За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 358
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
Момичета включвам се в темата с един въпрос свързан с Адаптираното мляко. Синът ми е ма 2 месеца и от месец е изцяло на адаптирано мляко Лактана Био. Преди това му давах кърма от шише и дохранвах ако имаше нужда с Нан Комфорт.Детето има изключително много газове като на голям човек, постоянно се присвива и пръцка и то доста звучно и започва да плаче, сънят му е непълноценен точно заради тези газове. Според педиатърката това са колики и ще отминат. Смених няколко вида капки и нищо не е помогнало до сега. Бяхме на преглед при гастроентеролог който се съмнява че газовете са симптом на алергия към белтъка на краве млякото, също така е с доста суха кожа което  също било симптом. Никога не е имал запек, диария, слуз или кръв в акото. Обрив имаше преди месец и след посещение при дерматолог се оправи за 3 дни и от тогава не са се появявали пъпчици. Изхожда си се нормално по 1-3 пъти на ден. От седмица започна да плаче след всяко хранене, когато го вдигна да се оригне и започва да пищи,почервенява и започва да се извива в поза дъга. Ще ходим и на второ мнение при доц. Георгиева от Варна, но чудя се дали не е от самото АМ. Писах и в темата за АБКМ, но там никой не ми отговори.
Има ли мама сред вас чието дете е имало подобен проблем и как се справихте?

При нас коликите (кърмено бебе, само първите дни беше на смесено с АМ) минаха с напките на colief. Те са чиста лактаза, никакви други капки или лекове не ни помогнаха. Без ръце останахме от дундуркане. Някъде седмица след като почнахме капките мина и замина всичко.

# 466
Момичета включвам се в темата с един въпрос свързан с Адаптираното мляко. Синът ми е ма 2 месеца и от месец е изцяло на адаптирано мляко Лактана Био. Преди това му давах кърма от шише и дохранвах ако имаше нужда с Нан Комфорт.Детето има изключително много газове като на голям човек, постоянно се присвива и пръцка и то доста звучно и започва да плаче, сънят му е непълноценен точно заради тези газове. Според педиатърката това са колики и ще отминат. Смених няколко вида капки и нищо не е помогнало до сега. Бяхме на преглед при гастроентеролог който се съмнява че газовете са симптом на алергия към белтъка на краве млякото, също така е с доста суха кожа което  също било симптом. Никога не е имал запек, диария, слуз или кръв в акото. Обрив имаше преди месец и след посещение при дерматолог се оправи за 3 дни и от тогава не са се появявали пъпчици. Изхожда си се нормално по 1-3 пъти на ден. От седмица започна да плаче след всяко хранене, когато го вдигна да се оригне и започва да пищи,почервенява и започва да се извива в поза дъга. Ще ходим и на второ мнение при доц. Георгиева от Варна, но чудя се дали не е от самото АМ. Писах и в темата за АБКМ, но там никой не ми отговори.
При нас едното бебе имаше много колики и газове, че и рефрукс. Пробвахме всякакви капки, но нищо не помогна. Давах само пробиотик. Също много плачеше след хранене, понякога отказваше млякото. Взехме мляко за рефлукс Фризо вом (то е и за газове) и давахме смесено с другото АМ Лактана. Много бързо подейства, спря да го боли коремчето и да повръща и ядеше с апетит.

# 467
При нас едното бебе имаше много колики и газове, че и рефрукс. Пробвахме всякакви капки, но нищо не помогна. Давах само пробиотик. Също много плачеше след хранене, понякога отказваше млякото. Взехме мляко за рефлукс Фризо вом (то е и за газове) и давахме смесено с другото АМ Лактана. Много бързо подейства, спря да го боли коремчето и да повръща и ядеше с апетит.
Имаме рефлукс, но не всеки път след ядене, да кажем на ден 1-2пъти, по- скоро когато го оставя да лежи и започне да свива крачетата към корема тогава връща мляко. Вашите газове по цял ден ли бяха? Защото газовете му са постоянни 24/7, тъкмо да заспи и започва едно пъшкане, пръцкане и започва да плаче, успокоява се само на ръце.Пробвах капки абиколикен, лефакс, колийф,но газовете продължават и не може да спи нормално заради тях.

# 468
Ифка, при нас беше от киселини . Занапред, ако се задълбочава проблема се дават едни прахчета ( само,  ако е  сериозно положението ).

# 469
В момента е смъкнал Т, но вече се изходи 3 пъти много водно. Не иска и АМ, нито нищо да пие. Ще пробваме с чай или глюкоза. Много ме притеснява, че не иска да яде.. Хапна малко банан само. Взехме фекална проба и ще я носим. В инфекциозното ни казаха, ако продължи с диарияъа да отидем, но да знаем, че е много мизерно. Имаше и хлебарки. Затова питах за Токуда, там може ли? Или друга частна болница има ли с инфекциозен сектор?
Препоръчвам ви от личен опит да отидете в спешното. Педиатрията в Пирогов е в добро състояние. Наложи се януари месец да влезнем със сина ми, който беше на 4м. и там ни помогнаха. Бяха много загрижени и отговорни към работата си. Малкия беше с доста висока температура првз ноща и след като бе успях няколко часа да я понижа с лекарства и компреси, накрая достигна към 39,5 и веднага отидохме към Пирогов. Педиатрията е в отделна сграда до тази голямата и там настаняват само дечица с родител. Първо ни направиха изследванията, като взеха кръв и PCR за ковид. Излезна ни високо ЦРП и се оказа бактвриална инфекция. Мислех, че е вирусна, понеже се случи ден след като му сложиха първа ваксина от тези по календар дето са. Ами не вирусна,  а бактериална и то възпалителен процес на пикочни пътища. Е там му назначиха антибиотик, който го оправи, но и аз бях много притеснена след тая тежка нощ, но се успокоих, когато отидохме там, защото беше постоянно под наблюдение. През няколко часа минават през стаите и питат каква е температурата и ако се повишава веднага сменят лекарството с друго, за да облекчат. Естественно, ако е над 38,5, както ме бяха предупредили. В това отделение дето бяхме не беше мизерия. Има и кухня за децата.

# 470
Yan25, как сте с бебето?

# 471
Дано всичко вече да е наред и да са отишли до някоя болница! Стискаме палци бебчето да е вече по-добре и да е овладяна и понижена температурата. Само, като прочетох коментара на жената и така се притесних. Сетих се какво беше на малкия и изтръпнах. Но за жалост всяко детенце минава през такива неща ( вдигане на темп, диария и всякакви такива). Въпроса е да се реагира в такива ситуации и детенце да не се мъчи много. Стискаме палци и сме с вас!

# 472
Ето ме. Много благодаря за подкрепата. Бяхме в поликлиника България, взеха кръв и докторката каза, че е вирусна чревна инфекция. Бил тръгнал да се обезводнява, но решиха да ни оставят вкъщи и днес. Натискам го много яко да яде банани и да пие вода. Пие и сашета против диарията, но тези с електролитите не и не. Пробвах два вида, просто не близва, не знам как да го лъжа понеже трябва да са с вода.... В момента спи, няма температурата, но пък е потен?! Това добре ли е, гънките са му мокри и главата е потна... По моята логика би трябвало да е добре това, изпи много вода последните 2 часа...

# 473
Ифка, при нас беше от киселини . Занапред, ако се задълбочава проблема се дават едни прахчета ( само,  ако е  сериозно положението ).
Гасттроентеролога спомена за прахчета, правели се на място в определени аптеки. За същите ли става въпрос, не запомних името?

# 474
Прахчето е Гавискон.

# 475
Ето ме. Много благодаря за подкрепата. Бяхме в поликлиника България, взеха кръв и докторката каза, че е вирусна чревна инфекция. Бил тръгнал да се обезводнява, но решиха да ни оставят вкъщи и днес. Натискам го много яко да яде банани и да пие вода. Пие и сашета против диарията, но тези с електролитите не и не. Пробвах два вида, просто не близва, не знам как да го лъжа понеже трябва да са с вода.... В момента спи, няма температурата, но пък е потен?! Това добре ли е, гънките са му мокри и главата е потна... По моята логика би трябвало да е добре това, изпи много вода последните 2 часа...
Свалил е температурата и затова се е изпотил така около главичката. Това е добре според мен. Би трябвало вече да почне по-леки темп. Все пак, кой ден стана 4-5 дето е с темп.? Не спирайте с водичката, това е важно. Почнат ли да са по-ниски темп.от утре, мисля, че бебчето, ще му се отвори апетита и ще почне и да си хапва. Вие си предлагайте мляко, бананче и вода. Ако можете си купете една спринцовка и така му давайте лекарството, като я впръсвате лекичкопод езичето, за да не се задави.  Аз така успявах да му давам, част от някои лекарства, които не му се понасяха.
Надявам се , че скоро, ще му повлияят това дето са му предписали лекарите и вече, ще живне мъничето. Пък и вие, ще се успокоите!

# 476
Имаме рефлукс, но не всеки път след ядене, да кажем на ден 1-2пъти, по- скоро когато го оставя да лежи и започне да свива крачетата към корема тогава връща мляко. Вашите газове по цял ден ли бяха? Защото газовете му са постоянни 24/7, тъкмо да заспи и започва едно пъшкане, пръцкане и започва да плаче, успокоява се само на ръце.Пробвах капки абиколикен, лефакс, колийф,но газовете продължават и не може да спи нормално заради тях.
Вече не помня дали постоянно имаше газове, но мн се свиваше, пъшкаше и плачеше. Изписаха ни еспумизан за газовете, но го запече и го спрях. Давах само биогая и линекс бебе (редувах ги) и антирефлуксното мляко. Дано скоро да минат неразположенията. При нас се нормализираха нещата на 3 месеца като стана.

# 477
Ифка,аз не говоря за Гавискон. Същите са , за които си помисли -правят ги в определени аптеки . Не знам името им .

# 478
  • Седмото небе
Ян, дано се оправите бързо, за да не стигате до болница.
А как сте се “сдобили”с тази вирусна чревна инфекция, има ли яснота? Това има ли общо с непоставената ротавирусна ваксина? Може да е глупав въпроса, но наистина не ми е ясно. Ние до момента бяхме само с една лека ангина+хремичка+диария и мина сравнително леко. После пък като продължихме захранването я хвана запек. Ама аз за него подозирам Хидрасек-а, въпреки че го давах точно и по схема.
Със запичането и до сега се борим, пробиотик (български с 4 щама и инулин) на прахчета давам всекидневно. Разхлабващите, разнообразни храни и повече течности не помагат особено и май пак ще взимаме сироп. Този път обаче може би ще е Лактулоза или друг вместо Фрутилакс. И по проблема приемам всякакви идеи... П каза, че било нормално в периода на захранване лек запек и засега нвма нужда от гастроентеролог. Ако стане много напрегнато положението имаме Мелилакс за всеки случай

# 479
Прахчетата не може ли със спринцовка да му ги слагате, така няма искам не искам... наливаш в устата, и той иска, не иска - пие
Радвам се, че си получила адекватна лекарска помощ.

Общи условия

Активация на акаунт