Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да замина ли?

 • 8 958
 • 290
 •   1
Отговори
# 285
 • Мнения: 9 293
Ей, все си мисли българчето, че като отиде в чужбина и потича злато и сребро, правиш гушка и се прибира ЦАР! Wink Тц, хич не е така!

Работата като камериерка е ужасно неприятна и натоварена. Изморителна и скапваща. Отоворно го казвам от личен опит. Въобще не е "да смениш чаршафите" и не съдете по себе си как хората оставят стаите си. Германците са върхът на свинете и да чистиш след тях по мои разбирания трябва да ти се плащат вредни! Разбира се и като заплащане се води дъното на работния пазар.

Моя съвет към авторката е учи, завърши и ходи на студентски бригади.

# 286
 • Мнения: 2 563
Авторке  още ли не си стегнала куфарите?
Скоро няма и да може да се пътува с тая 4 вълна.

# 287
 • Мнения: 2
Здравейте! Пише ви едно момиче на 21 години. Избора пред, който съм изправена ме накара да пусна тази тема. От дълго време живея сама, на квартира, работя, уча. Баща ми почина, с майка ми не се разбираме, като цяло съм самостоятелен човек. До сега винаги съм си казвала "ако ми се даде възможност да замина за чужбина, отивам без да се замислям". Е, тази възможност дойде. Обаче сега не мисля така. До сега съм се оправяла сама, имала съм трудности, но сякаш винаги съм изплувала от дъното. Моя колежка от сегашната ми работа замина за Германия, преди 2 месеца и преди да замине говорихме, че ако се освободи нещо, съм готова и аз да отида. Сега имам тая възможност, при човек който познавам и работата е сигурна. Става въпрос за камериерка в един хотел, хубави пари. Знам, че това не е мечтана работа и не може да бъде постоянна, но като гледам тук, че разходите ми са повече от доходите ме кара да се замисля. Обаче изведнъж се уплаших, че ще оставя близките си, ще оставя родното си и ще отида на съвсем непознато място. Искам да вметна, че с езика няма да ми е трудно, понеже немски знам, имах голямо желание да го уча. Но самата идея да оставя всичко тук ме плаши. Направо съм на кантар. Виждам и плюсове и минуси.
Моля за съвети от хора, преминали през това,или тепърва им предстои. Просто гледна точка на друго лице искам. Благодаря предварително.


Тая работа къде се намира в кой град ?

# 288
 • Мнения: 64
Относно първия пост и хората с подобна дилема:

И да заминеш - не означава, че е завинаги. Може да е за постоянно, може да е временно. Може да събереш пари за образование, имущество, начинание и т. н. Ако беше семейна и с деца, нещата стоят по-различно, но в случая хващаш раницата и променяш живота си за ден. Ще видиш нещо различно, ще натрупаш друг опит, ще практикуваш чужд език, ще събереш пари. Ако ти се заминава, разбира се. Не си длъжна да го искаш. И няма лошо да искаш да останеш. Напротив! Това също е хубаво. Особено, ако сегашната ти работа е с перспективи за развитие и не си заслужава да я изпуснеш за нещо временно.
Но така или иначе нищо не е фатално. Направи това, което усещаш. Решението е твое!
Успех!

# 289
 • По света и у нас
 • Мнения: 465
Първо завърши за да ти е сигурно че си приключила с това и после замини за да ти мине мерака. Ще работиш цял живот, а може да се уредиш с нещо и по специалността, не само като камериерка.

# 290
 • София
 • Мнения: 14 479
Авторке, наистина ли толкова ще ти липсват близките или се влияеш от техните приказки "стой си тук"
След като имаш при кого да отидеш, значи вече имаш един относително близък човек. Току-виж се намерят и други, много вероятно да има и други българи (което не зная доколко е добре, но все пак)
И наистина Германия е близо, не заминаваш в Щатите или Китай.
Какво оставяш тук - мизерията, но родна и позната.

Общи условия

Активация на акаунт