Лятото на балкан или море, НОЕМВРИйче в нас рита и расте - Ноемврийски мами - Тема 4

• 43 053
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Аз знам,че Омега не се приема с лекарства за разреждане на кръвта,а тук май повечето са на такива 🙄 никой не ми е казвал за тях,не съм ги започвала,дано да не е пропуск

# 526
Е поне както аз ям - ям доста ядки, яйца и салати (зехтин, шарлан).
Аз питах ендото - каза че няма нужда, ще питам и АГ Simple Smile

# 527
това пък го чувам за първи път Simple Smile Омега се приема с такива медикаменти точно за това аз в момента просто пия по малка доза доп омега защото имам и клексан инжекция и аспирин Simple Smile
Но се пие , и даже се назначава от някои доктори които следят тези терапии разбирасе Simple Smile
Одри доста ядки също нее ок да ядеш на ден не знам дали знаеш Simple Smile Както и зехтин както и яйца . Защото в случая яйцата са холестерол , доста доста не се консумират повече от 2 желтъка на ден.Но това нее достатъчно омега , риба не може да консумираш всеки божи ден ( не става дума само за при бременно състояние а по принцип ) Ядките се ядът в умерено количество защото са безумно калорични.Зехтина е калория също и отново трябва да се консумира с мярка Simple Smile Защото ако почнеш да набявяш омегата си само от храна ще станеш 500 килограма за да си набавяш евентоално някаква дневна доза.

# 528
Бочи, не падам от небето, знам колко са калорични, ама са нисковъглехидратни, което е важното за моя организъм. Все пак писах наскоро, че ям към 1500 кк на ден.
Точно две яйца и ето ти 500 мг Simple Smile
Повече няма да коментирам темата.

п.п.
А на въпроса как знам, че ям 1500 кк - смятах си на една апликация на телефона калориите и % въглехидрати - samsung helath - защото съм със Самсунг има и други. Около един месец, вече не смятам.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 14:43 от Одри ♡

# 529
да обаче омега 6 Simple Smile А не омега 3 Simple Smile За това ти казвам че ние масово се храним с омега 6 от храните и трудно се набавя омега 3 .За това малко се получава кашата

Ето една статия , Тя  Ирен точно това се опита да обесни .

https://nadiapetrova.bg/2017/02/колко-омега-3-да-приемам-на-ден/?cn-reloaded=1

# 530
Орехи Simple Smile за омега 3.
Аман Simple Smile

Просто ако беше задължително, щеше да се дава от АГ както фолиевата. Аз фолиева набавям със сигурност достатъчно с храната - че ям сирене (тествала съм се, че съм в норма преди да почна прием) ама си пих и допълнително.

# 531
Стига сте спорили. Всеки сам преценява или различени доктори различни витамини, минерали и лекарства.

Кажете от къде взимате хубави пелени- муселинови, бахерни, памучни? Да са на сносна цена. Имам един комплект купен сега 3 броя - 2 броя 70х70 + една 100х120. Цената беше 25 лв. Вижда ми се скъпо.. Имате ли по-бюджетни предложения?

# 532
Одри аз с теб в спорове не влизам , ти все още живееш в свят в който си мислиш че лекарите в България се занимават да следят какво ядете и какво пиете.
За жалост в голяма грешка си. Омега нее задължителна за Бременни а за всички хора по света , особенно жени.
А пък ти ако искаш я пий! Щом са ти достатъчни според теб едни орехи Wink яж си ги . Какъв е смисъла да спорим просто не зацепвам. Достатъчно време пия витамини и се занимавам с тази тема. Че мисля даже да взема да се квалифицирам официално. Фолат и сирене. Смисл имам ли какво друго да ти кажа Simple Smile Или мултивитамини за бременни назначавани от всички АГ та без за да се изследва аджеба няма ли дефицит тая жена ! Масово бременните просто си пият мултивитаминчетата имат жестоки дефицити , никой не им дори ги изследва.
И кво пият само те си знаят . Да не говорим че толкова лекари изписват антибиотици без нужни изследвания! И вие си пиете. Казват ви иди се ваксинирай то няма проблем , мине се не мине някой умрял от астразенека що не са го питали за придружаващи заболявания , не са оценили обективно състоянието му , умряли сумати хора , после решили че май е по добре да не се ваксинират всички с астра зенека. И ние така си слушаме лекарите. Същото е и с витамините за бременни които пиете без да е проверено дали има дефицит. За жалост дефицит на витамини не носи нищо лошо дълги години за много хора . Но станеш ли на една възраст ще почнеш да усещаш този дефицит. Аз на никой не навръзвам мнението си , просто ако не ти се пие омега нее нужно да доказваш на всички че с яйца и орехи си си оправила положението. В крайна сметка всеки си е в свободата да пие каквото си реши , и има гугл и доста научни статии за четене. Айде хубав ден да не спорим повече Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 10:49 от Анонимен

# 533
Момичета, с риск да искате да ме убиете с камъни след това изказване, оцелява се със или без добавки. Преди 10 години всякакви добавки не бяха хич модерни, даже витамини предписваха с половин уста и бяха въпрос на много лично решение. Изследвания за витамини съвсем не се правеха. Подкрепям идеята всеки да пие каквото прецени, че е важно или пък наистина е критично по медицински причини (има си такива обстоятелства, неоспоримо е и там вече е друга ситуацията), но в 99% от случаите нито на вас, нито на бебето ще му стане нещо, ако пропуснете някоя добавка. Същото е положението и с кърменето след това Wink

# 534
извинявай че по специалността ти споря, аз от гугъл знам Simple Smile

Хранителни стойности на пресни сирена

Калории на прясно сирене: 175 калории.
    Протеини: 16 g.
    Въглехидрати: 5 g.
    Мазнини: 12 g.
    Витамини: фолиева киселина (14.3 mcg.), B2 (0.18 mg.), B3 (1.2 mg.) B6 (0.09 mg.)
    Минерали: натрий (1200 mg.) Калций (185 mg.), Селен (15 mcg.) Фосфор (600 mg.).

Ако не е от сиренето от друго е било, както и да е --  знам, че приемам достатъчно - понеже се тествах преди да почна прием, но понеже се смята за важно пих и допълнително.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 10:58 от Одри ♡

# 535
angel777, как си?
Аз ли пропуснах нещо или не си писала от много време...

# 536
Кажете от къде взимате хубави пелени- муселинови, бахерни, памучни? Да са на сносна цена. Имам един комплект купен сега 3 броя - 2 броя 70х70 + една 100х120. Цената беше 25 лв. Вижда ми се скъпо.. Имате ли по-бюджетни предложения?

Аз взех няколко от намалението на Айко на Лорели. В Пепко също има бюджетни пелени и в LC Waikiki. От последното сега докато са намаленията взех хавлия за 6лв, плюшено одеало за 8лв, чорапки общо 7 чифта за 10лв.

# 537
Момичета само да споделя,чее от последния ми преглед на 30ти до днес съм качила 2кг😀 като не съм променяла нищо от храненето.. даже леко го намалих заради киселините и гаденето. Официално вече сйм 58кг, явно наистини този 7ми месец се качва от въздуха 😀😀

В третия триместър е нормално да се качва по 500 гр. на седмица (от това, което съм чела), така че нищо странно. Но си е строго индивидуално. Аз другата седмица, живот и здраве, влизам в 8-мия месец и досега съм +5 кг,  да видим последните два месеца какво ще стане.

# 538
angel777, как си?
Аз ли пропуснах нещо или не си писала от много време...

Две седмици не е писала вече, и аз я мисля и гледам дали не е писала в друга тема Flowers Four Leaf Clover

# 539
Все си мислех, че тази тема е за изказване на мнение, а не за натрапване на мнение, ама ето.......
Всеки сам преценява кой какво да пие, мои приятелки бременни и вече родили не са пили нищо повече от едно желязо за нисък хемоглобин и магнезий за контракции... и до там Simple Smile И децата са им живи, здрави, жизнени и каквото още се сетите.

И ми се чудят на мен с многото витаминки, които пия. А аз ги пия, защото допреди близо 3 години се чудех защо не забременявам и се бях заела да изследвам какво се случва с организма ми и как бих могла да го подпомогна за да си сбъдна мечтата да бъда майка.
Така че всеки има своята истина и мнение, нека да се съобразим с това - без значение дали става въпрос за прием на витамини, орехи или дюнери.

Общи условия

Активация на акаунт