За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 330
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Ползвах миналата година пантофки-ботички от агнешка кожа и от еко-кожа за навън.

# 586
  • София
Водеха се пантофки, но вътре бяха вълнени. Така изкара зимата.

Охх за мен пък ескимосът е адски удобен Grinning От долу само блузка + тънки панталони и е готов за навън. Обаче сега с това бягане навсякъде яке май ще е по-удачен вариант.

# 587
Аз за крачетата бях поръчала да му оплетат вълнени чорапки и така изкарахме целия сезон.
Не съм слагала космонавт или зимен чувал, но той е лятно бебе и в студеното време беше вече на 4-5 месеца. Обличах му едно шушляково, ватирано панталонче с тиранти над дрехите и го завивах с одеалце.

Няма нищо по- удобно от чувала. Слагах го в чувала буквално както си е облечен в къщи и излизахме, а не да се чудя какво да му обличам. А одеалото още първите 10 секунди ще бъде изритано.
Тази зима пак смятам да изкараме с чувала и яке ще му взема само за детската градина.

# 588
Може ли да се даде АМ на дете на почти 2г ако има разстройство? Не знам дали имат връзка двете... Цял ден кара на сухи неща иначе, препечени филийки и тн. Снощи повръща, заради кофти храна предната вечер, за която знаем, а днес има разстройство цял ден. Мерси!

# 589
  • Германия
Есента и зимата вкъщи с боди с къс ръкав, анцуг и някаква блуза с дълъг ръкав. Навън пак така, но с чорапогащник и дебел ватиран панталон, отгоре яке Грейка за снежните дни, ако има такива изобщо.

Като не ходеше изкара зимата с чорапогащник и отгоре още един чифт по-дебели чорапи и в чувалчето на количката, не съм купувала нищо специално.

# 590
Може ли да се даде АМ на дете на почти 2г ако има разстройство? Не знам дали имат връзка двете... Цял ден кара на сухи неща иначе, препечени филийки и тн. Снощи повръща, заради кофти храна предната вечер, за която знаем, а днес има разстройство цял ден. Мерси!
Може да смениш с безлактозно АМ на същата марка, която си пие обикновено.

# 591
  • East Coast
Бебун е на 7+ от около малко повече от 2 седмици си върна нощното хранене. Яде по 2 пъти...Беше се отказал сам, когато навърши 3м. Имаше 5, сега станаха 7 хранения Weary Постоянно се върти през нощта и иска да става да пълзи ( все още се учи как) мрънка и иска да яде. Не яде много, задремва и после пак се буди през 30 мин. Започнах и на ръце да приспивам през нощта. Което до сега не се е случвало. Като цяло привикнах до преди тези 3 седмици, той не е много поспалив а на мен ми се събират по 5 часа сън откакто се е родил...обаче с това хранене и приспиване съм вече крайно изтощена. Не виждам подути венци. Захранен в началото на 6ти месец. Има си режим, вечер винаги си изяжда всичкото мляко, заспива сам след баня и после БУМ ...на всеки час
Регресия в 8ми. месец?
Някакви съвети как да му помогна на него и на себе си или какво може да е. Или какво е това чудо и кога преминава. Grin

# 592
  • Бургас
Да не те отчайвам, но дъщеря ми точно на същата възраст започна да се буди отново. Преди това спеше по цяла вечер и си беше махнала сама нощните кърмения.
На 7 месеца от нищото започна да се събужда по няколко пъти за кърмене, често и на всеки час. И така до 15+ месеца, когато я отбих.

# 593
  • София
Има регресия в 8м, има регресия в периода 10 - 12м, абе много регресии има. Търпение и спокойствие. Малкият сега го е хванала регресията в 12м. Ужас е, но няма какво толкова да се направи. Следва се що-годе някакъв режим, спиш докато спи бебето, всичко останало на заден план и гледаш да не се ядосваш много ,че усещат и стават и те по-нервни. Много умения имат да придобиват, всичко изживяват емоционално, мозъчето им преработва огромно количество информация.

# 594
Хаха, моя сладур след няколко дни ще стане на годинка. Още го кърмя и през нощта се събужда като новородено. Никога не е спал повече от 2 часа, в кошарата поне. В леглото като го взема пак се будим, ама поне бързо заспивам и аз 🙂

Аз да ви питам.. кога според вас трябва да се започне с парчета храна? Т.е. аз от доста време давам да си гризе краставица или нещо друго, ама заради баби и сие започнах да се плаша. Щял да се задави, още трябвало пасирано.. та според вас до кога е редно да НЕ се дават парчета? Става въпрос за парчета по-малки от кутрето.

# 595
  • Пловдив
На моя не помня от кога му давам парчета, в момента е на 11 месеца.

# 596
По спомен парчета започнах да давам от окило 10 месечен. Моята приятелка не даваше на детето парчета и сега на година и десет иска все още пасирана храна, иначе хапва бисквити и гризки.

# 597
  • София
Парчета и finger foods си хапва от 7м, непасирана храна тип макарони и юфка още от тогава. После минах на бурканчета 8+, в които има малки парченца. На 10++ ядене бурканчета с консистенция 12+, което си е с нормални парченца на някои зеленчуци. От 10+++ му поръчвам от кухнята за 1г+ меню, непасирано.
Бабите също ги е страх да не се задави, ама няма друг начин да се научи.

# 598
  • Германия
Захраних директно с нормална храна по ЗВБ, така че от гледна точка на възрастта даже вече закъснявате. Колкото по-дълго пасирате храната толкова по-трудно ще мине детето на храна с нормална консистенция. Давайте да се учи, нека започва вече сам да се храни, за сега с ръце, скоро и с виличка ако има желание. Синът ми е на 15м, от 2-3 месеца започна да се опитва да яде с вилица, доста добре му се получава. Меко сварени макарони с доматен сос или песто са едно от любимите му неща.

Едно дете не се задавя току така от храна както бабите си представят. То си има механизъм да се предпази. Важно е да се избягват ядки и други малки, твърди и кръгли храни, но иначе спокойно можете да предлагате не пасирана храна. И закашлянето не е задавяне. Синът ми като си натъпче устата и не успее да преглътне му се задейства рефлекса за повеъщане и изплюва храната, до сега не ми се е налагало да му помагам

# 599
Започнах да му давам меки плодове на парчета от около 11 месечен. Предимно банан, малинки, боровинки смачкани и тнт. Преди това ме беше страх, защото той много се давеше.
Сега е на 1г+3м и си хапва почити всичко с пръстчета, даже започна да ми отказва храненето с лъжица.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 08:25 от Rocket

Общи условия

Активация на акаунт