За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 359
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Каква е тази лекарка да не я занимават.....пълно безхаберие,задължително я сменете

# 451
В момента е смъкнал Т, но вече се изходи 3 пъти много водно. Не иска и АМ, нито нищо да пие. Ще пробваме с чай или глюкоза. Много ме притеснява, че не иска да яде.. Хапна малко банан само. Взехме фекална проба и ще я носим. В инфекциозното ни казаха, ако продължи с диарияъа да отидем, но да знаем, че е много мизерно. Имаше и хлебарки. Затова питах за Токуда, там може ли? Или друга частна болница има ли с инфекциозен сектор?

# 452
Храната не е толкова важна, ще прояде. Пробвайте с лъжичка да давате водичка/хидратин/глюкоза. През 10-20 мин, за да го държите хидратиран. Дори глътка е ок. Не съм от София, директно звънете и питайте. Във Варна също инфекциозното е тотална мизерия, с хлебарки и мръсотия, кошмарът на всяка майка. Затова ме е яд някакви нещастници като се изтъкват по ТВ, а ние като пациенти и лекарите сме длъжни да стоим в такива условия. Където влизаш с едно и можеш да лепнеш друго. Определено ако имате вариант за частна болница, отидете там.

# 453
  • Пловдив
И в Пловдив детската инфекциозна е мизерия.
Не е притеснително, че не яде, но вода/ам течности накакви постоянно предлагайте. Прахчето за диария в малко вода и със спринцовка директно в устата.

# 454
Предлагайте често вода да пие, когато е будно детето и тия прахчета, които са ви изписали. И мляко - малко се обърках на какво е - АМ или кърма. Храната не е важна. Тялото се опитва да изхвърли всичко ненужно така или иначе и да пребори вируса. Бързо оздравяване! И търсете някоя частна болница за всеки случай. Дано не стигнете до там.
Знам, че не ви е до това, но от чисто любопитство - слагали ли сте ротарикс?

# 455
Не, няма ротавирусна. Давам вода, чай, вода със захар, АМ.... Едвам се прилъже да изпие 2 глътки.
Спрях се на Токуда, но не знам с диария ще ни вземат ли.. Не ми се ще в инфекциозната да ходим. По телефона в Токуда казаха, че доктора ще прецени като ни види.....

# 456
Подсладена вода и чай мисля,че не е ок при диария.

# 457
В момента е смъкнал Т, но вече се изходи 3 пъти много водно. Не иска и АМ, нито нищо да пие. Ще пробваме с чай или глюкоза. Много ме притеснява, че не иска да яде.. Хапна малко банан само. Взехме фекална проба и ще я носим. В инфекциозното ни казаха, ако продължи с диарияъа да отидем, но да знаем, че е много мизерно. Имаше и хлебарки. Затова питах за Токуда, там може ли? Или друга частна болница има ли с инфекциозен сектор?

В Надежда не знам как приемат, МБАЛ са, имат детски лекари - може би е вариант. Лабораторията им в МОЛ Парадайс работи много бързо, там имат и дежурен педиатър събота и неделя през деня. Може да се обадиш да попиташ.

# 458
Чета, че и във Варна е голям ужас с тоя вирус, повръщане, диария...ужас.Милите дечица!
Може да давате и лечебна хумана.

# 459
Момичета включвам се в темата с един въпрос свързан с Адаптираното мляко. Синът ми е ма 2 месеца и от месец е изцяло на адаптирано мляко Лактана Био. Преди това му давах кърма от шише и дохранвах ако имаше нужда с Нан Комфорт.Детето има изключително много газове като на голям човек, постоянно се присвива и пръцка и то доста звучно и започва да плаче, сънят му е непълноценен точно заради тези газове. Според педиатърката това са колики и ще отминат. Смених няколко вида капки и нищо не е помогнало до сега. Бяхме на преглед при гастроентеролог който се съмнява че газовете са симптом на алергия към белтъка на краве млякото, също така е с доста суха кожа което  също било симптом. Никога не е имал запек, диария, слуз или кръв в акото. Обрив имаше преди месец и след посещение при дерматолог се оправи за 3 дни и от тогава не са се появявали пъпчици. Изхожда си се нормално по 1-3 пъти на ден. От седмица започна да плаче след всяко хранене, когато го вдигна да се оригне и започва да пищи,почервенява и започва да се извива в поза дъга. Ще ходим и на второ мнение при доц. Георгиева от Варна, но чудя се дали не е от самото АМ. Писах и в темата за АБКМ, но там никой не ми отговори.
Има ли мама сред вас чието дете е имало подобен проблем и как се справихте?

# 460
От моя опит мога да кажа, че не винаги значи алергия към кравешкия протеин.
Ако първоначално детето е било на Нан комфорт и с него е било добре, не е трябвало да го сменяте.
Опитайте пак с Нан комфорт но изчакайте поне 10 дена за да подейства. За капките какво да кажа ... всичко е проба- грешка и на всяко дете действат добре различни капки.
Сина ми е на хипоалергично мляко заради силни колики, така че ско нищо не действа може да опитате и с хипоалергично мляко.

# 461
От моя опит мога да кажа, че не винаги значи алергия към кравешкия протеин.
Ако първоначално детето е било на Нан комфорт и с него е било добре, не е трябвало да го сменяте.
Опитайте пак с Нан комфорт но изчакайте поне 10 дена за да подейства. За капките какво да кажа ... всичко е проба- грешка и на всяко дете действат добре различни капки.
Сина ми е на хипоалергично мляко заради силни колики, така че ско нищо не действа може да опитате и с хипоалергично мляко.
Когато беше на Нан Комфорт +кърма пак имаше газове, само че сега сякаш се увеличиха,а и това реване след хранене много ме притеснява.
Смених Ам  точно заради газовете и се надявах да изчезнат, но ето че продължават,за това и посетихме гастроентеролог. Самото предположение за АБКМ без да има типичните симптоми като кръв, слуз и диария доста ме озадачи и притесни.

# 462
Съмнява ме да е алергия. Просто някои деца имат по- силни колики.
Хипоалергичните млека действат добре на коликите и обикновено минават за няколко дена, но това не значи че детето е алергично. Просто хипоалергичното мляко е по- леко  и лесно смилаемо и не дразни стомаха на бебето.

# 463
Здравейте искам да попитам бебето ми е на 3 дни и забелязвам че както спи се разплаква за 5 секунди и пак заспива и това се повтаря по няколко пъти. От какво може да е? Дали го боли нещо ?

# 464
  • Седмото небе
Просто е само на 3 дни, за него всичко е ново и стряскащо. Ще има нужда тепърва от адаптация към външния свят. Не се безпокойте!

Общи условия

Активация на акаунт