Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

• 65 946
  • 788
  •   1
Отговори
# 375
  • СИ
Здравейте, някой изкачвал ли е връх Орфей? Как е преходът въобще и дали се изисква специална екипировка ?
Харесали сме една екскурзия до там плюс Самодивското пръскало, но освен туристически обувкии голямо желание, май друго нямаме Simple Smile

Не ви трябва нищо по-специално. Но към края на март снегът ще е размекнат или направо ще се топи. Ще станете целите във вода. Ако ще ходите, поне гети и щеки си вземете.

# 376
Благодаря ви! Бях се уплашила че ще е някакъв екстремен преход.

Не уточних че става въпрос за май месец. Пак ще има сняг , но се надявам на стабилно време поне.

# 377
  • СИ
Благодаря ви! Бях се уплашила че ще е някакъв екстремен преход.

Не уточних че става въпрос за май месец. Пак ще има сняг , но се надявам на стабилно време поне.

Зависи... За някои хора ходенето по пресечен терен за час или два си е екстремно отвсякъде. А ако е към края на май, може и снегът да го няма.

# 378
  • Пловдив
Ходила съм май месец, накрая има преспи, не на върха, в подножието. Но дори и тогава прехода е много приятен . На едно място се губи маркировката, пресича се река, а от другата страна трябва да се влезе в гората, за да се види маркировката. Ще ви хареса.

# 379
  • София
Ходи ми се някъде в началото на м.април през пролетната ваканция.Огледах се в района на Бачково за няколко дни  че харесах място за настаняване ,което ни приема с кученце,което имаме отскоро.Бихте ли препоръчали екопътеки и приятни местенца за посещение и разходка в района?Надявам се по това време вече да усетим идващата пролет

# 380
Препоръчвам Чепеларе!

# 381
  • София
Препоръчвам Чепеларе!

Подкрепям!

# 382
В Чепеларе би трябвало в момента да е истинска зима с много сняг. Не вя вам за седмица да се променят нещата. Разликата в климата между Бачково и Чепеларе е много голяма.
Фактът, че ски курортите удължават сезона поне до 10 април, говори достатъчно.

# 383
  • София
Категорично бягам от зимата Simple Smile Надявам се наистина да запролети и да се възползваме от хубави разходки

# 384
Ходи ми се някъде в началото на м.април през пролетната ваканция.Огледах се в района на Бачково за няколко дни  че харесах място за настаняване ,което ни приема с кученце,което имаме отскоро.Бихте ли препоръчали екопътеки и приятни местенца за посещение и разходка в района?Надявам се по това време вече да усетим идващата пролет
От Бачковския манастир по пътеката към Еленина чешма/водопада. После към Клувията - много лесен път. По-нататък и към Червената стена се стига.
Вариант е и да се върви от Бачково към Асеновград и обратно, но така не съм минавала.

Многа да споделя от Асеновград пътеки и кратки маршрти за час-два.

------------
Преди седмици в една от темите за екопътеки питаха как е времето в района.
Днес над Асеновград към параклис "Св. Илия - гръцкия" беше страхотно слънчево, топло(за по къс ръкав), сухо.

------------------------
Връх Орфей не е като разходка в парка, но възможен за изкачване с по 1 щека в ръка и раница на гръб.
За сняг не мога да споделя, ранно лято и есен съм била.

# 385
  • Асеновград
Новия сайт на ОП Туризъм Асеновград http://www.optasenovgrad.com/index.html
Цените на входните такси са актуални, работното време  на обектите също.
Има места за настаняване и хранене на сайта с контакти.

# 386
Здравейте ! Как е пътя до Кръстова гора , плануваме пътуване към с.Ягодина и се чудя дали да отделим време за да се отбием и до там. Бях чела някъде , че пътя е в лошо състоние и ще ми е от полза мнението на някой пътувал скоро до тамл Иначе за отсядане сме избрали къща за гости "При Милка" благодарение на доста добрите отзиви които прочетох тук.

# 387
Той пътя миналата година изобщо беше спрян. Минаваше се много заобиколно. Проверете в момента със сигурност каква е ситуацията.

# 388
  • Пловдив
Здравейте, дали Дяволското гърло е отворено за посещения?

# 389

Общи условия

Активация на акаунт