ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 45 885
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета аз съм с един по такъв въпрос
Понеже водите са били много и Вецев ми каза да спра сладкото, но това включва ли ДОМАШЕН мед?

# 586
Станислава, не съм лекар, но медът е с много висок гликемичен индекс и по принцип също трябва да се внимава с него, когато сладкото е противопоказно.
Момичета, аз продължавам темата с гърдите. На дясната направо едно като бучка ми се е образувало. За трета бременност може би е нормално да се случват нещата по-бързо с млечните жлези, но малко ме притеснява, че е доста раничко.

# 587
  • София
bubamara, наистина звучи като малко свръхактивност рано рано. Grin
Не знам дали са удачни сега компреси като за кърмачка. Thinking Топли май бяха за разсейване на бучки ако не ме лъже паметта, но сигурно знаеш.
Ако продължава така, може би не е зле да се консултираш с мамолог, знам ли...
Лесен вариант е поне онлайн консултация през Healee.

# 588
  • София/Севлиево
Здравейте.
Активна гимнастика с баткото ползвах от около3-ти месец и много се забавляваше с нея.Преди това му бях навързала разни меки играчки на един импровизиран простор и също бе голям кеф да си ги гледа.Та и сега ще взема.
Аз съм със сериозен ГД-кръвна захар на гладно 6,50-цяла единица повече от преди 3 седмици.Инсулина ми поне на гладно вече е 22,т.е. вкарала съм го в норма.И моите води са много и бебо върви с около 2 седмици напред и сега трябва сериозно да се стегна, защото четох ужасни неща за последиците от ГД при децата( а много ме е страх да не отключи и той диабет,вуйчо ми почина от това само на 54).Като споменах на докторът, че и баткото ми се роди почти 4 кг ми каза, че може и тогава да съм имала, ама през 2008-ма кой да ми ги гледа тези неща, а и  кр.захар ми е била в норми-поне това пише в едно изследване,което изрових.
Следродилна депресия май нямах,ама като мина Славчо 1 година и половина и разбрахме, че имаме необикновено дете доста тежко го изживях и приех.Все едно влак мина през мен,даже паник атаки почнах да правя,но се стегнах и за 2-3 месеца се оправих...
Чери, съболезнования.

# 589
  • au bout du monde
Bubamara9, лецитин помага при бучките.
Предният път пих след раждането, но сега смятам да започна преди раждането още.

Елислава, предполагам си на диета и трябва да внимаваш много с храната. Предимно яйца /месо/извара и зеленчуци😞

# 590
  • София/Севлиево
Да,на диета съм и Инозитол ми изписа докторът.На 7.09 ми е следващият преглед и се надявам да вкарам нещата в някакви нормални граници.

# 591
Ели, отивай на ендокринолог, ще ти помогне - ако трябва и хапчета ще пиеш и инсулин ще слагаш и с диетата ще ти помогне.

# 592
  • София/Севлиево
Ели, отивай на ендокринолог, ще ти помогне - ако трябва и хапчета ще пиеш и инсулин ще слагаш и с диетата ще ти помогне.
Одри,ако знаеш подходящ ендо моля те пиши ми на ЛС.
ПП=Извинявам се за отклонението...

# 593
  • au bout du monde
Да,на диета съм и Инозитол ми изписа докторът.На 7.09 ми е следващият преглед и се надявам да вкарам нещата в някакви нормални граници.

На мен заради диабета ми предизвикаха раждане по-рано. Не се чака до термин.

# 594
Ели, казвала съм и преди аз съм доволна от Мария Бояджиева от Майчин дом.Работи главно с бременни с гестационен диабет.Има в супердок часове за там но не винаги и там работи с направление.Иначе в клиниката на Сигридов звънни, ако решиш и питай за кога има най-рано.Но според мен задължително консултация със специалист, това са сериозни стойности без да те плаша.Инсулин 22 също е много висок, остави ги тези глупости, които пишат за референтни от лабораториите....Попринцип колкото е кръвната захар, толкова трябва да е и инсулина😒
Ако не можеш да намериш час за следващата седмица мога да ти дам служебния и телефон да питаш, ако може да те вмъкне някъде.Ако трябва ми пиши
...

# 595
Всички бременни са с ИР покрай бременността, затова може и 22 да е ОК, не знам, мислех че изобщо не се мери по време на бременност. Лошото само е че така се изтощава панкреаса.
Писах ти на лично. Всичко ще е наред.

# 596
На мен ендото два пъти ми го иска инсулина.Веднъж в началните седмици и после на обременяването.Тя самата каза, че се развива инсулинова резистентност през бременността и е нормално да има вариации при него, но предполагам, че  помага по-добре да се види цялостната картина.Въпреки, че много от лекарите не го искат.

# 597
  • София/Севлиево

На мен заради диабета ми предизвикаха раждане по-рано. Не се чака до термин.
Аз ще съм секцио и изобщо няма да чакам до термин.Благодаря ви за всичкото инфо.

# 598
  • au bout du monde
Сега се връщам от кола маска и козметичката ми каза, че кожата ми е страшно суха долу и да се мажа с нещо. Честно казано от както съм бременна избягвам да се пипам отдолу 😁 не знам защо но и предният път беше така и след раждане ме беше страх да разбера какви са последствията😁

# 599
Момичета, мисля тези дни да взема количка Cybex Balios S Lux. Помня, че някой беше вземал такава. Какви са ви впечатленията?

Общи условия

Активация на акаунт