За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 729
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
Ако температурата не преминава 38,5 и детето я понася добре, няма смисъл да се тъпче с лекарства. Тялото повишава температура, за да убие вируса. Като я сваляте, забавяте излекуването. Давайте повече течности. Бързо излекуване.

# 421
Напълно подкрепям,че ако не е нужно, това редуване е вредно и грешно.

# 422
Педиатърката ни не вдига. Добре, засега няма да давам нещо по-силно. Той яде, спи си нормално, смее си се... Сложих му чесън в пюрето, това ми хрумна Grinning
Искам и вит. Ц да давам. Имам ампули 500мг.някой може ли да ми каже дозата за 8м бебе? 9кг е.

# 423
В листовката не пише ли? Аз един път давах амп.вит С около годинката, ама не помня.  Иначе ако има само температура и я поддържа 3 дни без никакви други симптоми е възможно на 4 ден вече да няма и да избие обрив - розеола. 
Също не бих тъпкала детето с лекарства преди да е качило повече от 38.5 градуса. Нека организмът се бори с това, което го атакува. Вече ако е крайно нетърпимо настроението на детето - бих дала.

# 424
  • София
Yan, на нас вит. С ни изписа от 2ml ампули. И то само по една на ден за 3 дни. Тези, които ти имаш са за възрастни.

# 425
Мислех да дам просто половинката (и малко по-малко даже, защото са 5мл), дали може така?

# 426
Мислех да дам просто половинката (и малко по-малко даже, защото са 5мл), дали може така?
Аз съм действала така.

# 427
Витамин Ц ни изписват на ампули за деца, давам ги 5-7 дни. За температурата всвки път е различно-понякога на 38,5 не им личи да им има нещо, а друг път с 37,5 не спират да мрънкат и да търсят къде да полегнат. С лекарствата по същия начин-понякога по-добре се повлияват от Панадол, друг път от Нурофен. Като цяло гледам да не давам нищо за температура ако не е крайно наложително, но ако през деня са имали вечер преди лягане задължително давам.

# 428
Ох, сега ново 20 при нас. Голяма диария, като вода чак. Но почна доста след като качи температура. Вече не знам какво да мисля, всички ми казват зъб е.. Еми то симптомите са същите при зъб и вирус..иначе наистина сменям много лигавници и се чеша все с каквото набара, но нищо не виждам в устата..

# 429
Как се дава Еспумизан Л - педиатърката каза преди всяко хранене по 5капки (бебка има 5 хранения),а аптекарката ми каза 25 наведнъж?!

# 430
По мое мнение хич няма да е зъб.
Дано се оправи малчо!
Може да даваш ентерол.
.......
25 капки

https://www.espumisan.bg/Izberete-Espumisan-R/Espumisan-R-L/Kak- … ema-Espumisan-R-L

# 431
Панадола направо не го броя изобщо не й действа,заредете си Нурофен и свещички ефералган,всичко става 🙂
Наистина има някакъв вирус мъжа ми сега кара нещо гърло го боли кашля,главата го боли,прави си тест -отрицателен е 👍
Отделно на наши приятели малката вече две седмици се борят със сополи и кашлица ...сега е на Аб малката .....

# 432
Толкова жестока диария няма да е от зъби. По- скоро е вирус.

# 433
Става все по-топъл, но заспа и не мога да измеря Т. Но е много топъл...... Педиатърката ме отряза, че е отпуска... Кажете ми моля ако е вирус Аб ли се пие, какво е лечението? Има ли смисъл да пускам Пкк, това црп къде се изследва? Във всяка лаборатория ли взимат кръв за дете? Явно ще се лекуваме със съвети  от тук. Плаче ми се, хем няма кого да ме насочи, хем малкия се тормози Sad

# 434
  • Пловдив
Точно като спи, по-лесно се мери Т. Желателно е да я измерите, за да не стане твърде висока и да не получи температурен шок, или щом казвате, че е станало по-топло детето, направо дайте температуро понижаващо. Друг вариант е, ако не спада Т, да ходите до спешното във вашия град. Не съм пускала такива изследвания и не мога да коментирам. Но всякакви лекарства и АБ само след консултация с лекар!

Общи условия

Активация на акаунт