За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 25 948
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
А да ви питам, като стана дума за разходки Simple Smile - на каква възраст сменихте легналия кош на количката с такъв за сядане?

# 691
когато взе да сяда. Преди това бяхме с легналия, но наклонен.

# 692
  • Германия
На 6 или 7 месеца, когато вече седяха стабилно децата

# 693
  • Пловдив
На 3 месеца и малко смених кошовете, ползвах летния с възглавницата, предвидена за ползването на коша от бебе под 6 месеца.

# 694
  • Седмото небе
А да ви питам, като стана дума за разходки Simple Smile - на каква възраст сменихте легналия кош на количката с такъв за сядане?
Аз я преместих от коша 0+ в летния още в началото на 4 месец. Зимния и стана доста бързо малък и тесен някакси, тя осезаемо не се чувстваше добре вътре, не спеше, плачеше и разходките бяха мъка. Като я преместихме в летния, който има обаче абсолютно пълно легнало положение, нез никакви чупки, нещата си дойдоха на място. Без никакъв проблем си стоеше закопчана с коланите и завита. То после вече беше топло през май и само с тъничко одеалце първо, а после и с пелена я намятах. От началото на юни до преди две седмици беше и перманентно боса. Тя чорапи тотално не обича, изобщо да са и обути краката. Ако е с ританки ги дърпаше, ако е с чорапи пък все се мъчи да ги маха.
Сега вече на 7++ м почти не ляга, само ако и се доспи докато сме навън. Иска все да се оглежда навсякъде.

# 695
Какво е fsme?
Бебе до 4м само в слинг или хибридна носилка. А после в ергономична раница(или слинг). Кенгуруто е опасно и вредно. Моля ви не го ползвайте. Става ми мъчно като видя бебета поставени в тази "инквизиция", или пък сложени напред да гледат. Напред също не е ок да се слагат. Тогава пък се създава напрежение в гръбнака, ако е още малко се нарушава С-извивката на гърба. Освен това носещият също изпитва болка при носене. Иначе бебеносенето е много хубаво и супер успокояващо за мама-бебе, особено до 1г. И може би до усещане на майката. Някои майки не им е удобно или приятно.
При нас не слагат за хепатит А, май само ако изрично не поискаш. Иначе аз слагам много от препоръчителните - ротавирусната, FSME, менингококи А, B, C, W и не знам още какви букви 🙈

# 696
Здравейте,мами.
Аз се включвам в темата с въпрос..
Има ли мами ,чийто бебчета са с атопичен дерматит и как се борят с него??
Малката е на почти 9 месеца и е с дерматит от около 2 месечна възраст.. направо се виждам в чудо.. въпреки рутината която поддържаме да я можем всяка сутрин и вечер с медицинска козметика подходяща за атопици (както и шампоа и измивни голове .. ) не минава и не минава това чудо..
Ако някой е преминал през това ще се радвам на вашите съвети..

# 697
Рядко къпане - 2 пъти седм. (не знам дали ще се повлияе добре, ако я къпете със смрадлика или лайка). А-дерма екзомега. Пробвали ли сте да смените препарата за пране и по-малка дозировка? Дрехите да са 100% памук и да са по-широки. (Нямам опит)

# 698
И при нас първите месеци разходките с количката бяха тегави - само близо до вкъщи, ако заспи, спеше макс 30 мин, събуди се и рев. Носила съм го до вкъщи и пак понякога не се успокояваше. В един моме т, към 4-5 месец плавно свикна поне да спи повече в количката, и до сега го извеждам като му е време за сън и е нахранен (на 10 месеца е).

# 699
Miya_73 всичко което сте написали съм го изпробвала но не минава въпреки че преди месеци беше много зле..сега овладяхме проблема но пак се буди нощем и се чеше милата.. вече не знам как да и помогна.. май ще трябва пак да включа кортикостероиди..

# 700
Здравейте,мами.
Аз се включвам в темата с въпрос..
Има ли мами ,чийто бебчета са с атопичен дерматит и как се борят с него??
Малката е на почти 9 месеца и е с дерматит от около 2 месечна възраст.. направо се виждам в чудо.. въпреки рутината която поддържаме да я можем всяка сутрин и вечер с медицинска козметика подходяща за атопици (както и шампоа и измивни голове .. ) не минава и не минава това чудо..
Ако някой е преминал през това ще се радвам на вашите съвети..
Голямата ми дъщеря имаше. Козметиката е поддържаща терапия, ако има екземи, няма да ги излекува. Посетете дерматолог. При дъщеря ми изписа кортикостероиден крем, който се приготвя в аптека. Мазахме я по схема 15 дни и екземите минаха напълно. След това къпане с гел на Биодерма и задължително мазане на кожата с крем за атопична кожа след баня. Появи се рецидиф около годинката, пак със същия крем я мазах и от тогава, вече е на 7г, не е имала екземи, но по препоръка на лекаря ползвахме козметиката за атопична кожа до 3 годишна възраст.

# 701
Здравейте. Дъщеря ми е на 3 и постоянно си чопли кожичките и живците около ноктите. И сега на единия пръст се е подуло и зачервено и сякаш с гной. Наложих го с локум/бабашки лек/ да изтегли уж. Но се чудя да взема някаква паста. Имате ли някакви идеи.
Ще я заведа на лекар,но ще е утре.
Мерси

# 702
Radeva_87 благодаря за отзива!
 Ходихме на дерматолог понеже при нея беше много обострен дерматита.. изписа ни Адвантан + балсам  крем и измиващо олио на avene както и шампоан на мустела.. когато спра кортикостероидите след седмица две пак почва да я дразни и кожата и става по червена.. всяка сутрин и вечер след баня я мажа с продуктите.. вече съм се видяла в чудо.. все се чеше дори докато спи и си прави рани 😫

# 703
Zendaya, опитвали ли сте промяна в храненето? Да махнеш всички алергени за известно време?
Синът ми направи АД, но само по лицето. Не беше тежко състоянието, но освен мазилата дерматоложката ни изписа и едни капсули ( Glandol ATOP), които се приемат 3-4 месеца + режим на хранене.
Освен това трябваше да махна всички плюшени изграчки за около месец.
Ако при вас е сериозно положението, може би няма да стане само с мазане.

# 704
Смених коша точно на 5и половина м.не искаше изобщо да лежи все ревеше,искаше да я носим да може да клюкари,та затова

Общи условия

Активация на акаунт