Майчинството счетоводно - 90

• 36 489
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, бихте ли ми казали какви са документите които следва да подам след раждане на бебчо за отпускане на майчинство и ползването на отпуска по майчинство? Благодаря предварително. Съжалявам ако е коментирано преди в темата.

# 616
Здравейте борбени мами 💪
Записвам се и аз за Хепи майско бебче, бременна съм - утре влизам 12 г.с и в сряда съм на фетална морфология. Имам едно питане, тъй като миналия месец имах проблем със зацапване и бях приета в Майчин дом под наблюдение за задържане. Изписаха ме с 30 дни болничен вкъщи след това, та въпросът ми е дали АГ- то ще може да ми го удължи или ще има проблем? Тъй като на работа ни въртят на ротационен принцип- хоум и в офис, та ако има възможност за удължаване на болничния с цел да почивам разбира се. Нали има 180 дни право на болнични, преди майчинство. И се чудя, тези 30 дни дали влизат в тези 180 дни или за извън тях?!
Успех и лека бременност на всички мами 🌷

# 617
  • София
Ако диагнозата е същата се удължава чрез ЛКК комисия. Не може еднолично от АГ.

# 618
Здравейте, имам въпрос за чийто отговор предварително благодаря. Бях в болничен до 23.10 и от 24.10 трябваше да излеза  45дневния отпуск по майчинство. Но се наложи на 21.10 да постъпя в болница и утре 26.10  ме изписват. От отделението трябва ли да ми издадат болничен за престоя като се застъпват двата болнични и в такъв случай 45дневният отпуск по майчинство от коя дата трябва да бъде, пак ли от 24.10?

# 619
Здравейте, имам въпрос за чийто отговор предварително благодаря. Бях в болничен до 23.10 и от 24.10 трябваше да излеза  45дневния отпуск по майчинство. Но се наложи на 21.10 да постъпя в болница и утре 26.10  ме изписват. От отделението трябва ли да ми издадат болничен за престоя като се застъпват двата болнични и в такъв случай 45дневният отпуск по майчинство от коя дата трябва да бъде, пак ли от 24.10?

Не. Аз имах идентичен случай. Оставих си болничния, който течеше и след това ми издадоха 45 дневния.

# 620
Мисля, че като си занесеш 45 дневния с датата, която си е до термин, тогава той прекъсва болничния от болницата и така се получава застъпване. Ако съм в грешка, поправете ме.

# 621
Въобще не е задължително да взимаш болничен от болницата. Можеш да си вземеш 45-дневния от АГ-то , както е трябвало по принцип.

# 622
iren11 а дали ще е проблем със закъснение да се издаде 45дневният. Ако е трябвало на 24… а аз го взема на 27, защото аг тогава е на кабинет

# 623
iren11 а дали ще е проблем със закъснение да се издаде 45дневният. Ако е трябвало на 24… а аз го взема на 27, защото аг тогава е на кабинет
Ще го издадат със задна дата. Няма никакъв проблем.

# 624
Здравейте,наложи ми се да съм болничен от началото на бременността.Интересува ме отпуската,която имам за тази година ще се запази ли за след майчинството?

# 625
# 626
Здравейте, колко дни болнични мога да взема ?
При даването на първия ми 30дневен болничен, лекарката ми обясни, че имам право на 180 дни, след това вече се взимат с ТЕЛК. Сега прочетох, че имам право на 135 дни. Задължителните 45 дни включени ли са в тях и колко по-точно са ?
Благодаря ви предварително

# 627
Здравейте, колко дни болнични мога да взема ?
При даването на първия ми 30дневен болничен, лекарката ми обясни, че имам право на 180 дни, след това вече се взимат с ТЕЛК. Сега прочетох, че имам право на 135 дни. Задължителните 45 дни включени ли са в тях и колко по-точно са ?
Благодаря ви предварително
Имаш право на 180 дни непрекъснати болнични. Те са за общо заболяване. Тези 135 са за бременност и раждане и не са включени към тези 180.

# 628
Здравейте, проблем ли е ако позицията в болничния лист не е съвсем същата както е по трудовия договор? Говоря за разминаване на думи от сорта на "обслужване" вместо "подпомагане" . Rolling Eyes

# 629
  • sofia
Не е проблем, при мен също има леко разминаване.

Общи условия

Активация на акаунт