За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 769
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
Покрай нашите драми със съня четох, че като минават на 1 спане докато се регулират може да стават по-рано. Ако това ставане продължи по-дълго време можело да му стане навик и трудно да се промени. Опитвам се да намеря статията и ако има съвети ка да се коригира ще я пратя

Той е на един сън от 8 месеца вече. Беше на годинка и един месец като миан на един сън.

# 286
  • Германия
Момичета, моля обяснете ми вашето мнение по следния казус: малкия пак започна да се буди в 6:30 всяка сутрин, но не се е наспал. Буди се с плач, видимо му се спи, но не успява да заспи нито сам, нито с моя помощ. И това пак започна да става всвки ден. В повчеето случаи, както днес, в стята му беше и тихо и тъмно. Стане ли 6:30 се буди като по часовник. Нямаше да имам нищп против, но ако се беше наспал. И това е всеки ден… На година и девет месеца.
Дъщеря ми мина и през такъв период. Даже все още се буди понякога, а и се спи. Точно в 6:30 става и иска да яде веднага, резерва и за през нощта се изчерпва в 6:30. Да не е и при вас това? Иска ли да закусва веднага?

# 287
Бърз въпрос :някой пръскал ли е Стеримар или друг спрей физиологичен, ежедневно с цел превенция за чести боледувания в ясла/градина на бебета /деца? Има ли ефект? Може ли действително да помага превантивно? Благодаря!

# 288
Бърз въпрос :някой пръскал ли е Стеримар или друг спрей физиологичен, ежедневно с цел превенция за чести боледувания в ясла/градина на бебета /деца? Има ли ефект? Може ли действително да помага превантивно? Благодаря!
Превантивно? Не.

# 289
Превантивно? Не.
Не може да е превенция, или не сте опитвали?

# 290
Превантивно? Не.
Не може да е превенция, или не сте опитвали?
Просто според мен е безсмислено Simple Smile Не правя никакви интервенции на децата  на себе си, освен ако не е медицински необходимо.

# 291
Момичета, моля обяснете ми вашето мнение по следния казус: малкия пак започна да се буди в 6:30 всяка сутрин, но не се е наспал. Буди се с плач, видимо му се спи, но не успява да заспи нито сам, нито с моя помощ. И това пак започна да става всвки ден. В повчеето случаи, както днес, в стята му беше и тихо и тъмно. Стане ли 6:30 се буди като по часовник. Нямаше да имам нищп против, но ако се беше наспал. И това е всеки ден… На година и девет месеца.
Дъщеря ми мина и през такъв период. Даже все още се буди понякога, а и се спи. Точно в 6:30 става и иска да яде веднага, резерва и за през нощта се изчерпва в 6:30. Да не е и при вас това? Иска ли да закусва веднага?

Не.. закусва към 7:30 Sad

# 292
Такъв тип спрей няма никакви превантивни функции, те са за почистване на нос. Все едно да си измиеш ръцете само с вода.
За защита от вируси или при първи симптоми на настинка има друг тип спрейове, например Куикс Протект и други от този тип. Аз съм доволна от такъв спрей във варианта за деца и за нас купих после има и за възрастни. Но не се сещам марката, а не сме вкъщи да проверя. Беше ни изписан от лекар.

# 293
  • Пловдив
Аз почиствам носа с физиологичен разтвор. Мисля превантивно да направя септември няколко посещения на солна стая.

# 294
  • София
Превантивно няма как физ. р-р да помага. Той е за почистване, не предпазване вируси.
Аз като цяло съм против такива превантивни действия както за детето, така и за нас.

Посещенията на солната стая са много добър вариант, който не е да се пият някакви добавки/витамини и такива. И аз съм обмисляла за всички ни да пробваме с няколко посещения есента.

# 295
На каква възраст може да се посети солна стая, има ли ограничения за бебенца?

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 15:50 от Daiyana

# 296
Аз не бих водила детето без нужда. Разходки, храна, закаляване е достатъчно.А няма как без да хванат нещо понякога.

# 297

Дали това са гъбички....незнам дали се вижда белее....Днес е петък, утре сме на сватба,предполагам че има мазило но е с рецепта🙄🙄🙄

# 298
Възможно е да е от зъбчетата, ако има навика да си хапе устната.

# 299
Здравейте.
Имам бебе на месец и няколко дни.  Нямам кърма и не кърмя за жалост. В началото пиеше Фризолак, не я наяждаше, постоянно беше гладна. Сменихме с Аптамил, страшни колики и рев, решихме отново да сменим малкото с Лактана био и тук ударихме на камък, не ѝ харесва. Мислим отново да ѝ даваме аптамил.
Много се притеснявам , че сменяме млякото. Може ли да създаде проблем ?

Общи условия

Активация на акаунт