Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 173
  • 709
  •   1
Отговори
# 165
Момичета с някакво хранително натравяне съм (3 ма сме засегнати, иначе бих го отдала на бременноста) и не спирам да повръщам - 5 пъти до момента. Много се притеснявам от обезводняване, а нямам никакъв личен номер на АГ.
Сред другите засегнати е момиче в 8 мия месец и тя е ходила до спешното където са и казали, че не са център по натравяния и само проверили бебето.
Моля за съвет какво да правя…тъкмо влязох в 3-ти месец

Аз лежах точно в 9та седмица в патологична бременност заради обезводняване, повърнах 8 пъти за няколко часа и накрая вече повръщах и най-малката глътка вода, която пиех. Много силно ти препоръчвам да настояваш да те приемат в отделението по патологична бременност, защото там ще те следят гинеколози и акушери и няма да ти вливат и дават лекарства, които не са подходящи за бременни. Мен за ден и половина ме стабилизираха вливаха ми какво ли не и ми биха деган, аз бях голяма паника заради лекарствата, но всички гинеколози и акушерки ме уверяваха, че в отделение, в което лежат бременни, няма да ми влеят нещо, което би навредило на мен или на бебето. Откакто излязох от болницата не съм повърнала нито веднъж, само от време на време ми се гади, но вече отшумява след като навлязох в 11та седмица. Не подценявай обезводняването точно в първия триместър. Стискам палци всичко да е наред и възможно най-бързо да спреш да повръщаш! ❤

# 166
Аз казах на шефа ми, защото се наложи да излезна в болничен. Точно една седмица издържаха, за да почнат да ме търсят по служебния телефон. Направо ми стана толкова неприятно... Реално аз не би трябвало да си гледам служебния, защото това означава, че дори и в болничен продължавам да работя и накрая се ядосах и просто го изключих.
Реших, че след последните месеци издевателства, експлоатация и разочарования, сега ще ги държа в неведение до последно. То и аз не знам дали ще успея да взема болничен, но не желая да си причинявам този стрес повече. Въпреки всичко не разбирам как бих могла да им кажа какво ще се случва преди да се запиша на Ж. К.  и какво е това пресичане от тяхна страна.
Остана ми обаче официалното оведумление, за което ще питам какво изискват, за да си го внеса в човешки ресурси.
П. П моят мъж се бъзика, че съм човекът оркестър и сега се чудят какво да правят без мен, но аман вече...

# 167
Аз уведомих всички около мен много се радват Simple Smile Ама се чуват слухове, че ректора готви съкращения в нашия факултет за това моя пряк ръководител и декана ме помолиха при първа възможност да занеса в човешки ресурси,  за всеки случай..  но поне сега всички са отпуска и мога да изчакам до началото на септември с документа. Малко ме е страх дано няма проблем.

# 168
Аз все още не съм казала на работа. При мен проблема е, че имам много отпуск, която всъщност ми се натрупа през първото майчинство и все още не съм я използвала цялата. Та като цяло първо ще трябва да ми дадат отпуската и след това да излизам в болничен. Ще кажа на работа когато мине БХС. Иначе казахме на кумовете ни (кумата е сестра на мъжа ми) и на майките ни.

# 169
И аз съм като вас момичета ...... все още не съм казала ..... следващата седмица сме на почивка и мисля вече след това да кажа на колежката и на шефа, защото малко ми личи вече. Като цяло не сме казвали на никого освен на родителите ни, но и не бързам, чакам да чуя сърчицето и може би и ранната ФМ, която е на 16 септември, но не знам дали ще успея да опазя в тайна бебчо. Относно реакцията на шефа, силно се надявам, да не ме спъне нещо, по принцип имам възможност да работя хоум офис, счетоводител съм, въпросът е дали той би се навил, но ще видим вече като кажа.

# 170
Аз когато видях + тест бях отпуск и беше петък. В понеделник бях на работа и казах на прекия ръководител веднага. Направих го от страх да не би да се наложи да изляза по-рано болничен... Осъзнам, че малкото ми включвания в тази страхотна тема, са все черногледи Joy Бях предопредила също за плановете ни. Уж сме близки.. От семейството майка ми, баща ми, сестра ми и зет ми знаят. А нямаше да им казвам, но имаше лека паника в началото, защото нищо не се видя на ехограф по време на първия преглед. Те са мед лица и имах нужда от съвет и подкрепа.
Най-близките ми приятелки не знаят, въпреки че мисля че едната ме подозира. Не мисля да уведомявам някой официално този път. Който ме види, види. Само на родителите на ММ ще се обадим след БХС. Колега и колежка разбраха, но те не са проблем. Близки са ми. Вече ако ММ иска да казва на някой, да си им казва. Аз не искам никой да знае по принцип Grinning

# 171
Аз пък още съм в майчинство от първото дете и колегата, който ме замества вече си прави сметката, че ще се връщам и като разберат, че пак няма да ме има още две години и сигурно ще бъдат доста огорчени всички и може би ще намерят някой за постоянно на моето място. Ама каквото-такова!
При мен започва да личи доста от рано и не знам дали за дълго ще го опазя в тайна. С предната бременност чак към средата на 5-тия месец ми пролича, а сега още от втория.
Иначе от роднините - знаят наистина близките ни и няколко майки, с които излизам сега с малката. На най-добрата ми приятелка смятам да кажа след ФМ, когато се уверя, че всичко е наред....

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 15:12 от Ponytail

# 172
  • Варна
И аз съм в майчинство и предполагам,че ме чакат с нетърпение ( заместничката ми е бременна 😁 ) Не знам как ще реагират , трябва да си взема натрупаната отпуска и директно ще излизам в болничен.Моя час за ЖК е чак на 09.09 .. толкова време има дотогава ще се побъркам вече .Днес и мъжът ми замина,оставаме с детето - лудница ще е. Чакам в петък класиране за ясла и силно се надявам да го приемат,въпреки че очаквам затваряне скоро 😐

# 173
  • Варна
Моите шефове знаят, просто се наложи да им кажа по-рано. От роднините знаят : родителите ни и двете ми лели (предполагам вече и децата им/братовчедите). На приятелките ще кажа след втория преглед (на 27.08), пак е рано, но поне ще съм влязла в 3-ти месец. На сестра ми искам да кажа лично, не по телефона,  та ще изчакам  да се прибере от чужбина (стига майка ми да не се изпусне).

# 174
Здравейте, момичета,

Наближавам 12 г.с. и от няколко дни ми намаля, а на моменти изчезна болката и напрежението в гърдите, тежестта, която изпитвах в корема също вече почти я няма.
Дали е нормално?
Чувствам се добре, на моменти все едно не съм бременна и това ме притеснява.
Нямям болки или зацапване, но аз съм на утрогестан.

# 175
* Miss Ягодка * Да нормално е признаците да намаляват все пак ще влизаш в 4 месец скоро а това е 2 триместър и се води най-благоприятния за бременната.Малко завиждам тези дни ми е изключително зле всеки ден се чудя да ходя ли на работа да не ходя ли.Не знам как ще изкарам и септември на работа надявам се и при мен скоро да отшумят неразположенията

# 176
Пожелавам ти час по-скоро да отшумят неразположенията и да си пушка.

* Miss Ягодка * Да нормално е признаците да намаляват все пак ще влизаш в 4 месец скоро а това е 2 триместър и се води най-благоприятния за бременната.Малко завиждам тези дни ми е изключително зле всеки ден се чудя да ходя ли на работа да не ходя ли.Не знам как ще изкарам и септември на работа надявам се и при мен скоро да отшумят неразположенията

# 177
Здравейте, момичета,

Наближавам 12 г.с. и от няколко дни ми намаля, а на моменти изчезна болката и напрежението в гърдите, тежестта, която изпитвах в корема също вече почти я няма.
Дали е нормално?
Чувствам се добре, на моменти все едно не съм бременна и това ме притеснява.
Нямям болки или зацапване, но аз съм на утрогестан.

Здравей! Моята лекарка каза, че е напълно нормално! Колкото повече наближаваш 4ти месец, толкова по-добре ще се чувстваш! И аз съм на Утрогестан и не знам дали от него или от бременността, но някои дни съм много заспала. Аз преполовявам 11та седмица и забелязвам как гаденето почти изчезна. Лека бременност ти желая! ❤

# 178
Аз съм в 12+1г.с и честно казано не се чувствам супер... вчера ми беше много зле, днес е нещо средно..

# 179
Аз съм 11+4 и имам моменти в който ми е доста зле, обикновенно вечер. Хубавото е, че моментите на просветление са все повече, преди 2 седмици и аз се чудих как изобщо ще идвам на работа Simple Smile сега просто вече не ми се работи хахахх. Ягодка казват, че гърдите през 3-4 месец е възможно да поспира болката, аз лично го чакам с нетърпение, защото има моменти дето много болят и такива дето все едно не съм бременна Simple Smile Та сигуро ако/като спрат ще се шашна и аз Simple Smile
Есенна как си?

Общи условия

Активация на акаунт