Майчинството счетоводно - 90

• 36 674
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
Pistachio , това 90 дни и платени данъци при нас е изискване за еднократната помощ от общината, която си е отделно от еднократната за всички новородени.

# 436
Тоест има две отделни еднократни помощи ли?
Според тези изисквания явно няма да стане в Общината, а за другата еднократна помощ къде трябва да подам?
Явно това ме е заблудило в началото.

# 437
  • София
Ала-бала, много ти благодаря!

# 438
  • Седмото небе
Тоест има две отделни еднократни помощи ли?
Според тези изисквания явно няма да стане в Общината, а за другата еднократна помощ къде трябва да подам?
Явно това ме е заблудило в началото.
Да, има. Тази “държавната” е за всички, другата по решение на определени общини, като и условията май са различни. Така, че за втората трябва да си проверите по местоживеене дали Общината ви предоставя такава. Тук в София, където съм аз още не е взето решение за такава. За някъде по морето бях чула за доста стабилни суми, които се предоставят.

# 439
Благодаря на всички, май започват да ми се изясняват нещата. Явно съм гледала за помощите от Община Пловдив, за които няма да се класираме, според тези изисквания.
Доколкото разбирам мога да подам документи в Дирекция социално подпомагане - акт за раждане, заявление, лична карта, IBAN, нещо друго трябва ли?

# 440
Благодаря на всички, май започват да ми се изясняват нещата. Явно съм гледала за помощите от Община Пловдив, за които няма да се класираме, според тези изисквания.
Доколкото разбирам мога да подам документи в Дирекция социално подпомагане - акт за раждане, заявление, лична карта, IBAN, нещо друго трябва ли?
Mай е това към социалното. Да, явно за другите си гледала.

# 441
Оплетох се . Приложение 7 и 8  се попълват и се предоставят на работодателя , относно половината майчинство , когато пуснем децата на ясла . Работодателя го носи / изпраща в НОИ ?

# 442
  • София
Единствено лична карта се иска за справка, информацията от акта и IBAN- а трябва да се попълни, но не се изисква да се представят.

# 443
Синът ми навършва 2 г. На 14.12.2021 г. На 01.09.2021 г. подадох заявление до работодател за прекратяване на майчинството и започване на работа. От 01.09.21 съм в платен годишен отпуск до 01.10.2021 г. (21 дни). Казаха ми, че ще съкращават всички юрисконсулти в предприятието,  но нямам връчено предизвестие, само устна информация. Въпросът ми е дали мога в понеделник (1 работен ден) да поискам от работодателя да ми продължи майчинството до навършване на 2 г на детето преди да ми е връчил предизвестие? Благодаря предварително

# 444
Момичета,идвам с въпрос. На 15.09.2021 започнах работа. Малката ще направи 2г на 12.12.2021,сега си взимам 50% от майчинството. Някой има ли идея дали от октомври ще взимам 50% от 650лв или пак ще са от 380лв?

# 445
На мен само с попълване на ибан не ми позволиха. Изискваха и банково извлечение за потвърждение на банковата сметка. Не го носих и затова отбелязах, че ще получа парите като пощенски запис в клон на БГ пощи по местоживеене.

Единствено лична карта се иска за справка, информацията от акта и IBAN- а трябва да се попълни, но не се изисква да се представят.

# 446
Здравейте,
Искам да попитам за майчинството.На определена дата ли се превежда и след като изтече месеца или в началото?
Примерно октомврийското майчинство в края месвца ли ще се земе или сега в началото? 🙄
Благодаря за отговорите🌸

# 447
Здравейте,
Искам да попитам за майчинството.На определена дата ли се превежда и след като изтече месеца или в началото?
Примерно октомврийското майчинство в края месвца ли ще се земе или сега в началото? 🙄
Благодаря за отговорите🌸
За октомври ще се вземе в началото на ноември. След изтичане на месеца се превежда. Заплата да не получавате преди да сте си отработили дните?

# 448
  • Седмото небе
Ако имате няколко минути да прочете няколко поста по-назад или даже 2-3 стр., ще разберете и сама.
Пик от Нои, както и за какви служи, календар за изплащане на обезщетенията и др са също неща, с които е полезно да се запознаете.
Иначе на кратко, Деси вече ви е отговорила. Наистина никому не е полезно през няколко поста да се повтаря почти едно и също.

# 449
  • София-Младост
Оплетох се . Приложение 7 и 8  се попълват и се предоставят на работодателя , относно половината майчинство , когато пуснем децата на ясла . Работодателя го носи / изпраща в НОИ ?
Да, прил. 7 раздел ІІ, промени в обстоятелствата. Прил. 8 за обезщетението при неползване на отпуска, размер 50%.
Работодателя ги подава в НОИ.
Момичета,идвам с въпрос. На 15.09.2021 започнах работа. Малката ще направи 2г на 12.12.2021,сега си взимам 50% от майчинството. Някой има ли идея дали от октомври ще взимам 50% от 650лв или пак ще са от 380лв?
Не съм срещнала обнародвано изменението за обезщетението. През октомври така или иначе, ще получите обезщетение за м.09 и то за периода 15.09-30.9. за 11 работни дни само. За останалите до 15.09. пропорционално пълното обезщетение.
Синът ми навършва 2 г. На 14.12.2021 г. На 01.09.2021 г. подадох заявление до работодател за прекратяване на майчинството и започване на работа. От 01.09.21 съм в платен годишен отпуск до 01.10.2021 г. (21 дни). Казаха ми, че ще съкращават всички юрисконсулти в предприятието,  но нямам връчено предизвестие, само устна информация. Въпросът ми е дали мога в понеделник (1 работен ден) да поискам от работодателя да ми продължи майчинството до навършване на 2 г на детето преди да ми е връчил предизвестие? Благодаря предварително
Можете. Цялата бумащина се подава наново. Все пак имате и защитата на КТ като майка с дете до 3 г. възраст.

Общи условия

Активация на акаунт