За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 737
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Ами всеки явно носи различно Simple Smile
За морето , когато малката беше на 10 месеца ( морето беше 2 седмици):
- преносима кошара - не искам да спи по общи кошари, които дори не знам къде държат и как чистят
- чаршаф , одеалца
- памперси
- книжки , играчки
- дрехи, пижами
- душ гел, пудра , мокри кърпи, мляко за тяло
- адаптирано мляко, пюрета, каши
- пояс, кърпа за плажа, играчки за плажа, слънцезащита
- количка, ергономична раница
- шишета, биберони , гушанче ( кърпа със зайче, с която заспива)

# 361
Отивайте .Ковид има и в магазините и в банката и при педиатрите.Да,приспособяваме се към живот с него.
Хората ще ходят сами,по едни гащи и джапанки им трябват.

# 362
Когато беше на 2м ходихме на почивка за 2 нощувки на къща. Единственото тегаво беше пътуването с кола. (Е, и други тегави моменти през деня имаше, но те си бяха нормални за него период и въобще не касаеха новото място) Въобще не й харесваше, за разлика от всеобщото мнение, че всички бебета обичат да се возят и спят.  Та.. ако вие сте ваксинирани срещу ковид, ще ви е по-леко и спокойно на почивката. Отделно може да си наемете апартамент в къща, бунгало, дори има къщи за 2-4д. Така хем няма да има навалица от хора, хем ще имате повече удобства от хотелска стая. Аз с толкова малко дете на плаж не съм ходила, та не знам.. реално няма да има допир до пясъка или водата.. а ако много ви се ходи на почивка, може да измислите и вариант с басейн близо до вашия град или басейн до планината. Просто избягвайте места с много хора. Иначе при нас спането по почивки беше в количката или върху мене.

# 363
Аз нищо не бих отлагала.Първата почивка на бебка беше на 40 дни(родена е октомври 2019, тоест малко преди първата вълна на Ковид).От тогава я мъкнен нон стоп къде ли не.Изобщо не ми пречат багажите (нося многооо), нито пък ни е създавала ядове някъде.Като беше новородено мъкнех и стерилизатор, млека, шишета,вода.После пък и пюрета като почнахме захранването.Сега нося 1 огромен куфар с дрехи за нея, защото постоянно се цапа и сменяме поне по 7-8 тоалета дневно.Обувки нося поне по 5 чифта.Вече е на 1.10г и никаква адаптация не й трябва и никога не й е трябвало без значение, дали сме били за 2 нощувки или за 7.Свикнала е да заспива навсякъде (легло, количка, в кръчма на жива музика 🤣).
Реално погледнато Ковид има навсякъде, но живота си тече.

# 364
Дъщеря ми имаше ечемик като беше на около 5-6м. Само че при нея беше под горния клепач, като топченце. Мина с капки, които изписаха.

Само с капки? На очен ходихте ли? Да знам дали да си искам направление за там. Ние сме на 5 1/2 в момента.

# 365
За първи път отидох в къщата ни на село с децата, когато бяха на 3м. Беше пика на Ковид и в града нямаше смисъл да стоим, нито можеше да излизаме, нито аз бях спокойна. Побиваха ме тръпки самл като си помисля да сваля количката с асансьора, в който се вози целия вход. Та едва събрахме багажа в колата.. Корито, стойката, шишета, АМ, стерилизатор, тенджерка за преваряване на вода, четки за шишета.. Козметика, памерси и дрехи изобщо няма да ги споменавам. Сега както са по-големи качили е по-лесно. Или аз свикнах да стягам багажа. По въпроса-бих отишла и за 1 ден някъде щом има кой да глеса детето. Ковид има навсякъде, а и ние сме хора. Дори да не е почвка пак е разнообразие. Моите няма на кой да ги оставя и винаги се съобразяваме с тях. За по-малко от 5 дни никъде не ходим.

# 366
За плажа , ние сме родени средата на февруари . От Варна сме и плажувахме доста -8 пъти след 5+ . Купих обучителен пояс за малката и много и хареса .
Два дни наистина са малко , но иначе според мен не трябва да се ограничавате .
И ние имахме ечемик на 6м  и изписаха антибиотични капки .

# 367
Дъщеря ми имаше ечемик като беше на около 5-6м. Само че при нея беше под горния клепач, като топченце. Мина с капки, които изписаха.

Само с капки? На очен ходихте ли? Да знам дали да си искам направление за там. Ние сме на 5 1/2 в момента.
Лекарката ме предупреди, че ако не се повлияе от капките, ще ни прати на очен, защото беше под клепача. Но се повлия и мина точно за 5 дни, затова не сме я водили.

# 368
  • София
Дали Или, на Каваци бяхме. Пълно е с деца, малкият само като спеше не беше навън. Рано сутрин като стане директно на плажа (караваната беше на 50м от него). Играе си с другите деца, тича по уличките и много се радваше. Определено е супер опция.

# 369
Имам въпрос към по-опитните майки тук - кога бебчето трябва да може да отпуска свитите в юмруче пръсти? И кога да си държи главата и вратлето стабилно? Моето бебе е на 2 месеца, държи си ръчичките отпуснати, но не постоянно, слагам я по коремче и си вдига главата и я задържа за няколко секунди така. Днес бяхме на консултация при педиатърката, която едва ли не не ми се скара, че бебето още си свива ръчичките в юмрук и не си държи главата изправена стабилно Thinking Трябва ли да се притеснявам? Worried

# 370
  • София
Не съм от опитните,обаче очаквам да завалят мнения "сменяй педиатърката".
Моето момченце скоро прави 4 месеца,гледат го цяла клиника педиатри /по стечение на обстоятелствата работя в такава/ и никой никога не е казвал,че не трябва да си свива ръчичките в юмруче или че трябва напълно изправена да му е вече главичката. Постепенно се случват и двете неща.
Включително на ортопед там бяхме на 2 месеца когато беше - като Вашето бебе държеше главичка и юмручета. Каза,че си се развива чудесно. Ако тревогата не отмине, в краен случай консултация за успокоение само 🤗

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 00:15 от Lira81

# 371
Каква мазнина ползвате при приготвянето на храна за 1 годишно бебе? Аз до сега съм слагала само краве масло Скоро купих шарлан, мога ли да го включа към менюто?

# 372
  • София
Малкият отпусна юмручета чак към 4м по спомен. Главата в 3м я държеше по-стабилна.

Мазнина само краве масло му слагам вече. Шарлан честно казано дори не знам какво е.

Я кажете за запушен нос какво правите? Малкият цяла нощ прихъркваше и само с физиологичен разтвор го промивах. Следобед и без това сме на редовната месечна консултация с педиатърката, ама пак да си знам.

# 373
Само с физиологичен разтвор хремата минава за 7 дена, ако слагате капки - минава за седмица 😀

# 374
  • Пловдив
И аз ползвам само физ. р-р.

Общи условия

Активация на акаунт