За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 336
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Ние също сме от тези с режимът.
Още от началото държах да има такъв и за щастие синът ми явно беше на същото мнение, защото нещата се получиха много лесно.
За стряскането от ръчичките, на нас сякаш ни помогна люлеенето на кошарата, успокояваше го и заспиваше бързо. Гледах пелените за повиване, но мъжът ми беше твърдо против и решихме да не ги ползаме. Ако имаме второ, бих пробвала и това с гнездото/възглавницата. Simple Smile

# 121
Момичета, бихте ли сложили ваксини, от редовните, ако ушичките са леко зачервени, но общото състояние на детето е добро?

И също така, има ли някоя мама, която да е ползвала този слънцезащите спрей на Авен. Мазах с него вратлето и въпреки това почервеня....

# 122

Момичета, казаха ми, че венецът се е оформил за зъбчета. Това означава ли, че скоро ще избият, или не се знае?

# 123
  • Германия
За долните незнам, но на горният венец се вижда, че расте зъбче. Може да минат месеци докато избият.

# 124
  • Бургас
Никакви ваксини и при най-малкото неразположение. Нашата лекарка не ги поставя дори и ако някой от семейството е бил болен. Не е проблем да се отложат във времето, но детето трябва да е здраво.

# 125
  • Пловдив
При ваксина детето трябва да е напълно здраво, а зачервени уши са си проблем. По- добре изчакайте с ваксината.

Ние сме с много стриктен режим почти от началото, защото иначе всичко е много хаотично и се дразня, че не мога да планирам/ организирам. Следя и периодите на будуване и дори и да играе и да е свежа, като дойде време за сън я слагам да спи. Обикновено заспива за макс 5 минути.

За съжаление нашата спи на тихо и не я водим по заведения вечер, защото се буди. Та засега сме си всяка вечер вкъщи Simple Smile

# 126
И аз не бих сложила ваксини в такъв случай. Отложете ги докато всичко е окей според мен ☘

# 127
Моите си направиха режим към 6 м. и до сега, вече година по-късно, още си го спазваме стриктно. Храненето е все още под час, спането също. Сътресения имаше само докато минат на 1 сън, но пак се нагодихме след това. Просто не мога да си позволя да спят по различно време или да се хранят по различно време. Вечер лягат в 21-21:30. Мъжът ми все повтаря, че на неговите колеги децата си лягали към 23 ч., е на мен ми се вижда късно, нали и ние трянва да ск легнем в прилипен час все пак. По заведения с количката никога не сме ги водили, няма как ако заспят да ги преместя в кошарата без да се събудят.

# 128
Моля се да не стигаме до толкова късно лягане. Преди да сменим часа месец Март, малкия заспиваше в 19:30. Сега заспива между 20:30-21:00. Където и да ходим, следвам режима му. За това и бебефона с камерата е първото нещо, което слагам в багажа. Вчера бяхме на заведение, ами седнахме в 18:45 и в 20:30 се прибрахме. Той игра на детския кът, беше супер изморен. От вратата веднага в банята за един бър душ, после мляко и в 20:50 беше заспал. После ние гледахме филм, пихме вино, говорихме си. Е, сутрин става детето към 7 ама за мен е ок да ляга по-рано. ☘

# 129
  • Пловдив
Не бих поставила ваксина и при най-малкото неразположение, а ушите са си сериозна работа.

# 130
  • Terra incognita
Здравейте! Ще започна с това, че педиатърката ни изобщо не ни е казвала и показвала как и с какво да третирам срсмните устни на дъщерв ми, за да не слепнат. Резултат- на 11м е затворена, сама го открих при случаен разговор с друга майка. Преди 2 седмици отидох при педиатърката с молба да я огледа и да каже какво да предприемем. Разбира се иьписа хормонален крем, слагах го 13 дни, но ми беше много трудно да достигна мястото, защото стиска краката и се огъва. Сега бяхме да видим как е положението, оеика ме, че не съм го слагала както трябва и каза да мажа още 10 дни. Ясно, че педиатърката ще бъде сменена, но тук не става така бързо. Въпросът ми е ще навреди ли още един курс от 10 дни с хормонален крем?

# 131
И в 23 е лягала и в 21 разликата е огромна 🥳🥳🥳🙂
23-при две спанета
21- при едно спане
Близо 6м я кърмих,режим трудна работа и коликите в началото 😭...та може би и ние след шести месец режим малко по малко🙂

# 132
От доста време се каня да пиша по темата Фимоза. Спомням си, че по едно време се коментираше доста, сега Вики(не знам точно как се нарича при момичетата, но същноста е същата) ме подсети. Синът ми е на 15месеца и от както навърши един месец, всяка вечер при тоалет забелваме за да почистим пишлето. Когато беше на около 3 месеца докторката ни каза, че има леко срастване и да го следим. След още три месеца посетихме уролог и той ни препоръча на направим кортикостероидна терапия, когато навърши 10месеца и според него ще бъде напълно достатъчно.

Та докато четях за тая пуста Фимоза, в една от старите теми, една девойка(с момиченце беше) споделяше за срастване и как са се оправили с Шуслерови соли. Четох доста за тях и реших да го обсъдя с педиатърката на детето и да пробваме, ако мога да спестя кортикостероидното мазило. Та взехме тези Шуслерови соли, под формата на маз са и всяка вечер при рутинното забелване, мажем с тях. Аз бях много ентусиазирана, ММ точно обратното. Значи за почти 2 месеца при нас има видима разлика. Докторката даже и тя се впечатли.

Продължаваме да го ползваме и се надявам скоро съвсем да изчезне това срастване. Ако някой реши да опита, да го обсъди първо с доктора на детенцето. Надявам се да е полезно и за друг Simple Smile

едит: Калциум флуоратутм D4 е мазта

# 133
Предполагам,че при тежък случай на синехии бих мазала с хормонален крем, при дъщеря ми бе малко място и за месец се оправи и не е имало отново слепване , мазах с крем шусл.сол номер 1.
Не е по темата, но ...чела съм често за подобни случаи и все пак ми се случи и на мен, да бъда заключена на терасата и да съм сама с дъщеря ми, а тя вътре, та...имайте едно наум!Ужасно е!

# 134
Здравейте!
Включвам се и аз с питане.. Бебче е на 4 месеца и от 2 дни е голям киселяк през деня - трудно заспива, криви се. Викам си скок в растежа. Ама днес ми прави впечатление че лапа пръсти настървено. Не е гладна, не е жадна. И не смуче палеца за успокояване, а някой си пръст. (В момента точно средния и показалеца :д)
Нищо не разбирам още от зъби, но ми се вижда най-логично да смуче така пръсти. Има ли други причини така да смуче пръсти при задоволени основни нужди?

Общи условия

Активация на акаунт