Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 118
  • 709
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, бъдещи мами! Записвам се в темата като една от вас, с термин на 6.03.2022. На 30 г, от София, с първа бременност. За първи път чух сърчицето в 7ма седмица, на 29.07 Simple Smile  За момента се чувствам доста добре, без гадене, болки и др, единствено ми се спи повечко. Пия Елевит като комбинирани витамини, доволна съм. Малко съм притеснена какво ще се види на БХС др. седмица, защото съм си сложила 2рата доза Ковид ваксина около седмица след предполагаемото зачеване. Докторите казват, че нямало проблем, ноооо пусти мисли....Успех на всички мами, и пожелавам здрави бебчета!
Стискам палци всичко да е наред Simple Smile ама как така на 29ти си била 7ма седмица, а другата си на БХС, моя термин по видеозон е 5.03 и на 21ви бях 7+4 ?

# 106
Здравейте, бъдещи мами! Записвам се в темата като една от вас, с термин на 6.03.2022. На 30 г, от София, с първа бременност. За първи път чух сърчицето в 7ма седмица, на 29.07 Simple Smile  За момента се чувствам доста добре, без гадене, болки и др, единствено ми се спи повечко. Пия Елевит като комбинирани витамини, доволна съм. Малко съм притеснена какво ще се види на БХС др. седмица, защото съм си сложила 2рата доза Ковид ваксина около седмица след предполагаемото зачеване. Докторите казват, че нямало проблем, ноооо пусти мисли....Успех на всички мами, и пожелавам здрави бебчета!
Стискам палци всичко да е наред Simple Smile ама как така на 29ти си била 7ма седмица, а другата си на БХС, моя термин по видеозон е 5.03 и на 21ви бях 7+4 ?

Благодаря! Пожелавам същото! Ами така ми го изчислиха.... 7+4 на 29.07. Сигурно има значение дължината на цикъла (при мен е малко по-дълъг). Сега вече гледам напред и дано всичко е наред. Бъдещите баби и дядовци са много щастливи, че ще имат първо внуче, и всички ме гледат като писано яйце Simple Smile

# 107
Здравейте, бъдещи мами! Записвам се в темата като една от вас, с термин на 6.03.2022. На 30 г, от София, с първа бременност. За първи път чух сърчицето в 7ма седмица, на 29.07 Simple Smile  За момента се чувствам доста добре, без гадене, болки и др, единствено ми се спи повечко. Пия Елевит като комбинирани витамини, доволна съм. Малко съм притеснена какво ще се види на БХС др. седмица, защото съм си сложила 2рата доза Ковид ваксина около седмица след предполагаемото зачеване. Докторите казват, че нямало проблем, ноооо пусти мисли....Успех на всички мами, и пожелавам здрави бебчета!

Благодаря! Пожелавам същото! Ами така ми го изчислиха.... 7+4 на 29.07. Сигурно има значение дължината на цикъла (при мен е малко по-дълъг). Сега вече гледам напред и дано всичко е наред. Бъдещите баби и дядовци са много щастливи, че ще имат първо внуче, и всички ме гледат като писано яйце Simple Smile

7+4 е вече 8ма седмица Simple Smile , важното е че всичко е наред лека бременност аз съм на ФМ на 25ти тогава ще съм 12 + 5 така ми го изчислиха Simple Smile А така нека се грижат за теб Wink наслаждавай се, дано нямаш и неразположения!

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 13:16 от Milena Stoyanova Ju 638393

# 108
Yanii на абсолютно същата терапия съм като теб. Неприятно е, но се свиква. Така искам вече да ми спрат утрогестана.
Инжекциите предполагам, че ще са до края, хич не ги обичам и синините от тях също, но щом това е ключа към здраво бебче, ще направя, каквото е по силите ми.

На преглед съм чак на 21.08 , ще са минали малко повече от 3 седмици от предния преглед и съм много изплашена и притеснена честно казано, нямам търпение за прегледа. Когато бременноста не е абсолютно безпроблемна, явно няма да ме напусне притеснението.

За стриите, първата бременност се мажех с бебешко олио, спрях да се мажа по някое време в 9 месец и се нацепих буквално за една нощ. Една приятелка, с която бременеехме заедно се мажеше само със свинска мас, имаше огромен корем и няма нито една стрия. Сега още не съм започнала, но се чудя дали да не поръчам Palmers.

Да ви кажа почти ми се завърна апетита, само месо не мога да ям. Още ми става лошо следобяд от жегата, но не чак толкова като преди.

# 109
  • sofia
Аз имам обратния проблем с апетита, каквото видя по реклами, брошури или по улиците ми се дояжда и се плюнча хахах
Хубаво, че имам воля за храна и за сега си държа килограмите. Силно се надявам да приключа максимум +10, както преди.

# 110
Аз за сега не съм наддала, макар че пия хормони за задържане, имам Хашимото и ИР. Имах притеснения, че хормоните ми ще се разбъзикат и, че има риск от рязко качване на кг, но за щастие за момента всичко върви добре.
За мазането против стрии мисля да започна скоро и ще се пробвам с кокосово масло. Изненадващо нашите имат буркан със свинска мас и мисля да видя за някоя народна рецепта и да се пробвам да за бъркам нещо. Наистина много добри отзиви съм чувала и ако има ефект нищо не губя да опитам.

# 111
Здравейте момичета! Аз все се нядявах гаденето този път да ме пропусне, но от вчера май се започна😐Не ми понасят миризми на храни, не мога вече всичко да ям и имам един постоянен гаден вкус в устата. Само ми се лежи и нищо не ми се прави.
Относно стриите мисля, че е до кожа.Аз първата бременост мазах от време на време само, втората с нищо не се мазах и нямам нито една стрия. А доста килограми качвах- 28 първата и 26 втората. Но аз по принцип съм много слаба. И сега няма да се мажа с нищо специално.

# 112
Така е, когато бременността не е лека, никога не намираш покой, докато не гушнеш бебето в ръцете си и чуеш как тупти сърцето му.
Предната ми бременност беше така - много трудна. Изкарах 9 месеца на легло, 2 от които в болница на системи за задържане 24 часа, 7 дни в седмицата. Е, резултатът е, че си имам жива и здрава мома ❤️
С тази бременност се надявам да е по-леко. Първо, че не мога да си позволя да лежа и второ, че малката е едва на година и два месеца и се налага да я вдигам, да я гушкам, да я приспивам и т.н. Единственото, което е в момента - бия Клексан 0.4 и ми остава още една вливка на Интралипид.
Утре съм на преглед и ми е много притеснено.
От няколко дни изпитвам доста силно гадене. Това го нямаше при предната бременност. Снощи вечерях пиле с картофки и от пилето ми стана много зле.
Преди качих 12 кг. Стартирах 45 и влязох да раждам 57. От болницата си тръгнах 52.
Сега отново стартирам 45.5 и се надявам да не кача много.
Започнах да се мажа с кокосово масло на корема, гърдите, дупето и бедрата. От утре ще добавя и Палмърс или някое друго подходящо.

# 113
На мен апетита постепенно ми се възвръща, с изключение на месата, но в общи линии мога да ям нормално. Лошото е, че този период съвпадна с почивката ни на море, където човек е подложен на безброй много изкушения и то без месо - палачинки, сладолед, царевица, тостове и т.н. Мога да кажа, че изобщо не съм прекалявала и все пак си позволих разни неща и усещам, че ще съм сигурно плюс 2 кг, а както казах не съм прекалявала. С предната бременност не ми се лепеше толкова, с тази е ужас просто. Но пък уцелихме страхотно време, със спокойно море и се къпах на воля, даже добре се чувствам след влизане в морето.

За мазането и аз скоро ще почвам, ще си купя пак сигурно Мустела като предния път или Био Ойл ще пробвам, с мас не ми се маже. Истината за липсата на стрии обаче не е в мазилата, а в плавното качване на килограми, ако се качат рязко, шансът за стрии независимо от мазилата е голям. Та дано всички да успеем да удържим баланса Simple Smile

# 114
Здравейте, има ли някоя от вас с обърната матка? На мен лекарката на последния преглед ми каза, че матката ми е обърната. Та реших да се информирам какво точно означава и разбрах, че заради нея съм имала по-силни менструални болки, а и сега вече към 11 седмица започнаха по-силни болки. До сега не съм пила но-шпа, но днес май ще пия, защото ме боли силничко. Вие имате ли болки?

# 115
Аз съм с такава. Беше се "изправила" докато бях бременна първия път. Известно време след раждането пак си заема старата обърната форма.
Казаха ми преди време, че по-трудно се забременявало, мисля че не е вярно.

# 116
  • sofia
Здравейте, има ли някоя от вас с обърната матка? На мен лекарката на последния преглед ми каза, че матката ми е обърната. Та реших да се информирам какво точно означава и разбрах, че заради нея съм имала по-силни менструални болки, а и сега вече към 11 седмица започнаха по-силни болки. До сега не съм пила но-шпа, но днес май ще пия, защото ме боли силничко. Вие имате ли болки?
Аз съм - никога не съм имала болки при цикъл , а и не съм забременявала трудно.
Казаха ми, че бебето не се вижда с коремен ехограф, докато не слезне в малкия таз, та за сега си ме гледат с вагинален.

# 117
Ти сега под обърната да не си мислиш , че е с шийката нагоре😆😆😆 .Аз съм с такава и са ми казвали , че обърната е леко изнесена на ляво, а по принцип нормална е на дясно. Може и да бъркам посоките , ама това е Wink

# 118
Здравейте, в петък бях на втори преглед в 9+1, човечето вече е 2,4см. отговаря си на седмиците и размерите. Изписаха ми утрогестан, най-вероятно ще го пия до 12 седмица.

# 119
  • sofia
Радвам се, че всичко е наред. Утрогестан защо? Имай предвид, че много сваля кръвното, на мен ми бяха изписали и го поставях вагинално. Заедно с него Натаспин Х ми изписаха за разреждане ма кръвта, не зная дали имат връзка.

Общи условия

Активация на акаунт