Майчинството счетоводно - 90

• 36 719
  • 780
  •   1
Отговори
# 360
Desi1989  Благодаря ! Simple Smile

# 361
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Може ли съвет момичета !?
Втората ми година майчинство започна на 27. 07. 21г.
От счетоводството ми казаха ,че са подали декларация в НОИ , проверявам с ПИК , но до ден днешен нищо  ...
Моля тези ,които са имали моят проблем ,да кажат ,какво мога да направя .Вече не знам ,какво да мисля 🥺

Мейл до НОИ с Вашите данни и питане къде е проблемът.

Писах им в 10 часа , в 11 имах отговор " Вашият документ е регистриран /17.09.21г /
Това означава, че от счетоводството са го подали днес нали !?

Не, означава че въпросът ти е входиран в системата им.

# 362
Може ли съвет момичета !?
Втората ми година майчинство започна на 27. 07. 21г.
От счетоводството ми казаха ,че са подали декларация в НОИ , проверявам с ПИК , но до ден днешен нищо  ...
Моля тези ,които са имали моят проблем ,да кажат ,какво мога да направя .Вече не знам ,какво да мисля 🥺

Мейл до НОИ с Вашите данни и питане къде е проблемът.

Писах им в 10 часа , в 11 имах отговор " Вашият документ е регистриран /17.09.21г /
Това означава, че от счетоводството са го подали днес нали !?

Не, означава че въпросът ти е входиран в системата им.

Мъкаааааа
Тъкмо се зарадвах 🙄😔🤷‍♀️
Благодаря!

# 363
Здравейте, как се издава болничния от болницата, ако детето се е родило преди термин?

# 364
  • София-Младост
Здравейте, как се издава болничния от болницата, ако детето се е родило преди термин?
По обичайния  ред. От датата на раждане.

# 365
Здравейте, мами счетоводителки!

Да ви питам, случайно да знаете за изплащане на болничните от август, да има забавяне този месец? От 06.08 съм в болничен, работодател уж всичко е подал, а към 20.09 още никакъв превод от НОИ нямам. Нормално ли е?

В календара на НОИ пише, че се плащат до 10 работни дни след постъпване на данни от лекари и осигурители. Или когато се отнася за периоди по-дълги от един месец - до 5 раб. дни след изтичане на месеца.

Аз съм занесла веднага 2 болнични листа по 20 дни на счетоводство. Вторият е от лкк (ако има значение).

Нормална ли ми е ситуацията или трябва да проверявам?

# 366
  • София-Младост

amy_nka
Водеща е датата, на която работодателя  е подал всичко към НОИ. С ПИК се виждат нещата.
Иначе генерално забавяне...не са обявили Simple Smile

# 367
Благодаря, Ала-Бала! Ако знам къде съм го дянала тоя ПИК... Преди мнооого години го бях вадила. Има ли начин да го искам електронно? Не мога да ходя... Как да се дотътря до НОИ за един пик, не знам... Grin

# 368
  • София-Младост
https://www.nssi.bg/eservicesbg/epik

попитай работодателя на коя дата е входирал болничния, защото ако е чакал крайния срок 10.09., то...пари към края на седмицата може да получиш.

# 369
Влязох с пик от НАП в системата за електронно връчване и там се виждат подадени и двата листа.

1. Подаден на 12.08.
2. Подаден на 03.09.

Ами сега? Rolling Eyes

# 370
По обичайния  ред. От датата на раждане.
А какво става с тези дни от 45дневния, които са от датата на раждане до термин?

# 371
  • София-Младост
Вариантите са два.
Да е започнал 45 дневния и да се роди преди термин.
Раждане, следващ болничен от болницата. Третият болничен от ЛЛ на детето прави изравняване, така че общо дните от началото на 45 дневния да са 135.
Вариант: раждане без изобщо да е започнал 45 дневния...отново изравняване в третия, тези дни се прибавят там.

# 372
Ясно, разбрах. Благодаря ти за отговора:)

# 373
  • Седмото небе
Здравейте мацки,
Нещо бях изпуснала темата и се включвам с въпрос.
Дали е официално прието вече това, че майчинството за втората година ще стане 650 лв? И дали си остава условието, че ако майката се върне на работа и детето не посещава ясла/градина, то към основното си възнаграждение тя ще получава 50% от 650 т.е 325 лв?
Ако пък въпроса е коментиран моля да ме насочите към конкретен пост или страница от темата Hands V

# 374
Тепърва ще гласуват бюджета за 2022 и тогава ще стане ясно дали ще е 650лв за втората година. Към момента е така само до края на тази.

По другия въпрос не мога да коментирам, но мисля, че и да ходи на детска градина пак си се получават 50%

Общи условия

Активация на акаунт