За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 304
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
На 1г е голямо за пасирана храна.Не слушайте бабите.

# 601
  • Германия
На 1г изобщо не пасирах. Готвех дълго време зеленчуците, за да станат възможно най-меки. По-опасно е да се дават малки парченца, отколкото по-големи и да си хапва самичко. Давай по-смело.

# 602
Пасирано-крем супа или кремче смисъл такава консистенция, друго не пасирам

# 603
Парчета може да се дават още от първи ден на захранването. Ако сте се спрели на ЗВБ. Ако е на пюрета - май се включваха дребни парчета храна 9-10м. Оставайте детето да си играе с храната. Така я опознават и създават положителна връзка с храната. Цапането ще е много, но то е неизбежно в един момент, в който почват да се учат на самостоятелно хранене. (При ЗВБ това цапане е от ден 1). Не позволявайте бабите да се месят. И не ги слушайте. Като за начало давайте по-меки храни, докато свикне какво трябва да се прави.
Вашите 2г имат ли страшно чупливи и тънки нокти на краката?

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 14:47 от Miya_73

# 604
Мога ли да пия нещо от рода на лопедиум, придвид това че кърмя? Хванал ме е летния вирус, личния е отпуск и не знам вече какво да правя..

# 605
Мога ли да пия нещо от рода на лопедиум, придвид това че кърмя? Хванал ме е летния вирус, личния е отпуск и не знам вече какво да правя..

Можеш, пий спокойно. Ето и достоверен източник:
http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/loperamide-hydrochloride/product/

# 606
Може.
Хе, пак сме писали заедно Simple Smile

# 607
Здравейте. Живот и здраве детето ми (1.10) тръгва на ясла на 20 септември. Заспива с биба на обяд и вечер, през деня не му я давам. Или ако се случва е рядко, покрай зъбите. Днес ми падна сърцето в гащите, ама го сложих да легне без биба за нощния сън. Пита три пъти за нея ама му викам няма я. Уж заспа.
Тааа, как мислите дали утре като осъзнае ще е драмаТА , театър Сълза и смях. 😀 Обедния сън ще е страшна работа сигурно 🤯
П.с по принцип на обяд стоя до леглото му докато заспи, а вечер излизам от стаята каот си изпие млякото. Но да видим дали ще остнат така нещата.

# 608
Toni, евентуално да подготвиш някаква история, с която да му обясниш защо бибата вече я няма?
Гледах едно видео в Youtube, и там обясняваха на детето, че едно малко кученце/котенце/конче (по каквито животни си пада) е много тъжно, защото си няма биба. Накрая така завъртяха нещата, че детенцето се съгласи да я даде на животинчето.
Аз много пъти съм казвала, че моят син действа с пръст в устата и там вече няма оттърване майче, докато той не реши. За щастие вече прибягва до палеца само за заспиване, защото имаше един период, в който не го изкарваше от устата 24/7!

# 609
Toni, евентуално да подготвиш някаква история, с която да му обясниш защо бибата вече я няма?
Гледах едно видео в Youtube, и там обясняваха на детето, че едно малко кученце/котенце/конче (по каквито животни си пада) е много тъжно, защото си няма биба. Накрая така завъртяха нещата, че детенцето се съгласи да я даде на животинчето.
Аз много пъти съм казвала, че моят син действа с пръст в устата и там вече няма оттърване майче, докато той не реши. За щастие вече прибягва до палеца само за заспиване, защото имаше един период, в който не го изкарваше от устата 24/7!

И моето си обича палеца и това е, но все още е на 6 месеца, та ще видим по нататък как ще я отказваме. Не признава никакви залъгалки, но може би защото я кърмя и свикна да заспива на гърда, знам ли…

# 610
  • Пловдив
Здравейте. Живот и здраве детето ми (1.10) тръгва на ясла на 20 септември. Заспива с биба на обяд и вечер, през деня не му я давам. Или ако се случва е рядко, покрай зъбите. Днес ми падна сърцето в гащите, ама го сложих да легне без биба за нощния сън. Пита три пъти за нея ама му викам няма я. Уж заспа.
Тааа, как мислите дали утре като осъзнае ще е драмаТА , театър Сълза и смях. 😀 Обедния сън ще е страшна работа сигурно 🤯
П.с по принцип на обяд стоя до леглото му докато заспи, а вечер излизам от стаята каот си изпие млякото. Но да видим дали ще остнат така нещата.
И дъщеря ми е така. В яслата бях дала една биба и с нея е заспивала. Заспива като ме държи за ръка и до сега (вече е на 2г и 9м), в яслата тръгна на 1г и 9м и първоначално не е искала да спи, но се научи, както и ми бяха казали, че спи без биба. Сега 15 дни докато стане време за ДГ се гледаме в къщи и на обяд си търси бибата и без нея не заспива. Идея си нямам ще реве ли за нея в градината. Като цяло госпожите ми бяха казали, че нямат проблем с нея и съня, а в къщи ме правеше на маймуна. Та си знам, че там номера не минават, гледат едно от друго децата и са коренно различни, в сравнение с вкъщи.

# 611
Vivka9, ще те излъжа за точния момент, но синът ми между 9-11 месеца някъде започна да използва палеца по-малко. Общо взето като седна стабилно и започна да проучва околния свят вече имаше по-интересни неща от смученето на пръстчето. Като се изправи и почна да ходи по мебелите пък съвсем.

# 612
Не те ли притеснява това смучене на палец?

# 613
Не те ли притеснява това смучене на палец?

В началото ме притесняваше, но после прочетох малко по темата и разбрах, че за много деца това е нормално и се израства.
Преди години се е смятало за недобре и на децата са им били слагани лютиви неща или вълнени напръстници, за да се откажат.
Сега това са напълно отхвърлени методи, но се препоръчва детето да се откаже постепенно до около 3 годинки от палчето.
Ти какво визираш?

# 614
За съжаление виждам големи хора, които продължават да си смучат палеца.

Общи условия

Активация на акаунт