
хайде да спреднеме един сгляд тази седмица, а?!

Ами хайде де, че да видим на живо адашката ти Joy

# 24
Момичета... Tired
Цяла нощ хърхорене, хрема, кашляне и Т! Това дете се разби просто! Давах вечерта и през нощта Панадлол, при което поддържа Т 38-38,3! Thinking
Сега му понамокрих свивките на коленцата и челцето, та спи или дреме по-скоро...

Вчера вечерта бяхме тук, в свеки /те живеят в квартала/, точно мезим салата и се тръшкаме какво да правим с Тони и се обади баща ми да викам Бърза помощ за мама - получила сърдечен пристъп, плачеше по  телефона и хлипаше, че нищо не може да направи! Confused Звъннах на БП, крещях им направо, това че изпаднах в паника едно на ръка, но се задушавах от ужас какво ли става с майка ми. Онази три пъти ме пита какво й било, ама болна ли е, ама на колко години е...аз накрая не издържах и дадох координати и казах, че тръгваме натам, да Праща линейка ВЕДНАГА! #Cussing out Вярвате ли, че съм тичала през квартала като луда. Като отидохме й беше разминало, но да не ви казвам в какво състояние я заварихме, а баща ми беше онемял от уплаха и само повтаряше да е спокойна и че всичко ще се оправи...Саш беше тръгнал половин минута преди мен, за да вземе колата от паркинга и да отиде ако не дойдат с линейка да си я караме ние, но след повторното ми позвъняване се оказа, че са на път.
Слава Богу, не е било сърцето според тях, мериха й кръвно и й направиха ЕКГ, ами било нещо като паническа депресия и шок. Сега не знам какво да правим - трябва да пие разни хапчета и чайове, за да контролира критическата, защото явно много зле я друса.
Аз от тичането и студения въздух  вече не съм само с хрема, ами и с пресипнало гърло, парене под лъжичката, както и лека кашлица... Кърма засега имам, даже Тони няколко дни ще е само на кърма, докато оздравее. И дано не ми спре, че вчера на няколко пъти Саш се наложи да ме разтърсва, за да си поема дъх от паниката, просто се задушавах от ужас какво може да стане с мама newsm45

# 25
  • София
Честита ни темичка! Момичета, хайде да се смениме снимките в началото!
Чаена, повтаряте нашата хронология на заболяване от преди месец! Хубавото е, че Мати поддържа температурата само едни ден! Не и се шашкай на температурата - тя помага на организма да се пребори или по-точно показва, че организма се бори!

# 26
Чаена, много прегръдки на теб, на Тони и на мама Hug Hug Hug

Ох, момичета, радвайте се на майки и свекърви и им давайте да си играят с децата, че не знаем в кой момент ще ги изгубим. Няма лоша баба и дядо според мен, просто различно отношение.
Симона засега плаче от всички мъже в родата на мъжа ми и ми е толкова мъчно. Дядо й го строих да дойде да я види някой път сутрин , че винаги вечер идва и тя е киселяк. Успя да я вземе в ръце без да ревне и толкова се вълнуваше човека.
Свекърва ми както съм ви разказвала е супер готина жена. Имаме проблем единствено с бавното захранване, но стига да не и бутне шоколад, фъстъци или нещо от сорта в устата, приемам нещата без бурна реакция (засега се е случвало само с ябълка и банан)

Мецанке, ние имаме една играчка на ТСМ много подходяща - тъгърче. Тя е за кола и засега седи вързана на седалката ,  но сега ме подсети че е много подходяща и ще я взема за гушанкавъпреки, че засега гушанката съм аз

# 27
  • София
Чаена, един от малкото ми останали спомени по биология е, че не е редно повишената температура да се сваля веднагически с всевъзможни средства. Както пише Вени, означава, че организма се бори. Това го пиша за твое и мое успокоение, защото аз изпадам в ужас от висока температура. Да не е от зъбче? Надявам се майката ти днес да е значително по-добре и да повече да няма подобни инциденти  Praynig Настръхнах докато четях! Толкова ме е страх от такива неща... но да не започваме деня с тъжни теми. Ще чакам да пишеш, че е по-добре!  Hug

Янче, моя малък мъж вече е захранен с кюфте, кашкавал... забравих какво друго беше, а онзи ден сефтоса салам  Mr. Green Ядосвам се, ама не правя бурни реакции, защото знам, че на дечко нищо няма да му стане от едното близване, а само ще си трупам нервички.

Момичета, ще гласувате ли днес? Може глупаво да ви звучи, обаче много обичам изборите, защото обикновенно съм в комисия и се виждам с целия квартал, обаче този път ще съм прост  Mr. Green избирател.

# 28
О да, чакам мъжо да се върне с кучето от парка. Нагласяме бибаната и като първи пенсии под ръчичка в избирателната секция. После ритуално сме на обилен обяд в свеки. Обичам изборните дни, но резултатите обикновено ме разочароват Confused

# 29
Момичета...въпросче   Laughing ...Съжалявам, ако повтарям въпроси, които вече сте обсъждали, но...вие наистина сте много активни и аз рядко успявам да изчитам старите теми, за да съм в час ...  Embarassed, та...на вашите бебета педитата препоръчаха ли зимафлуор или някакъв друг препарат, съдържащ флуор? Моето и дума не отваря, а аз все забравям да я питам изрично.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт