Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

• 65 945
  • 788
  •   1
Отговори
# 390
Не знам дали е отворено, но е сигурно друго нещо - стигането с кола до Триград (а вече и до Ягодина) е руска рулетка - и двата тесни пътя са подкопани, на места сринати в реката. Преди няколко дни кола на път за Ягодина е паднала до реката поради пропадане на пътното платно. Май тази година трябва да забравим за посещение на тези невероятно красиви места. Дано да е само тази, че ако не се вземат спешни мерки за истинско укрепване на двата пътя, достъпът до тях ще е само с хеликоптер 😭.
А вече няколко месеца нищо не е направено...

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 20:28 от Недоволна

# 391
  • Пловдив
Май ще отпадне тази ми идея, че цялата седмица го дават дъждовно и не ми се рискува с малко дете /а планът беше за събота да мръднем натам/. Ще го оставим за по-натам.

# 392
Гледах репортажа на бтв, гледах и клип с най-тесния участък.

Залагам на несъобразена скорост или на неопитен водач.

Пътя е проходим, но манталитета на българина е ....

Ааа ще го чакам да мине, той ще ме чака да мина и .... крайния резултат е в новините.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 20:27 от aiwabg

# 393
  • Пловдив
Ходихме преди месец натам. Пътя към Ягодина си е,както винаги, не виждам как някой ще падне. Пътя към Триград има стеснение, но бавно се минава . И не се работи, жалко. Пещерата уж работеше, ако някой му се ходи.

# 394
  • София
Ние в края на юли сме в Триград, та ако ще с хеликоптер да се наложи да прехвърчим. Joy 10 години вече ходим в една и съща къща за гости и няма начин да не се видим с нашите любими домакини и приятели, при които се чувстваме като част от семейството им. Триград си е моето село, там се и оженихме с мъжа ми, въпреки че години наред си живеехме щастливо без брак. Свързани сме много с това място и там съм като преродена. Познаваме всичко наоколо, даже сме водили с нас всичките ни приятелски семейства, като някои от тях са идвали по няколко пъти. Дори става така, че желаещите понякога са повече от стаите за гости в къщата и ходим по 2 пъти (първо с едните, после с другите), за да няма сърдити. Blush

Преди Триград ще бъдем в Златоград и Смолян за по една нощувка, направих резервации. Преди родопското "турне" сме на море, а след него ще си починем няколко дни в едно спа хотелче. И за съжаление отпуската бързо ще отлети.

# 395
И аз гледах много внимателно репортажите, а съм с над 35 години стаж по пътищата. Не мога да си представя някой да кара бясно по Буйновското ждрело.
В репортажа, който гледах, ясно се виждаше, че реката е подкопала част от основата на пътя и асфалта липсваше.
И аз преди години съм минавала по затворен заради свлачище път, но оглеждайки обстановката прецених, че няма опасност.
Но ако асфалтът изглежда идеално, а отдолу няма нищо, рискът колата да падне е огромен. Не бих рискувала.
Ние сме малко луди, завираме се много години с обикновена кола, където за такава не става. Но най-лошото, което може да се случи, да потрошим колата и да останем там (не се е случвало). Но не бих рискувала да мина по път, който може да пропадне под колата и да се озова в реката.
Последното ми изпълнение с 25 годишна баба фиеста беше миналото лято, когато стигнахме до Върбово над Широка лъка. Много черни пътища са цвете пред това, което някога е било асфалт.
Нямах проблеми, само беше много тягаво разминаването с няколко джипа.
Но всеки сам решава къде да стигне с кола.

# 396
  • Пловдив
Във фейса в група за красиви места, преди час коментираха, че пътят е проходим, на места стеснен /днес са ходили хората/. 
Аз съм ходила преди години и пак имам спомен, че на места се изчаквахме.

# 397
  • Асеновград
Влизам с една голяма молба, моля пазете природата в Родопите !!!
Попаднахме на много неприятна случка на пътеката за водопад Сливовдолско падало. Туристи носещи Силивряк в големи количества. Това са защитени видове, които и да засадите няма да виреят на терасата Ви , а унищожаването им в природата води до загуба на такива редки видове.
Водопада в момента има вода, но за сметка на това на места в ниското пътеката е стеснена поради заливане на част от брега, иска се внимание при преминаване.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 09:48 от Panayotu

# 398
  • Пловдив
E как ще берат Силивряк? Това е кощунство! Не ги ли е срам? Никой не ли им направи забележка ? Винаги има много хора на тази пътека, все някой ги е видял да берат . Не знам на кой да се оплачи човек, да ги глобят такива хора. Rage

# 399
Кретени! Писнало ми е да се разправям с хора, носещи вече изсъхнали диви цветя в ръце.
А цъфналия силивряк е невероятно красив и нежен.
За мене силиврякът и еделвайс са емблематични български цветя. За съжаление вече не мога да стигна до царството на еделвайсите.

# 400
  • Асеновград
E как ще берат Силивряк? Това е кощунство! Не ги ли е срам? Никой не ли им направи забележка ? Винаги има много хора на тази пътека, все някой ги е видял да берат . Не знам на кой да се оплачи човек, да ги глобят такива хора. Rage
Направих забележка - резултата пратиха ме да си гледам работата!!! А за сигнал и аз се замислих, но не съм наясно до кого се подава в случая.

# 401
# 402
  • на бюрото
Здравейте Simple Smile разгледах доста от предложенията на първа страница, но все още не мога да реша. Планирам да посетим Родопите с две деца и две кучета през Август, преди морето в Гърция. Бихте ли могли да ми препоръчате хотел с басейн и по възможност закуска, който да допуска домашни любимци. Бих искала да направим няколко по-леки прехода и може би да посетим една пещера. Няма да имаме време за натоварена програма и ще е супер, ако хотелът има външен басейн за децата. Разгледах спа хотел Девин, допускат любимци, а също и Камелия. Бих се радавала на още предложения Simple Smile Благодаря!

# 403
Затова в тази тема не трябва да се пише, аз ходя на едни места дето е райска красота там, но вече не качвам снимки. Колко повече разпространявате и споделяте прекрасните места толкова повече хора ще ги осират и посещават!

# 404
  • София
А не допускате ли, че има хора, които идея си нямат, че тези цветя са защитен вид? Аз например за първи път ги чувам и се наложи да ги проверя. Не че ще тръгна да късам каквито и да било цветя.

Общи условия

Активация на акаунт