Лятото на балкан или море, НОЕМВРИйче в нас рита и расте - Ноемврийски мами - Тема 4

• 43 047
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Да, 300 пак е прахче, но виж има и 400, може да ти е малко дозата. Магнерот има повече като милиграми по съдържание, но не се усвоява това нещо, защото не е цитрат. Тоест от 500 усвояваш около 100. А от 300 Диаспорал усвояваш примерно 295. Това ми го обясниха и двете АГ, също така на мъжа ми там фитнес гурутата Simple Smile те нали пият против крампи Simple Smile

# 511
Нямам крампи, но започнаха от няколко дни да ми се увеличават контракциите и нещо не ме кефи. Май ще отивам аз на два диаспорала дневно, къде ще ги побирам в дневния режим заедно с две таблетки желязо, нямам идея- не трябва да са едно до друго, и двете не трябва да се приемат с млечни или пълнозърнести, желязото и с яйца. Аз вече тотално спрях да ям каквото и да е, че да усвоявам добавките (откъдето идва и драмата ми с килограмите 😂). Поне хемоглобинът ми се е вдигнал от 101 на 105 след 20 дни прием на желязо. Аз май мисля да спирам витамините за бременни, подозирам, че качвам от тях. Искам само омега 3 да взимам, препоръки за омега 3, които не струват колкото половин заплата, имате ли Simple Smile ?
На дм техните аз пия от тях около 5-6лв

# 512
Има разлика и какво е чистото количество магнезий в двете освен формата. Примерно в Магнерот от 500мг магнезиев оротата  магнезият е 32,8мг , а в Диаспорал 300 от 1830мг магнезиев цитрат магнезият е 295.7мг.
Аз пия чист магнезив цитрат на NOW - в 3гр цитрат има 435мг магнезий. На същата фирма ми е и Омегата - DHA-250( в една таблетка съдържа 250дха и 125 ЕРА). Съотношението цена - количество-качество за мен е много добро.

# 513
Има разлика и какво е чистото количество магнезий в двете освен формата. Примерно в Магнерот от 500мг магнезиев оротата  магнезият е 32,8мг , а в Диаспорал 300 от 1830мг магнезиев цитрат магнезият е 295.7мг.
Аз пия чист магнезив цитрат на NOW - в 3гр цитрат има 435мг магнезий. На същата фирма ми е и Омегата - DHA-250( в една таблетка съдържа 250дха и 125 ЕРА). Съотношението цена - количество-качество за мен е много добро.
Точно този магнезий на Now много ми го похвали един познат, който бяга за спорт, каза, че за него е топ. Пробвал е всички, този най-добре му действал на крампите. А това ли е омега 3 на Now и по колко таблетки на ден е дозата:

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 23:06 от Milk-choc

# 514
тази е с много малка дозировка

# 515
Милк , магнезият го има на таблетки, има го и на прах. Аз приемам втория вариант.
Омегата ти пускам по-високата доза:
Моят вариант, както писах е наполовина - 250дха и 125епа , съответно приемам повече таблетки.

# 516
Ирен, кой ти предписа омегата или сама?

# 517
По колко всъщност EPA и DHA е редно да приемаме дневно? Аз рових за информация, намерих много статии за ползата по време на бременност, но не и препоръчителна доза

# 518
Ирен, кой ти предписа омегата или сама?
Сама. Аз реално нямам добавки предписани от лекар Simple Smile Всички лекари , при които ходя, само ми препоръчват и понеже знаят , че доста чета, ме оставят сама да вземам решения . До тук одобряват всичко Wink

# 519
Няма такова понятие като препоръчителна доза .Между 500 и 1000 мг на ден омега се пие.Омега не се предписва от лекари тя е абсолютно задължителна за прием за жени бремени не бремени квит се сетиш.

# 520
500-1000 мг без проблем се набавя с храната ....

# 521
не съм съгласна че се набавя без проблем! Не всеки ден ядем риба , авокадо,ядки боб и тиква Simple Smile Освен това допълнителния прием на омега заедно съм вит д позволява неговото по лесно усвояване а той се усвоява адски трудно ! Омегата се дава и на деца над 1 година .
Аз ям омега и в Храна и отделно пия 500 мг дха в момента а преди по 1100 мг микс .+в храните което е

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 09:59 от Анонимен

# 522
Момичета само да споделя,чее от последния ми преглед на 30ти до днес съм качила 2кг😀 като не съм променяла нищо от храненето.. даже леко го намалих заради киселините и гаденето. Официално вече сйм 58кг, явно наистини този 7ми месец се качва от въздуха 😀😀

# 523
Аз и с двете не съм съгласна Simple Smile
Нужната доза с храна много трудно ще се набави. Няма и закована дневна доза зависи от индивидуалните потребности. Съответно колкото повече Омега 6 приемаш, толкова повече и Омега 3 трябва. Дневната доза може и до 3гр да стигне. Wink

# 524
е за това казвам и аз че няма такова понятие като препоръчитална дневна доза но само от храна е абсурдно . Да седиш да си смяташ всеки грам , да ядеш няколко храни всеки ден и то минимум поне 1000 мг на да си набавиш това е не знам ще полудееш най малкото Simple Smile  Да не говорим за Епа Дха и алфа липоева киселина които всички се съдържат в различни храни . А на нас ни трябват всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт