Майчинството счетоводно - 90

• 36 503
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте! Мисля че е било коментирано, но не откривам темата. Дали можете да ми помогнете със някакъв списък по точки, какви документи и къде да се подадат след раждането? Няма особености по отношение трудов договор и т.н. Благодаря ви!

# 601
Здравейте!Последния болничен ми се бави,защото работодателя още не ми го е подал.Не ми дават да се свържа със счетоводството.Дали има някакъв начин да се напише молба към НОИ,за да потърсят по някакъв начин работодателя?Или няма такива неща,чакаш си и след като изтече срока оставаш без пари?

# 602
Здравейте!Последния болничен ми се бави,защото работодателя още не ми го е подал.Не ми дават да се свържа със счетоводството.Дали има някакъв начин да се напише молба към НОИ,за да потърсят по някакъв начин работодателя?Или няма такива неща,чакаш си и след като изтече срока оставаш без пари?
А за какъв период е този болничен? Кога е предаден на работодател?

# 603
А за какъв период е този болничен? Кога е предаден на работодател?
Предаден е на 05.10.А е от 04.10 до 27.10.Дори и не е за цял месец.Досега уж все е бил в срок и винаги преди края на месеца даже ми се превежда,дори и да е влизал в два месеца.

# 604
Ами в случая, какъв е проблема?
Крайният срок на работодателя да го предаде към НОИ е 10 ноември. Никой, нищо не бави .Нямаш абсолютно никакво основание за жалба към НОИ.

# 605
Ами в случая, какъв е проблема?
Крайният срок на работодателя да го предаде към НОИ е 10 ноември. Никой, нищо не бави .Нямаш абсолютно никакво основание за жалба към НОИ.

Така е,няма основание.Но не искам да чакам последния срок,защото ако чак тогава го пададат,най-рано пари ще взема края на ноември.А какво ще правя като имам кредит Sad Много ме дразнят подобни институции,колко му е един болничен да входират и то електронно ?! Sad

# 606
  • София-Младост
Desinka31
Ако имаш ПИК, провери в сайта на НОИ, може да  е предаден от работодателя. И да получиш пари тази седмица.
Проблемът не е само в институцията...тя работи по правила и наредби, дето някой някъде е написал и одобрил. Нищо не е на лична основа. За техните служители също важат тези правила по време на временна неработоспособност.

# 607
Desinka31
Ако имаш ПИК, провери в сайта на НОИ, може да  е предаден от работодателя. И да получиш пари тази седмица.
Проблемът не е само в институцията...тя работи по правила и наредби, дето някой някъде е написал и одобрил. Нищо не е на лична основа. За техните служители също важат тези правила по време на временна неработоспособност.

Да,аз точно с ПИК си проверявам.Предишните месеци го предаваха най-късно до 15-то число и в края на месеца,началото на другия си получавах парите.Но сега изобщо още не е дори и подаден,което значи,че скоро пари няма да имам Sad И колкото и пъти да ги попитам,ми се отговаря-Те си знаят....

# 608
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Разбираемо е твоето недоволство, но такива са разпоредбите.
От друга страна счетоводителите също са хора и обработват данните за подаване, формират файлове и т.н..Никога не е било просто да се хвърли един болничен лист в НОИ.

# 609
От друга страна счетоводителите също са хора и обработват данните за подаване, формират файлове и т.н..Никога не е било просто да се хвърли един болничен лист в НОИ.

Ясно,просто имах надежди,че не е толкова сложно нещо.Иначе ако не се подаде в срок,какво следва след това?Има ли шанс да си получиш парите или става сложно?

# 610
Здравейте понеже незнам къде трябва да задам въпроса си, се обръщам към вас...
На 2 декември ме изтича последния болничен от педиатъра, та въпроса ми е кога ще ми преведат майчинството...? 🤷

# 611

Ясно,просто имах надежди,че не е толкова сложно нещо.Иначе ако не се подаде в срок,какво следва след това?Има ли шанс да си получиш парите или става сложно?

В случая срокът не е изтърван.Дори да бъде изтърван няма последици за Вас, освен че ще се забави изплащането на парите, за Ваше съжаление.

Здравейте понеже незнам къде трябва да задам въпроса си, се обръщам към вас...
На 2 декември ме изтича последния болничен от педиатъра, та въпроса ми е кога ще ми преведат майчинството...? 🤷

До 10 работни дни след подаване на декларацията, която вие ще дадете на счетоводството и те ще подадат към НОИ.

# 612
Значи след, като ми изтече и изплатят последния болничен който е до 2 декември след 10 дни ще получа майчинство за декември, извинявам се отново, но защото ми казаха че пари за декември ще получа в края на януари, затова питам стори ми се много време...
Като цяло аз изобщо не съм запозната с нещатата затова питам

# 613
Значи след, като ми изтече и изплатят последния болничен който е до 2 декември след 10 дни ще получа майчинство за декември, извинявам се отново, но защото ми казаха че пари за декември ще получа в края на януари, затова питам стори ми се много време...
Като цяло аз изобщо не съм запозната с нещатата затова питам
Абсолютно не съм написала това.
Ти трябва да подадеш попълнено Приложение 2 и едва след обработката му от НОИ, ще получиш пари.
Ако го предадеш на счетоводството през ноември, те трябва да го входират до 10.12.2021г.
Ако го предадеш през декември, техният срок е 10.01.2022, та вероятно ще видиш пари в края на януари.

https://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity

# 614
Благодаря ви много за отговора...🙂

Общи условия

Активация на акаунт