Априлски бебчета 2022

• 40 040
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
За изследване на TSH моята ендокриноложка препоръчва Бодимед.

# 466
  • Sofia
Brin ти ако си хипохондричка, ела ме виж Joy последния път се смяхме с кардиоложката, че освен сърцето ми хлопа и дъската. Правя само синусови тахикардии на нервна почва. Отделно вися и при ангиоложката - томбофилии (високо рискови), предистория (това ми е 7-ма бременност) и за капа е инвитро Close
От опит през годините споделям, че Рамус ми дават най-голямо отклонение в резултата преди последния ми трансфер там ми излезе ТСХ 1,8, а в Полабор 3,65...
😂😂😂
И аз така. Всеки път от кардиоложката излизам с амбулаторен лист, в който пише, че прегледът е проведен в условия на тахикардия. Ама и аз си знам, че това ми е от дъската...
При ангиолог не съм ходила заради тромбофилията (засега). Само при двама хематолози : Лисичков ми каза да започвам терапията от положителен тест, а Паскалева - от 8 гс. Но като ходих при АГ, бях със зацапване и ми каза, засега да не включвам НМХ, защото ще прокървя още повече. За сметка на това ми предписа Акард 75, Натаспин и Омега 3 (да е поне 1200/1300 мг) + 3 литра вода на ден. Аз с 300 зора стигам до 2л.
Та ще видим утре какви сме ги свършили.  Поне зацапването спря почти веднага.

На мен това ми е четвърта бременност. Предишната беше неуспешна.

За Рамус знам, че не са най-добрият вариант, и си имам едно наум. Ако лекар иска да си направя изследванията в определена лаборатория, тогава ще се съобразя. Но иначе за всяко взимане на кръв да се разкарвам, ми идва в повече. Отделно ми е удобно, защото отскачам до манипулационната сутрин през почивката. Сутрин започвам работа в 7ч, и ако трябва да ходя другаде, трябва направо да си взема почивен ден или да се обяснявам (в работата още никой не знае). А това са хормони, пък витамини, липиден профил, сега като добавим и хемостаза и евентуално анти Ха, ПКК, урина и т. н., ми то аз направо да си взема болничен, за да мога да ходя всеки път до определена лаборатория 😅.

# 467
Brin, а на мен обратното на теб - спряха ми Акарда, но НМХ ми е задължителен още от трансфера (едната ми тромбофилия е по двата алела с риск от дълбоки венозни тромбози). Имахме само няколко дни, в които намалихме дозата заради зацапването, но сега целия профил го пускам на 10-14 дни, в Токуда имам усещането, че съм си у дома Joy

За лабораторията те разбирам, много е важно да ти е удобно, а и аз не мра да се бутам с яко народ в тази пандемия. Казах го само защото ядох дървото и вече си ми свети червената лампа.

Тези бременности ще са ни  успешна ще видиш, април ще гушкаме бебоци.

А за водата голяма драма, аз едва го докарвам до 1,5л гади ми се та знае ли се Persevere момичета вие с какво преглъщате водата?

# 468
Аз искам да ви питам по какви причини изследват ТСХ, тоест имате ли някакви симптоми или оплаквания или пък старо заболяване. Питам, защото след предното раждане ходих на ехограф на ЩЗ, казаха че е леко уголемена, но може да е от хормоните при кърменето. Безотговорно, но не си обърнах внимание и до сега. А сега нещо ме зачовърка и ми стана интересно

# 469
  • Sofia
Аз искам да ви питам по какви причини изследват ТСХ, тоест имате ли някакви симптоми или оплаквания или пък старо заболяване.
А бе то по принцип е хубаво да се изследва при всяка бременна, защото по време на бременност ТСХ скача многократно. По време на бременност трябва да се поддържа под 2.5, даже под 2, иначе не е добре за бебето.

Ама не всеки АГ го предписва. Ей ме на - изкарах две бременности и АГ не ми поиска нито веднъж да изследвам ТСХ. Чак след второто раждане започна да ме стяга гърлото/шията и като се изследвах, се оказа, че съм с хипофункция на ЩЖ. ТСХ беше над горна граница. И от тогава си го изследвам редовно.

# 470
Аз ТХС пуснах още в 6/7 седмица някъде , заедно с витамин D и B12. Тогава Всичко ми беше ок само за D ми изписаха едни капки.  Всички изследвания си ги пускам във Вита, ако е нещо по-специално ходя в бодилаб.

И моето витанин Д е много ниско. Какви капки ти изписаха ? Аз взимам на БетърЮ спрея. За сега два пъти на ден.
Аз не съм имала проблем с Тсх преди да забременея, но сега като го пуснах беше в норма, но малко завишен, и ендокринолог веснага ми назначи терапия хормон. Трябва да е под 2

# 471
  • София
Аз ТХС пуснах още в 6/7 седмица някъде , заедно с витамин D и B12. Тогава Всичко ми беше ок само за D ми изписаха едни капки.  Всички изследвания си ги пускам във Вита, ако е нещо по-специално ходя в бодилаб.

И моето витанин Д е много ниско. Какви капки ти изписаха ? Аз взимам на БетърЮ спрея. За сега два пъти на ден.
Аз не съм имала проблем с Тсх преди да забременея, но сега като го пуснах беше в норма, но малко завишен, и ендокринолог веснага ми назначи терапия хормон. Трябва да е под 2

Здравей, моето Д беше 22.49 , от граници 10-44. Пише че препоръчително е над 30. Капките са тези

Много са гадни честно казано , казах й на докторката че ми се гади от тях, самият вкус е неприятен за мен и тя каза “ да, всички се оплакват, но са най-добрите “ . С капкомер са, по 1 пълен капкомер на ден (1мл) . Аз си го разреждам във малко сок портокал на екс и си представям, че пия текила например 😂

# 472
Здравейте на всички прекрасни бъдещи и настоящи мами!
Дълго време се чудих дали да пиша, тъй като до сега никога не съм участвала в каквато и да е тема във форума.
Но мисля, че избрах най-добрата тема.. Simple Smile
Аз съм в 7 +6 г.с, през миналата седмица бях на преглед за сърдечна дейност и следващия преглед ми е след две седмици, като док каза за изследвания, но какво не уточни. Не е от най-многословните.. 😀
Това, което забелязвам е че вие имате вероятен термин, а на мен нищо не ми е казал, предполагам, че при следващия преглед и това ще ми каже.

Надявам се всичко да бъде наред 🙏🏻
Пожелавам ви да сте здрави и нека за всички ни бъдат едни прекрасни 9 месеца с още по-прекрасен край 🥰

# 473
  • София
Здравейте на всички прекрасни бъдещи и настоящи мами!
Дълго време се чудих дали да пиша, тъй като до сега никога не съм участвала в каквато и да е тема във форума.
Но мисля, че избрах най-добрата тема.. Simple Smile
Аз съм в 7 +6 г.с, през миналата седмица бях на преглед за сърдечна дейност и следващия преглед ми е след две седмици, като док каза за изследвания, но какво не уточни. Не е от най-многословните.. 😀
Това, което забелязвам е че вие имате вероятен термин, а на мен нищо не ми е казал, предполагам, че при следващия преглед и това ще ми каже.

Надявам се всичко да бъде наред 🙏🏻
Пожелавам ви да сте здрави и нека за всички ни бъдат едни прекрасни 9 месеца с още по-прекрасен край 🥰

Честито !!! Лека и успешна бременност до финал желая ❤🧸

# 474
Здравейте момичета, аз днес бях на преглед и двете бебета са добре и се развиват, но докторката каза че са мънички, не зная дали имаше предвид за тази седмица(в 10г.с.съм) или просто, че са си мънички. Едното е 2.52см, а другото 2.38см. Назначи ми изследвания, ПКК, кръвна захар, урина и кръвна група, аз зная, че съм 0- а мъжа ми е 0+ И зная, че трябва някакви инжекции да ми се бият, някоя знае ли по-подробно?
И ми назначи за 5 октомври биохимичен скрининг.

# 475
  • София
Мамита , вие кога казахте на близките си хубавата новина ? Аз с първата неуспешна бременност казах на всички около мен около 7/8 седмица … Сега дори не смея на родители да кажа.

# 476
Ми аз на близките казах, защото бях в болница. После трябваше и да полежа, а те не спираха да искат от мен да ходим на екскурзии и т.н. Реших да не лъжа 😁
На две приятелки също казах, защото знаят че съм ин витро и си чакаха новини. На работата сигурно вече предполагат, защото след болницата съм в дълъг болничен.
След миналата неуспешна бременност се бях зарекла да не казвам на никого. Но ето че понякога няма как да скриеш за цели 3 месеца.

# 477
  • София
Аз в понеделник съм на 1вият скрининг , би трябвало да е 12+2 тогава и все още ми се струва рано. Казах само на шефката в работа защото излизам в отпуска , и мъжа естествено знае.

# 478
Момичета знаете ли от коя седмица може да се излезе в болничен за да ти стигнат 180 дни които могат да се ползват преди 45-те дни преди термин аз вече на работа не издържам а още не съм им казала и ми е много тежко имам ужасни колежки които ми спират тока , гади ми се нямам почти почивка Sad

# 479
Здравейте. От 2седмици пия Утрогестан на+нош па. Колко време продължихте да пиете конкретно нош пато?

Общи условия

Активация на акаунт