За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 354
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
На мен не ми се е налагало да действам така с лекарство, което не иска. Но детето ако не иска, все ще може да го изплюе. Та се чудя как работи това при вас. Grinning Иначе аз бих предложила следното - чаша с капак и да не се вижда какво има вътре. И измислете нещо, което ще го прилъже да го изпие - сироп, сок, чай (от някакъв плод, който никога не бихте му дали, т.е. сироп от глогинки напр),.. Ако сте пробвали вече да му обяснявате, че ще му помогне по-бързо да мине болестта и не работи тая схема. Може да не го споменавате при поднасянето на чашата, а да кажете някаква интересна дума - вълшебна напитка напр. Или каквото ви дойде наум. И може би да не е много водата, за да може все пак да го изпие лекарството. Гледайте и да не сте много настойчиви, за да не го приеме като натиск.

# 481
То нали затова са спринцовките, слагаш малко по-навътре в гърлото... не много, хем да не се задави, хем да не може да изплюе... при нас убеждаването не върши много работа 😀 в детския нурофен има такива спринцовка

# 482
Аз давах всичко със спринцовката от Панадол.Чудна работа върши.Разтварях прахчетата за диария с около 10мл вода и давах със спринцовката.Моето дете е на 1.10г, но е кошмар с даването на сиропи, прахчета и т.Н. Мрази сладко, а всички лекарства са сладки и ароматизирани.Във водата й е абсурд да сложа нещо.Веднага усеща и после не иска и вода да пие от същото шише.

# 483
Да ,със спринцовка и аз давам пробиотика . Моята малка маймунка така свиква с нея , че нетърпеливо иска да си я взема сама .

# 484
Някой който дава шуслерови соли 3ка може ли да ми каже как се даваха на ден по колко,сутринта разтворих три в малко водичка че ми се вижда топличка малката на гърба

# 485
На мен са ми ги изписвали 3х1, но в комбинация с 8-ца.

# 486
На малката (11м.) ѝ изписаха 3х5 и биозин кидс сироп, беше с лека температура и 4 тръгнали зъбчета.

# 487
Мами, много благодаря, ако не бяхте вие щях да се вържа на таткото, че са зъби и да не отидем на спешен кабинет...
Давам и аз със спринцовка, но тези с електролитите се разтварят с 250мл вода и няма как... Даже трябва по 3 такива, което е близо литър вода. Това направо е невъзможно, той не пие по принцип много вода, камо ли сега да го мъча с литър на ден.... Абсурд да стане.... Просто не ги близва.. Много ме е страх да не се влоши. Да чукам на дърво Т няма, но пък много дриска, даже има и слуз. Това какво значи, със сигурност не е много добре..... Иначе хапва по малко, играе си, пие обикновена вода... Но не знам тя би ли го спасила от обезводняване, защото няма електролити... Нямам идея как да му ги набавя, докторката каза карайте го... Е катоне отваря уста Neutral Face как да го накарам...

# 488
  • Германия
Дори само вода, пак е нещо. Ако пие вода няма да се обезводни. Успокой се вече. Макар и по два-три пъти на ден, при дъщеря ми разстроството мина за една седмица. Ще се оправи.

# 489
Зависи причинителя.Ако се изолира нещо се лекува и тогава само със симптоматични лекарства за диария няма да спре разстройството.Изчакайте да излезе и резултата от изследването.Иначе да, това със зъбите и че масово се разчита,че е от тях е доста грешно, случва се ама многоо зависи.А и едно е да е на 1г или година и нещо, друго е да е на 8м ли беше бебчо
Бих давала прахчето в по-малко вода.

# 490
Те фекална проба не взеха обаче. Но от снощи има към 10 изхождания.
Ооо, май утре ще взема в едно контейнерче проба и ще я занеса в лабораторията. Защото и от жълто отива към зелено...

Какво точно трябва да се изследва някой знае ли, в смисъл как се казва самото изследване, което да пусна? Вчера носиме проба в една лаборатория, но казаха, че трябва да знаем точно какво да изследваме..

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 13:49 от Yan25

# 491
Те фекална проба не взеха обаче. Но от снощи има към 10 изхождания.
Ооо, май утре ще взема в едно контейнерче проба и ще я занеса в лабораторията. Защото и от жълто отива към зелено...

Какво точно трябва да се изследва някой знае ли, в смисъл как се казва самото изследване, което да пусна? Вчера носиме проба в една лаборатория, но казаха, че трябва да знаем точно какво да изследваме..

Фецес проба. Може и количествен калпротектин да пуснете.

# 492
Калпротектин май не се изследва при малки бебета

# 493
Моето дете като беше на 3 месеца започна да има много гадни изхождания, с ужасна миризма. Тогава му назначиха микробиология на фецес и количествен калпротектин. Видя се, че има кандида в червата и са много възпалени. Не беше наддал тогава нищо за три седмици.. след лечението калпротектина влезе в норма. Наистина нямам представа, два пъти сме издледвали фецес и двата пъти педиатъра искаше и калпротектин.

# 494
Моят син започна също да се разболява, има обилна хрема, за сега няма температура. Дали да му дам нурофен за да спра процеса, или да изчакам до утре какво ще каже лекаря?

Yan, няма значение, че е 250 мл. Ако трябва ще го даваш един час със спринцовка...

Общи условия

Активация на акаунт