За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 735
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
Започнах с пилешки бульон и кокосово масло.
Каква мазнина ползвате при приготвянето на храна за 1 годишно бебе? Аз до сега съм слагала само краве масло Скоро купих шарлан, мога ли да го включа към менюто?

# 376
  • Германия
Ако е запушен носа и не може да диша през него, особено докато суче, слагам капки с ксилометазолин преди лягане. През деня физиологичен разтвор

# 377
Имам въпрос към по-опитните майки тук - кога бебчето трябва да може да отпуска свитите в юмруче пръсти? И кога да си държи главата и вратлето стабилно? Моето бебе е на 2 месеца, държи си ръчичките отпуснати, но не постоянно, слагам я по коремче и си вдига главата и я задържа за няколко секунди така. Днес бяхме на консултация при педиатърката, която едва ли не не ми се скара, че бебето още си свива ръчичките в юмрук и не си държи главата изправена стабилно Thinking Трябва ли да се притеснявам? Worried
На два месеца стана в неделя моята госпожица. Понякога отпуска дланите, предпочита още да са в юмрук. Какво за каране има тук? Как очаква да я принудиш да стои с отворени длани? Вратлето държи изправено добре ако я държа на рамо или в ръце. Ако е по корем, не желае особено. Вчера бяхме на консултация, не съм получила коментари. Кака й не помня юмруците кога е отпуснала, може би около 4ти месец. По корем мразеше да стои, излизат ми снимки спомени, където на около 5 месеца е със стабилно изправена глава по корем.

# 378
Имам въпрос към по-опитните майки тук - кога бебчето трябва да може да отпуска свитите в юмруче пръсти? И кога да си държи главата и вратлето стабилно? Моето бебе е на 2 месеца, държи си ръчичките отпуснати, но не постоянно, слагам я по коремче и си вдига главата и я задържа за няколко секунди така. Днес бяхме на консултация при педиатърката, която едва ли не не ми се скара, че бебето още си свива ръчичките в юмрук и не си държи главата изправена стабилно Thinking Трябва ли да се притеснявам? Worried
На два месеца стана в неделя моята госпожица. Понякога отпуска дланите, предпочита още да са в юмрук. Какво за каране има тук? Как очаква да я принудиш да стои с отворени длани? Вратлето държи изправено добре ако я държа на рамо или в ръце. Ако е по корем, не желае особено. Вчера бяхме на консултация, не съм получила коментари. Кака й не помня юмруците кога е отпуснала, може би около 4ти месец. По корем мразеше да стои, излизат ми снимки спомени, където на около 5 месеца е със стабилно изправена глава по корем.

Много благодаря на всички за отговорите и успокоението. Първо дете ми е й се шашнах след коментарите и ахканията на педиатърката как така още е със свити юмруци и не си държи главата стабилно, когато е по корем. Почувствах се доста виновна, сякаш аз не съм направила достатъчно, за да придобие бебчето тези умения Confused

# 379
На профилактичния преглед при ортопеда той ми обясни че след 2ри месец постепено започват да се отпускат юмручетата и колената, но чак около 4ти да очаквам да стоят спокойни постоянно. За главата, нашата педиатърка каза че е достатъчно във 2ри месец да опитва поне и да държи поне за секунди. Вече е 3ти месец и стои със стабилна глава по корем.
Относно дежурната фраза за смяна на педиатъра....то така се сменя те с лопата да ги ринеш свободните лекари, че с 300 зора намират хората някой по милост да ги запише, какво остава за право на избор...

# 380
Още един въпрос - педиатърката каза, че бебето има гъбички в устата и изписа Фунгостатин. Чудя се как да го слагам, след като има само една пипета без мерки в опаковката, а някак трябва да измервам по 2 мл. за да й капя в устата... Има бял налеп по езичето, но за гъбичките не трябва ли да е из цялата устна кухина? Thinking Чудя се дали не са остатъци от мляко като е само на езичето?

# 381
Аз си взех спринцовка от аптеката оразмерена, но накрайника е твърд и трябва много да се внимава. Дозирах сиропче с нея.

# 382
А педиатърката как ги установи тези гъбички?Без изследвания на секрет ли?Ползвайте спринцовка от Панадол, Нурофен или просто обикновена спринцовка от аптеката.

# 383
А педиатърката как ги установи тези гъбички?Без изследвания на секрет ли?Ползвайте спринцовка от Панадол, Нурофен или просто обикновена спринцовка от аптеката.

Само отвори устата с дървената шпатулка и погледна езичето и на секундата заключи, че има гъбички, не е правила изследвания или по-обстоен преглед. По езичето й наистина има беличко, но никъде другаде из устната кухина. Повече е след хранене и след това полека се маха и намалява. Иначе благодаря за съвета - ще използвам спринцовката от панадола! Hug

# 384
За кърмачета знам, че бялото по езика е ок. И като се отбие някой ден, ще си изглежда нормално. Никога не съм се притеснявала. При нас е по навътре, върхът и началото на езика са си розови. За бебета на ам, да споделят другите майки. Там не знам дали се получава такъв език. При малката имаше млечница около годинката (покрай спадналия имунитет от зъбите) и имаше от вътрешната страна на бузите, близо до устата и вътрешната част на устните. По езика нямаше. Него не съм го мазала. Изглеждаше като много малки афти. Ако искате потърсете и второ мнение преди да мажете. Може и при зъболекар да е дори.
Аз в началото ползвах кокосово масло, краве масло и обикновено слънчогледово олио. Не помня кога ги включих в менюто. Зехтин също сме ползвали, но не сме му фенове вкъщи. Та по-рядко.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 15:08 от Miya_73

# 385
Не бих давала лекарство за гъбички без да е направена микробиология на секрет.
Моето дете точно в момента пие същото, но след направени изследвания, а не просто на око.
Можете и сама да отидете в някоя лаболатория (ако педиатърката не иска да ви прати), за да вземат секрет и да видите изобщо има ли гъбички.Чак след това да приложите лечение.

# 386
Не бих давала лекарство за гъбички без да е направена микробиология на секрет.
Моето дете точно в момента пие същото, но след направени изследвания, а не просто на око.
Можете и сама да отидете в някоя лаболатория (ако педиатърката не иска да ви прати), за да вземат секрет и да видите изобщо има ли гъбички.Чак след това да приложите лечение.

И на мен изобщо не ми се иска да й давам лекарството без да съм сигурна, че са гъбички. Много се изненадах как педиатърката го разбра само с един поглед, а на всичкото отгоре каза да й го давам това лекарство цял месец... чак до следващата консултация Thinking Било безвредно... Наистина ще взема да я заведа на своя глава за секрет. Във всяка лаборатория ли може и нали изследването не е неприятно за бебенцето?

# 387
Не съм от София и не мога да кажа в коя лаболатория ще вземат секрет, но в нашият град я водя в болницата.В лаболаториите Лина и Рамус също вземат.
Изобщо няма да разбере.Секрета се взема с дълга клечка с тампонче накрая.Става за секунда.

# 388
Тридерм дали е с рецепта 🙄🙄🙄

# 389
На свободна продажба е.

Общи условия

Активация на акаунт