Майчинството счетоводно - 90

• 36 694
  • 780
  •   1
Отговори
# 420

И на 28-ми и на 30-ти ще се правят преводи.
Аз имам неясноти около този календар. До 31.07 бях в болничен и от 01.08 ми започна майчинството. На 26.08 си получих майчинството за август. Сега за септеври явно ще го получа октомври, така ли? Не мога да им хвана спатиите. И също така искам да питам в последния ден от месеца ли излиза новият календар?
Майчинството за август беше изплатено на 2 септември. За септември ще се изплати през октомври.
Няма нищо неясно. На календара е показано кога и какво ще се изплаща. Майчинството е в лилаво. В зелено са дните, в които ще има преводи от болничните (индивидуални за всеки)

# 421
  • София
Ако си мислите, че имам свободно време, за да си измислям- силно грешите.

Септември нямам никакво плащане.

# 422
Здравейте искам.да попитам  за социалното майчинство дали имам право имам стаж 2г. И 4 мес. Понеже от последната ми работа още от когато разбраха защото съм бреммена не доволстват и направиха всичко възможно дами прекратят договорът. Ако някой е запознат как става тази процедура моля за отговор.Благодаря предварително

# 423
Намери някой да те води на работа за да си взимаш майчинство.

# 424
Здравейте искам да попитам понеже съм бременна в 17гс. И съм на договор от 6 месеца и договорът ми истича сега на 1.10. Отказахами неплатен отпуск и ми казаха да отида даси взема документите защото съм освободена от работа пенеже знаят защото съм бременна. Искам да попитам някой дали е попадал в моята ситуация и немогали даси търся правата по някакъв начин.Благодаря предварително

# 425
Много объркано. Ако си на срочен договор и той изтича на 01.10. просто няма как да се говори за уволнение. Те просто не ти продължават договора и никаква защита нямаш, защото не те уволняват.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 19:48 от Черна станция

# 426
Здравейте на висчки! Ако детето ми посещава ясла и аз съм се върнала на работа имам ли право да получавам 50% майчинство (190 лева) през втората година? Благодаря!

# 427
Какво се случва с настоящ болничен,ако по време на него се наложи хоспитализация?

# 428
Здравейте!
Пиша ви, тъй като имам един казус и не знам как се процедира. Надявам се да ми помогнете да намеря решение. До скоро бях студентка. За последните 3 години имам общо 7 месеца осигурителен стаж. В момента не работя. Ако започна работа докато съм бременна и направя общо 12 месеца стаж, имам ли право на майчинство?
Също така ако някой ме води на работа или се самоосигурявам за общ риск и майчинство, каква сума на месец са всички разходи по осигуряването ако вземем минималния осигурителен доход? А реално възможно ли е да се самоосигурявам до достигането на въпросните 12 месеца? Ако някоя от вас е била в подобна ситуация, ще съм благодарна да сподели какво решение е намерила и как е процедирала?
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 429
Според мен, по-добре е ако можеш да си намериш някъде да те назначат на трудов договор. След като ти се натрупат 12 мес. ще имаш право на майчинство. След като имаш повече от 6м. досега, ще ти се изплатят и болничните и ще дължиш само здравни осигуровки

# 430
Според мен, по-добре е ако можеш да си намериш някъде да те назначат на трудов договор. След като ти се натрупат 12 мес. ще имаш право на майчинство. След като имаш повече от 6м. досега, ще ти се изплатят и болничните и ще дължиш само здравни осигуровки
Много благодаря за обратната връзка.  Тоест реално ще трябва да ми се плащат самп здравните след като изляза в болничен?

# 431
  • София-Младост
Ако си мислите, че имам свободно време, за да си измислям- силно грешите.

Септември нямам никакво плащане.
Сега ще се нормализират нещата, в началото на месеца ще получите за предходния пари.
Първит път е така...бързо са ви подадени документите, бързо са обработени и сте получили още  на 25.08.. пари за целия август.

# 432
Здравейте, моят въпрос е относно еднократната помощ при раждане. Какъв е срокът, в който може да се подадат документи за нея? Срещнах 90 дни и три години на различни места.
Аз съм здравноосигурена в България, но партньорът ми се осигурява в чужбина и понеже четох в началото, че и двамата не трябва да имаме задължения, така и не подадох документи. Не сме женени, по лична карта живеем на различни адреси, вписан е в акта за раждане на детето. Ако все пак не съм изпуснала срока, дали има смисъл да подам документи при тези обстоятелства?

# 433
  • София-Младост
Три години.
Еднократната помощ се полага за всяко дете, без оглед на доходи.
Подайте си документите, няма връзка с това дали сте си платили данъците.

# 434
Благодаря ви много. Ето в този документ четох за 90 дни и за здравните осигуровки. Да не би грешен документ да чета или просто не го разбирам правилно? 😅

Сега обърнах внимание и че пише за настоящ адрес за последните три години, обаче ние живяхме в чужбина няколко години и се прибрахме малко преди да родя. Извинявам се за многото въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт