Майчинството счетоводно - 90

• 36 613
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
В сайта на общината , в която живеете.

Здравейте , съжалявам ако вече е обсъждано , но бебка не ми дава свободно време да потърся , бихте ли ми казали дали  има срок за подаване на документи за еднократната помощ при раждане на дете ?

# 136
Какъв е срока работодател да подаде приложение 10, че майчинството се прехвърля на бащата? Отново ли е 10то число на следващия месец.

# 137
Здравейте , съжалявам ако вече е обсъждано , но бебка не ми дава свободно време да потърся , бихте ли ми казали дали  има срок за подаване на документи за еднократната помощ при раждане на дете ?
За тази, която се дава от държавата срока е до 3-тата година на детето.
Ако вашата община дава също еднократна помощ, то трябва да попитате там.

# 138
Здравейте!В началото на август подадох документи за еднократна помощ преди раждането.Интересува ме как разбрахте дали сте одобрени,понеже на мен никой не ми се е обадил все още?

# 139
  • София-Младост
Здравейте!В началото на август подадох документи за еднократна помощ преди раждането.Интересува ме как разбрахте дали сте одобрени,понеже на мен никой не ми се е обадил все още?
Ако сте подали документи на място в АСП, трябва там да отидете да си получите заповед за отпускане (или отказ). Ако сте подали през системата за ел.връчване, оттам ще чакате и заповед.

# 140
Здравейте! Все още не съм получила обезщетението за майчинство за последния период от бременността, който е 04.07.2021-05.04.2022. За последно получих за юли, което беше на 21.07. Оттогава няма движение и се чудя нормално ли е или има някакъв проблем. Гледала съм, че превеждат пари на 2 дати, но и двете вече отдавна минаха. Отделно за предните периоди най-късно са ми изплащали на 30-то число. Дали има някакво закъснение или проблем с документите? Последното не ми се вярва, защото все пак ми изплатиха за периода 4 - 31.07. Благодаря!

# 141
Аз когато подавах на място, жената на касата ми написа на бланката "Одобрено" и каза, че около 10-15 число на следващия месец ще получа парите.

# 142
  • София-Младост
Здравейте! Все още не съм получила обезщетението за майчинство за последния период от бременността, който е 04.07.2021-05.04.2022. За последно получих за юли, което беше на 21.07. Оттогава няма движение и се чудя нормално ли е или има някакъв проблем. Гледала съм, че превеждат пари на 2 дати, но и двете вече отдавна минаха. Отделно за предните периоди най-късно са ми изплащали на 30-то число. Дали има някакво закъснение или проблем с документите? Последното не ми се вярва, защото все пак ми изплатиха за периода 4 - 31.07. Благодаря!
Август още не е свършил. Плащането ще  е в началото на м.09.

bl00dflowerz тя пита за друга помощ преди самото раждане, не тази за раждане. Тя е на база доход.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 12:13 от Ала-Бала

# 143
Август още не е свършил. Плащането ще  е в началото на м.09.
Да, по принцип е така. Но тогава не разбирам защо за другите месеци съм получавал по 2 плащания на месец за същия месец.Например на 21.07 съм получила за юли, а не е бил приключил.

# 144

Да, по принцип е така. Но тогава не разбирам защо за другите месеци съм получавал по 2 плащания на месец за същия месец.Например на 21.07 съм получила за юли, а не е бил приключил.
Да не би да е било плащане за 01 и 02.07 , което е било плащане по стария болничен?

# 145

Но тогава не разбирам защо за другите месеци съм получавал по 2 плащания на месец за същия месец.Например на 21.07 съм получила за юли, а не е бил приключил.

А защо не вдигнеш телефона и не попиташ в НОИ? Знаеш ли колко догадки и недоумения ще си спестиш?

# 146
То реално и с ПИК в сайта на НОИ много ясно се вижда кога и за какъв период е плащането, както и кога е представен от работодателя болничният.

# 147
Реално да. Точно с пик гледам кога и как Wink
04.07.2021-05.04.2022   7/2021   20-р.д.   21-07-2021   изплатен
29.05.2021-03.07.2021   7/2021   2-р.д.   05-07-2021   изплатен

Добре, направо ще вдигам телефона. По-полезно ще ми е.

# 148
Реално и на мен последните 2 болнични ми ги изплатиха по-рано, преди да е изтекъл периодът, но този месец ще е след като вече е минал периодът, за който се плаща.
Съвсем в реда на нещата си е да бъде изплатена частта за август в началото на септември.

# 149
Здравейте, не знам откъде да започна, но да видим. Satisfied

Терминът ми последно беше определен от АГ за 11ти декември. Това означава, че 45 дни преди него се падат в края на октомври. Явно поради тази причина в калкулатора на НОИ за последен месец от общо 24те при прогнозното изчисление на майчинство се пада септември.

Аз обаче искам вече да изляза в болничен от септември. Това в моя случай означава на 99.99% освобождаване от работа, тъй като пред закона се водя в изпитателен срок и не съм защитена. Съответно сумата за септември ще бъде 650 лв. минималната заплата, нали така?

Чудя се, ако си пусна болничния не от 1ви, ами да кажем от 10ти септември, тогава как ще ми се изчислява сумата за септември - на база заработените дни плюс останалите на база минимална или само на база заработените 10те дни?

Моментът, в който след като подам болничния и чуя "присъдата" си от работодателя (уволнение или напускане по взаимно съгласие), какво следва да направя? Трябва ли да подам документи и да се регистрирам някъде, за да мога да получавам майчинство?

Благодаря предварително и се извинявам, ако въпросите ми се сторят глупави. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт