Майчинството счетоводно - 90

• 36 545
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ирен, златна си! Огромно благодаря, спести ми ходене до банката!

# 211
  • София
Здравейте!
Бих искала да попитам следните 2 въпроса?
1. От днес официално трябва да изляза в болничен 45 дни преди раждане. АГ, при когото следя бременноста си, ме помоли да отида в петък 10/09 за получаване на болничния си лист. - Малко се притеснявам, че няма да го получа от днешна дата. Това изобщо възможно ли е: да го издадат в петък с предходна дата?
 И втория ми въпрос е понеже се омъжих и смених фамилното си име, личната ми карта е с новото име, но Амбулаторната ми карта, където трябва да се впише информацията за болничния лист е със старото ми, моминско име. Това дали е проблем?

# 212
1. Няма проблем да се издаде нолничен със стара дата.
2. Много лесно се поправя името в амбулаторната карта- кеф ти с коректор, кеф ти със задраскване. Болничният трябва обаче да си е с новата фамилия.

# 213
  • София-Младост
1. Да, възможно е. Издава се с дата петък, но отпуска е от днес.
2. Задраскайте старана фамилия на Амб. картон и си напишете новата. В болничния с новата, нали ви е сменена вече личната карта.

# 214
Здравейте момичета, да ви питам понеже ми е пълна каша. Имам 175 дни болнични. Като 30 дни са начало на година, и се върнах на работа. а останали 145 дни ми са без прекъсване,до края на месеца. Сега имам ми право на още. Или трябва телк.и каква е процедурата. ❤️Болничните ми са за бременост

# 215
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте момичета, да ви питам понеже ми е пълна каша. Имам 175 дни болнични. Като 30 дни са начало на година, и се върнах на работа. а останали 145 дни ми са без прекъсване,до края на месеца. Сега имам ми право на още. Или трябва телк.и каква е процедурата. ❤️Болничните ми са за бременост

Гледа се 180 дни непрекъснат болничен, в случая първите 30 дни не влизат в това число.

# 216

Гледа се 180 дни непрекъснат болничен, в случая първите 30 дни не влизат в това число.
благодаря

# 217
Здравейте мами, имам едно питане - болничен съм от 5 месеца (поради други причини) и сега съм бременна Simple Smile
Въпросът ми е този болничен би ли повлиял на майчинството ми през първата година или няма да е проблем? Освен това съм и студентка от този месец - редовна форма , това също дали би имало значение?
Благодаря ви

# 218
  • sofia
Здравейте, мога ли да си взема цялата оставаща отпуска за годината преди да свърши годината, тъй като ми предстои излизане по майчинство?

# 219
  • София-Младост
Здравейте, мога ли да си взема цялата оставаща отпуска за годината преди да свърши годината, тъй като ми предстои излизане по майчинство?
Стига да ви я разрешат.
Здравейте мами, имам едно питане - болничен съм от 5 месеца (поради други причини) и сега съм бременна Simple Smile
Въпросът ми е този болничен би ли повлиял на майчинството ми през първата година или няма да е проблем? Освен това съм и студентка от този месец - редовна форма , това също дали би имало значение?
Благодаря ви
Всеки отговор би бил в сферата на гадаенето...

# 220
Днес по рано бях писала че имам 175 дни, ако взема следваш болничен и го взема с 1 ден прекъсване. Ще е нужно ли да ходя на телк комисия. Искам да е избегна.

# 221
Днес по рано бях писала че имам 175 дни, ако взема следваш болничен и го взема с 1 ден прекъсване. Ще е нужно ли да ходя на телк комисия. Искам да е избегна.
Тези 30, които си ползвала в началото на годината не се смятат.Имаш право на 180 дни непрекъснат болничен.Ползвала си 145, тоест + още 30 ще станат 175.

# 222
Да това ясно. Но ще ми е нужно освен тези 30 още 30 до края болничния който е преди раждане. Как да процедирам.

# 223
Здравейте! Потърсих в сайта на НОИ това, което ме интересува, но не намерих отговор. На 24.08 родих преждевременно преди изобщо да ми бъде издаден 45 дневен болничен. Никой не ми обясни какво следва оттук натам. Сега колко време ще бъда в болничен и от кого трябва да взема следващия? Издали са ми първичен и отдолу е написано “майчинство”. Болничния е за общо 42 дни. След тези дни колко още болнични  трябва да взема и кога трябва да подам формуляр към работодателя ми и кой е той?
Съжалявам, ако звуча объркано, но детето ми е в кувьоз и откакто е родено не знам на кой свят съм, но се замислих, че нямам идея какво се случва с административните въпроси занапред.
Благодаря предварително!

# 224
Да това ясно. Но ще ми е нужно освен тези 30 още 30 до края болничния който е преди раждане. Как да процедирам.
Можете и с прекъсване, но защо се притеснявате от ТЕЛК?Никой няма да ви откаже удължаване на болничния в 8 месец.

Общи условия

Активация на акаунт