Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да проверя изплащането на болничния си?
Как мога да проверя и гарантирам, че болничният ми ще бъде изплатен?
Какво представлява „семейна група“ при подаване на болничен?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да проверя изплащането на болничния си?
За да проверите изплащането на болничния си, влезте в системата за електронни услуги на Националния осигурителен институт (НОИ) и проверете статуса на болничния. Обикновено обезщетенията се изплащат във вторник и четвъртък, така че след като видите статус „Изплатен“, очаквайте превода на парите да бъде наличен на следващия работен ден.
-
Как мога да проверя и гарантирам, че болничният ми ще бъде изплатен?
За да разберете дали болничният ви е изплатен, проверете статуса му в системата на НОИ. Обикновено, когато статусът показва „Изплатен“, това означава, че парите са преведени. Болничните обикновено се изплащат във вторник и четвъртък, така че можете да очаквате превод на следващия работен ден след появата на този статус.
-
Какво представлява „семейна група“ при подаване на болничен?
-
Как мога да изчисля трудовия си стаж, за да получа удостоверение?
-
Какво се случва, след като поискате да запазите работата си?
Какво включва крайната сума, която се получава месечно за майчинство? Стана ми ясно как се изчислява, проверих осигурителния доход за 24 месеца назад в НОИ. Това, което породи този въпрос у мен е, че близки често са споменавали, че получават майчинство повече от чистата сума, която са получавали по време на работа. При мен сметката излиза съвсеееем различна.( Осигуряват ме на сумата, която получавам ,тоест разликата не идва от там
) Ако някой може да ме просветли ще съм много благодарна!