Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 70 621
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Да, задължително ще посетя ендокринолог, по принцип пия метфогама от години и обикновено е около 5. Половите хормони са зле, може ли малко повече информация.
АМХ е нисък , но има успехи дори със стойности като вашите. Останалите не са идеални, но не са и зле ! Действайте бързо докато имате шанс!!!! Започвайте добавки за качество! Ориентирайте се към добър специалист, който може да работи успешно с жени над 42г ! Препоръчвам горещо Станулов ! Аз съм също на 44.

# 466
Благодаря Ви! Бихте ли споделили какви добавки приемате.

# 467
Споделете, моля за Станулов и за неговия опит с жени над 40! Той ли е най-добрия специалист?
АМХ е нисък , но има успехи дори със стойности като вашите. Останалите не са идеални, но не са и зле ! Действайте бързо докато имате шанс!!!! Започвайте добавки за качество! Ориентирайте се към добър специалист, който може да работи успешно с жени над 42г ! Препоръчвам горещо Станулов ! Аз съм също на 44.

# 468
Галадриел, FSH хич не е лошо, особено на фона на АМХ. ТСХ не е плачевно, захарта е по-притеснителна, освен ако не си яла преди издледването или късна вечеря с много въглехидрат.
Също може да пуснеш най-обикновено ПКК.

# 469
Patence1 Като инвитро специалист е много добър, но се приготви нон стоп да слушаш как над 40 г жените имали по-малко от 1-2% шанс да забременеят, не само от първи опит, а въобще, как можело толкова късно да се сетиш, как си изпуснал последния влак (аз бях на 42 и хванахме "последния влак" за Фонда, но сега май е отпаднала тази точка, че за жените над 43 не се полага помощ от Фонда). Въобще всеки път ми се натриваше на главата на колко години съм. Един ден даже ми писна и му казах " А ми извинявайте, че на 42 г искам да имам дете. Моята логика е, че на инвитро ходят жени над 35, а не на 20 г. , но определено жените на 20-=30 са по-препочитани, защото вдигат статистиките. Е, аз забременях още на първия трансфер, от първи опит. За съжаление бременността ми не продължи дълго, но това беше по независими причини. Успех ти пожелавам!

# 470
Patence1 Като инвитро специалист е много добър, но се приготви нон стоп да слушаш как над 40 г жените имали по-малко от 1-2% шанс да забременеят, не само от първи опит, а въобще, как можело толкова късно да се сетиш, как си изпуснал последния влак (аз бях на 42 и хванахме "последния влак" за Фонда, но сега май е отпаднала тази точка, че за жените над 43 не се полага помощ от Фонда). Въобще всеки път ми се натриваше на главата на колко години съм. Един ден даже ми писна и му казах " А ми извинявайте, че на 42 г искам да имам дете. Моята логика е, че на инвитро ходят жени над 35, а не на 20 г. , но определено жените на 20-=30 са по-препочитани, защото вдигат статистиките. Е, аз забременях още на първия трансфер, от първи опит. За съжаление бременността ми не продължи дълго, но това беше по независими причини. Успех ти пожелавам!
Здравейте! Ако не сте ги дали ги искам ! Благодаря!

# 471
Момичета, при жени с ИЯР кой протокол е препоръчителен- къс или дълъг?
Този месец имам само 2 фоликула и супер тънка лигавица 2,7 мм. Освен това вече 9 ден имам кръвотечение.
Почнахме с лимитиран протокол и вчера стопирахме всичко!
Репродуктивният ми специалист предлага да опитаме дълъг протокол.

# 472
Разбира се, лекаря преценя за всеки отделен случай, но има вероятност при дълъг протокол да не успее да те разблокира после. При ИЯР/НЯР се препоръчва да се действа без стимулация по принцип. След блокаж от февруари още нямам цикъл /като изключим този след неуспешния трансфер/.

# 473
Аз бях по къс. С 4-5 фоликула при стартиране и две яйцеклетки извадени на финала. С ияр съм също. Доколкото съм чела май по-често къс прилагат, но сигурно зависи и от клиника, доктор и тн.
Момичета, при жени с ИЯР кой протокол е препоръчителен- къс или дълъг?
Този месец имам само 2 фоликула и супер тънка лигавица 2,7 мм. Освен това вече 9 ден имам кръвотечение.
Почнахме с лимитиран протокол и вчера стопирахме всичко!
Репродуктивният ми специалист предлага да опитаме дълъг протокол.

# 474
Четох всякакви статии и в интерес на истината, се уплаших! Аз съм на 43г. Досега вадехме по 4Я и всички се оплождаха. Преди месец на контролен преглед отново имах 4 антрални фоликула. Сега на 3 ден от цикъла - 1Ф. Започнахме с лимитиран протокол.  5 дни Летрозол 2х1т и вечер по 150 единици Мериоферт. След тези 5 дни се видяха само 2Ф и супер тънка лигавица.
Да не говорим, че цикълът, който ми дойде на 5 Юли, все още продължава Grinning . Нещо тотално се сринах.  
И като чета за този дълъг протокол,  направо съм готова да дръпна ръчна....

# 475
Стимулацията с блокаж я прилагат много често в Турция и САЩ,именно на жени над 40+ и с неравномерни фоликули,като там не те блокирват от предния месец с 1 инжекция(декапептил депо),а успоредно
със стимулацията-уж за по-щадящо. тук незнам дали го прилагат този метод,но аз съм при Стаменов сега и февруари ме блокира с декапептил депо,март стимулация-извадени 4я от 4ф (2 бластоциста), март пак стимулация (възползвахме се от блокажа и събирахме ембриони) пак 4я от 4ф и 2 бластоциста. При мен растяха неравномерни Ф и затова се наложи дълъг протокол и не съжалявам-нищо по-различно от къс,като усещане.
Закъсняваше ми само с 2-3 дни цикъла.
С АМХ под 0,5 съм вече и почти на 43 г.

# 476
Желая успех Flowers Four Leaf Clover
Вие сте успели да съберете Яйцеклетки преди 43г., а аз вече съм на 43 и половина и тепърва трябва да започвам да опитвам с този дълъг протокол. Ако трябва да не ми идва по 2-3 месеца.... не знам. Изпитвам страх, че времето лети!
Стимулацията с блокаж я прилагат много често в Турция и САЩ,именно на жени над 40+ и с неравномерни фоликули,като там не те блокирват от предния месец с 1 инжекция(декапептил депо),а успоредно
със стимулацията-уж за по-щадящо. тук незнам дали го прилагат този метод,но аз съм при Стаменов сега и февруари ме блокира с декапептил депо,март стимулация-извадени 4я от 4ф (2 бластоциста), март пак стимулация (възползвахме се от блокажа и събирахме ембриони) пак 4я от 4ф и 2 бластоциста. При мен растяха неравномерни Ф и затова се наложи дълъг протокол и не съжалявам-нищо по-различно от къс,като усещане.

# 477
Желая успех Flowers Four Leaf Clover
Вие сте успели да съберете Яйцеклетки преди 43г., а аз вече съм на 43 и половина и тепърва трябва да започвам да опитвам с този дълъг протокол. Ако трябва да не ми идва по 2-3 месеца.... не знам. Изпитвам страх, че времето лети!
Аз събирам при Станулов яйцеклетки. На мен не ми е казвал, че съм стара и няма как да стане. Аз знам , че не съм на 20 или 30, а на 44 и все  пак правим процедури. Какъв ще е резултата , никой не може да каже!

# 478
Колко излиза при Станулов 1 процедура на спонтанен цикъл ако се вади по 1 яйцеклетка? При мен с хапчета не се получава добър резултат и затова съм на 100% ЕЦ.

Не знам какво е това мое чудо. Този месец на 7ми ден имах 3 фоликула по 6 мм. На 12 ти ден бяха 12, 13 и и 14 мм. Лигавица 10.5, Естрадиол 480 и ЛХ 42. Отказах пункция макар да бяха готови да ми вземат парите. Не знам дали постъпих правилно... Хормоните ми скачат на още малки фоликули. При такова ЛХ д-р Стаменов ме е канселирал, а Тихомирова ми направи веднъж пункция при ЛХ 47 и нямаше яйцеклетка /тогава имах 2 ф. и Е2 ми беше 288/. Правя каквото правя до края на годината и се отказвам. Вече не издържам нито физически, нито психически, нито финансово. Confused

# 479
Ох.....много е трудно, на 43 г. съм и аз правя, каквото правя още 5-6 месеца и казвам край. Омръзнаха ми тези безкрайни прегледи и процедури, безумните цени и нулевия резултат.

Общи условия

Активация на акаунт