За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 728
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Синът ми (11м) си залепи ръката на вратата на печката и се изгори лошо. Станаха му мехури на дланта, единият се спука. Мажем с бепантен, моля кажете съвети за бързо зарастване без да остават белези. Heart
На работа съм получавала жестоки изгаряния (бейкоф) и само кокосово масло ме е спасявало. Добре че винаги имам в чантата си малко бурканче. Нито следа от изгаряне/белези имам, а бяха мехури един от случаите.

# 406
Здравейте. Малкия (8м) е с температура 38.2 от сутринта, спа лошо, може и нощес да е имал. Обаче е весел, играе, смее се, активен си е. Апетитът му е същия, яде си без проблем. И не мога да си обясня тази Т. Никакви изгледи за зъб според нас, гледахме, но нищо. Педиатърката не ми вдига телефона, затова пиша тук. Тъп въпрос, но как да разбера настинал ли е? Вчера беше студено при нас, уж беше облечен, но имаше вятър.. Не знам..

# 407
Къде е измерена тази температура?

# 408
Има вируси протичат само с температура или тепърва предстоят и другите симптоми. Може и гърлото да е червено и от там температура. Малките деца понасят лесно висока температура, моето до 39.5 играеше все едно нищо й няма и изведнъж се омърлушваше. С оглед на това, че е петък, най-добре посетете лекар. Успех.

# 409
Заведете го на лекар детето да го прегледат

# 410
Попринцип малката като хване някой вирус го кара или само с т.или само сополи и кашлица никога вс заедно...също като вашето дете не й личи,мн е игрива докато не мине 39....
Влизали сме и в болница ..  следете т.идете на лекар задължително.Дори и на частно,пуснете црп кръвни.

# 411
Водихме го току що до поликлиниката ни, казаха, че гърдите са чисти и гърлото е добре. Това трябва ли да ме успокои, понеже температурата си я има. Той по принцип трудно я сваля с панадол, но тогава знам поне, че никне зъб... Сега не знам причината. Вчера падна от дивана, от ниско и на меко и дори не рева. И друг път е падал. Не се сетих за това досега, едва ли е от това, защото явно не го заболя, а и стана преди 24ч. Адекватен е, всичко е точно иначе.... Докторката каза, че явно избива зъб някъде според нея..

# 412
При никненето на зъби, имунитета спада и дечицата са по-предразположени да лепнат нещо. От самия процес не се вдига темп.

# 413
Вирус. Ще мине.

# 414
  • София
Малкият се оказа с вирус. Имаше запушен нос само, но после вечерта вдигна температура. Държа я 2 дни почти въпреки лекарствата. Много с такъв вирус има покрай мен (деца и възрастни). Температура, нос, някои с гърло.

# 415
  • Пловдив
На малкия тия дни изхожданията му бяха по-рядки. Давах два дена ентерол. Най-вероятно е било някакъв вирус. Не е имал хрема, температура и т.н.

# 416
М като мен. Само дето днес нямам температура, остана запушен нос, зачервено гърло и кашлица...

# 417
Ох, явно има нещо върлуващо сега.. Има ли смисъл да пускам Пкк, црп ако е вирус само с температура, сигурно лечението ще е същото както сега? Панадол и хексалгин при по-висока Т.

# 418
  • София
Аз не му пусках изследвания. Давам витамин С, промивам носа с физиологичен разтвор и за температурата давах Панадол и куул пач слагах.

# 419
  • Пловдив
Ох, явно има нещо върлуващо сега.. Има ли смисъл да пускам Пкк, црп ако е вирус само с температура, сигурно лечението ще е същото както сега? Панадол и хексалгин при по-висока Т.
Редувайте през 4 часа нурофен с панадол,на моето момиченце панадола също дества много бавно затова започвам с нурофен.Педиатърката нищо ли не Ви изписа?

Общи условия

Активация на акаунт