Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 556
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Томас Едисън имат отстъпка за второ дете в училището или в тяхна градина. 10% ми се върти, но може и да бъркам. Обаче мисля, че е само от основната такса, за транспорта не знам дали важи.

# 571
  • София
Мисля, че при нас (Образователни технологии) беше най-голямата отстъпка за 2ро дете, 30%.

# 572
  • в страната на чудесата
Според указанията за новата субсидия на Питагор, вторите деца могат да кандидатстват за стипендия.

# 573
Последно КО бяха 20%. Не съм чула да има промени

# 574
Бърди и аз попаднах на него. Рядко гледам предаването, ама не можах да откъсна очи. Такива глупости рядко бях слушала, сега научавам, че е собственика на Симеон Велики.
Тук имаше няколко мами, които се записваха, че децата ще учат там, интересно ми е дали четат още и какви са им мненията.

..
Мога да дам отзив относно подготовката там към момента, но е твърде рано за заключения.
Отделно децата ми ходят на курсове по БЕЛ и МАТ, АЕ и РЕ извън училището. 🤷‍♀️ А и аз сравнявам с ДУ. ✌
Като подготовка, изглежда добре (за момента), но аз не съм търсила академично училище, водих се от други критерии при избора си и пак ще кажа, че моите ходят на уроци извън училище, вкл.лятото. Не е както са Питагор и СС (нямам преки впечатления от там, ориентирам се от постовете тук).
Разочарована съм от някои организационни неща. Ръководството не ми допада като отношение спрямо пандемията. Дочути реплики от родители ме навеждат на мисълта, че имат пръст собствениците в тази насока.
Не съм гледала участието на господина, но мога да предположа какви прозрения е говорил, след като родители са така убедени в несъществуването на вируса и цитирам "..сем.Врабевски знаят за какво става въпрос, имат лаборатория.." с последващо намигане .🤣

# 575
  • София
Катиа_13, в кой клас са децата?
При нетърсено академично училище, "подготовката изглежда добре" ходят на 4 курса... това и за ДУ не бих си го помислила.

# 576
Здравейте,
Тръгнах да чета явно твърде назад темите от 2018-та и тотааално се изгубих и обърках. Затова реших да опитам да си дефинирам нуждата, пък ако някой разпознав училището в нея - да чета по-избирателно Simple Smile
Предстои ни местене на пролет от провинцията към София. Две деца, едното на 8 г, в 3-ти клас сега, другото на 4 г., във 2-ра група. Търся по възможност място и за двете. Не искам да са обградени от твърде задоволени и искащи деца, бих се радвала на нормална среда. Особено за каката - твърде чувствителна и крехка към “пушващи” методи, отношения с деца, учители. Трябва ѝ мек, но все пак ефективен подход. Добра е повече в български, литература и рисуване, не толкова математика.
Малката е сървайвър, ще се справи с всичко.
Ориентирала съм се към Лозенец и Кръстова вода като местоживеене, но и други централни райони са окей. Ако пък има транспорт май това не е толкова от значение, нали?
Та, това е. Моля за препоръки кои училища да гледам повече.
Благодаря ви Simple Smile

# 577
  • Пловдив/София
Петър Берон ви е най-близо, не е на почит тук, но май покрива основни изисквания, ако не държите на строга дисциплина и високи резултати. Други с детска градина и шанс за прием- Британика, Българско школо. Азбуки и Изи според мен няма да стане заради английския (и за Британика не съм сигирна колко държат на нивото, но май повече правят компромиси).
Сега де сетих, че Изи май имат и клас с по-базово ниво английски, може да се провери.
Това се сещам като прилични училища с детска градина. Успех!

# 578
  • София
Петър Берон по този показател не отговаря съвсем, според мен:
"Не искам да са обградени от твърде задоволени и искащи деца, бих се радвала на нормална среда."
Там средата доста варира.

# 579
  • София
Петър Берон по този показател не отговаря съвсем, според мен:
"Не искам да са обградени от твърде задоволени и искащи деца, бих се радвала на нормална среда."
Там средата доста варира.
И аз щях да кажа същото Simple Smile

Може да пробват Прогресивното в Стрелбище.

# 580
Катиа_13, в кой клас са децата?
При нетърсено академично училище, "подготовката изглежда добре" ходят на 4 курса... това и за ДУ не бих си го помислила.
Шести клас.
Не разчитам на училището. И в ДУ се убедих, че само на училище постигаш средно ниво.
В ЧУ предимствата са - малките групи, работи се спокойно в часовете и е тихо. Няма прекалена агресия вербална, за физическа да не говорим. Базата е на светлинни години. И не търча да ги взимам от училище, прибирам за обяд и да бързаме към занималня. За първа година сами си пишат домашните, а повечето успяват там. Това за мен е добре. На фона на какво се нагледах 6г в ДУ.
На четири предмета ходят, но не им тежат. Английския език индивидуално им е удоволствие от 4г са с този учител и дори лятото не се спират. От плажа са провеждали урок. Руския език започнаха лятото, той не им пречи на АЕ, защото е различен. Има специфики, но е сходен с нашия и им е лесен.
А на БЕЛ и МАТ са отскоро, за да се подготвят адекватно за след 7 клас. По МАТ дори не виждам да учат нещо ново от ЧУ, даже в ЧУ са напред.
От пролетта ще сменя 100% БЕЛ , защото ни трябва специфичен курс.
Индивидуалните занимания нямат нищо общо с тези в училище, много повече неща се изчистват и по-бързо. Прогреса е видим. 🤷‍♀️
П. П. В академично училище общото ниво е високо, ако детето не се справя понякога се отчайва и демотивира. Това не означава, че не искам да гонят ниво, просто искам да не е под напрежение, затова са им допълнителните уроци и занимания. ✌ При нас е ефективен този модел и ще го следвам до момента, когато се убедя, че имат достатъчно увереност, бързина и амбиция вътре в тях, за да се справят в академично училище, заобиколени от деца които са свикнали да се стремят към успеха. Засега има още време да се работи при моите в тази посока. Имаме 2г близо. 😇

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 09:00 от katia_13

# 581
  • В офиса
Петър Берон е най-добро като локация. Все пак са с униформи, сигурно и телефони не могат да носят, така че остава само къде ходят на почивки и как празнуват рождени дни и празници като неща, които "да си мерят". Навсякъде има всякакви деца, в държавните училища също. Имам 3 познати с деца в П. Берон, най-нормални са си и средата не са  коментирали чак с неприязън. Недостатъчната подготовка за НВО и завишените оценки обаче се коментират.

# 582
  • София
Тинки, по принцип си права. Едно време в ПУК в ПБ дъщеря ми беше впечатлена от дете, което се е хвалело с дома и вещите си, сега в ДУ със смях ми разказа за друго дете, на което "всичко му било най-скъпо и най-марково"...
Но все пак vencislavka е добре да е информирана, че в ПБ около половината от децата са деца/внуци на известни спортисти, чалга певци и хора, свързвани с организираната престъпност в миналото. Защото аз не знаех, когато записах дъщеря ми.
Не, че това пак е показателно - в ПУК дъщеря ми беше блъсната и обиждана от дете на известен финансист /и това не беше еднократна изява на това дете, всички си патеха от него/, друго дете на дама от IT сферата например също беше известен тормозител, докато за децата на чалга певец и футболист например казаше, че се държат много добре и са мили /бяха й от набора/, а внучката на небеизвестна фигура, свързвана с една от групировката беше най-милото дете и й беше любима приятелка от класа. И досега си я спомня с обич.

Вероятно след малко ще редактирам това мнение, едва ли е добре да поствам тук имена на хора, макар че тези са известни и може би не е проблем.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 16:46 от Olive

# 583
Aз имам две познати деца в ПБ , съвсем нормални работещи семейства с чудни деца.
И родителите са доволни от училището.

# 584
Да го кажем така. В ПБ сравнено с други училища показността е една идея свръх. Освен това не се санкционира от училището, да не кажа, че се дава такъв пример. И много зависи в какъв клас ще се паднеш.
А за да си доволен от ПБ, наистина изискванията ти трябва да са на ниво държавно с малко повече обгрижване.
Агресията обаче много трудно успяват да овладеят. Често реагират неадекватно и късно. Като говоря и за агресия от страна на ученик, но и от страна на родители(група от родители нарочили ученик).

Телефони се носят в училище, униформите не са никаква пречка за показността. Последното е личен опит дори в 1 клас, когато децата още не са осъзнати.

Основното, е че изобщо не си дават зор в нищо. Особено пък като ниво на обучение. Но се прави всичко възможно за финансовото здраве на собственика - униформи, зелени/бели училища, допълнителни платени занимания.

Не знам дали съм разказвала историята с подмяната на фирмата за униформи.
Внезапно преди две години Шотева реши да смени фирмата с шиваческа фирма на нейна приятелка(беше известно име на уж дизайнерка, но не го помня). Първо дрехите нямаше опция да се мерят на място. Поръчваш месеци предварително и ти ги доставят с куриер(май от Асеновград), като цената на куриера си е за твоя сметка. Качеството потресаващо ниско, дори в сравнение с предишната фирма. Но пък цената още по-висока. Моделите почти не се различаваха. Очевидно комисионата от Бонита вече не е била достатъчна.

Общо взето много малък % от започналите в ПУК остават до 7 клас. Всеки се спасява. После идват нови деца. И така. Кръговрат.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 12:28 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт